Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor psikiyatrik teşhisi rapora yazmadı! Ne yapılabilir?

Mononoke

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
46
Merhaba. Arkadaşım psikolojik rahatsızlığı nedeniyle rapor almak istedi. Gittiği doktor ona ''rapor alıp ne yapacaksın? Kim veriyor sana bu aklı? Psikolojik sıkıntısı olanları devlette çalıştırmazlar'' deyip yolladı. Arkadaşım bu doktordan önce özelde bir doktora gitti. İlaç kullanıyordu ve o doktor arkadaşıma bir teşhis koydu. Teşhislerden biri anksiyete diğerini ise söylemek istemiyor. Ama dediğine göre rapor alınabilecek bir rahatsızlıkmış. Hatta rahatsızlığı sistem üzerinde bile göründüğü halde heyet için gittiği doktor bu teşhisi yazmadı. Sadece özeldeki doktora muayene olduğunu ve ilaç kullandığını yazıp heyete verdi. Heyet de bu notu dikkate alarak arkadaşıma rapor vermedi. Sorum şu; arkadaşım rapora itiraz mı etmeli yoksa başka bir hastaneye gidip oraya mı başvurmalı?

Burada ki çoğu arkadaş rahatsızlığı olan kişiler onun için burada ki kimse rahatsızlığı için damgalanmaz onun için durumu kendiniz veya arkadaşınız açısından tam anlatmanızda sıkıntı yok.

Rapor dediğiniz engelli raporumu?
Öyleyse psikiyatrik rahatsızlıklarda engelli raporu her rahatsızlığa verilmez oran verilecek bir rahatsızlık varsa en az 6 ay 1 yıl arası devlet hastahanesin de takipli hasta olman lazım bir iki sefer ilaç kullandın diye engelli raporu alamazsın.

Engelli raporunu ne için almak istiyorsunuz ?
Rapor %40 altı olursa bir işe yaramaz.
%40 üzeri olursa bazı faydaları var.
Ekpss sınavına girebilirsin yüksek puan alırsan devlete atanma imkanı var.
Otobüs ve metrolardan ücretsiz yararlanırsın.
Su faturalarında indirim olur.

MAGİSTER HİSTORİA yapacağı en isabetli şey .Şuanda girdiği heyet raporunun çıktısını e devletten alıp. Bulunduğu ilin il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz ederek farklı bir hastanede heyete girmesi. Özel hastane de olsa teşhisi koyan ilac tedavisi varsa ve en az 6 aydır tedavi görüyor sa yönetmeliğe göre cetveldeki oranı vermek zorundalar. Bazı hastaneler zorluk çıkarta biliyor. Ben de yaşadım bunu. İtirazla baska hastaneye heyete tekrar girer se hakkı olan oranı alır arkadaşın.Rapor çıktıktan sonra 1 ay süresi var itiraz için.1 ayı geçerse itiraz hakkı yok.Yeni Rapor çıkarmak için 6 ay süre geçmesi gerekir. Arkadaşına söyle özelde muayene olduğu psikiyatri doktorundan hastalığı ile alakalı durum bildirim raporu alsın.Onuda itiraz ettikten sonra tekrar farklı hastanede heyete girerken psikiyatri dokturuna versin.Ilac raporu varsa onun çıktısınızda alsın.Kullandıgı ilacların e nabızdan çıktısını alsın. Ikinci kez heyete girdiğinde hakkı olan oranı alır.

şimdi dostum doktorun haklılık payı var 1. arkadaşın ne iş yapıyor lise öğrencileri genelde okuldan kaçmak için gidip psikşyatriden rapor v.s alıyor ama sonra bu rapor ileride polis asker v.s olacağı zaman başlarına bela oluyor . bu aldığı rapor karşısına çıkıyor.
2.si rapor dediğin ne raporu engelli raporu mu ? istirahat raporu mu heyet raporu mu ne raporu ?? yani doktor fevri davranmış oalbilir ama haklılık payı var..

Burada yapılması gereken şu arkadaşınız calisiyormu? Artı eğer arkadaşınız calisiyorsa herhangi bir devlet Hastanesinden psikatri bölümünden randuvu alıp orada doktora durumunu rahatsızlığını anlatacak.doktorun vermiş olduğunu teşhisle ona göre heyete girip rapor için başvuracak hepsi bu

fenerliyizz

Merhaba bende 3-4 aydır ilaç kullanıyorum, ilacı raporlandirdim teşhisi koydu doktor peki kaç ay sonra oran verir veyahut illa hastanede yatmak mı gerekir

Eto80 oran almak için hastanede yatmaya gerek yok.En az 6 ay hastane takibi yeterli olur.Ama bazı hastaneler oran verirken cimri davranır yönetmeliğin dışına çıkar keyfi davranır.Boyle durumda il sağlık müdürlüğünden itiraz hakkın kullan ikinci bir hastanede heyete gir.itirqz ile ikinci kez heyete girdiğinde hak ettiğin oranı vermek zorunda kalıyorlar.tabiki bu benim dediklerim bir süreç. Hastaneden hastaneye değişiyor. Kullandığın ilac raporu hastane deki muayene kayıtları oran almak için yeterli aslında tabiki psikiyatri olunca hemen oran vermek istemiyorlar. Anjsiyetedrn oran almak biraz daha zor her tanı için aynı değil tabiki

Üst Alt