Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor sana engelli raporu verilmez dedi. Sizce rapor alamaz mıyım?

HataySpor1967

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Her iki ayağımda da ileri derece düz tabanlık
Halluks Valgus
Çekiç Parmak problemleri var. Çok yürüyünce, uzun süre ayakta kalınca ayak tabanlarım ağrıyor. Ayrıca çekiç parmak dediğim her iki ayak 2.psrmak da şekil bozukluğu ve ağrı var. Çalışamıyorum, masa başı iş de bulamıyorum
Ayrıca 1, 5 sene düzenli pskiyatri de muayene oldum. Depresif atak tanısı konularak ilaç kullandım bir sürü. Özelde de kontrole gittim ben. Özelde ki doktor da borderline kişilik bozukluğu tanısı koydu. Ben son 6 aydır ilaç kullanmıyorum psikolojik. Kendi kafamdan ilaçları kestim. Kendimi iyi hissetmiyorum. İş başvurusu yaptığım yerler engelli raporu getir diyorlar. Ben hiç başvurmadım engelli raporu için ama ortopedi doktoruna danıştım, ortopedi den oran alamazsın dedi başından saldı. Bu danıştığım adam özel hastane doktoru ayrıca.

Ben bir işe başlayacaktım. Sağlık raporu istedi İşyeri. Çalışabilir raporu yani. Sağlık kurulu pskiyatri doktoru bana senin kullandığın ilaçlar çok sıkıntılı demişti. Git özelde seni muayene eden doktordan iyi olduğuna dair kagıt getir demişti. Gidip özelde ki pskiyatri doktorundan rica minnet zorla iyi olduğumu yazdırıp kaşe vurdurup kağıdı aldım ama yine de rapora "yılda 1 defa pskiyatriye kontrol şartı ile çalışabilir" yazısı ekledi sağlık kurulunda ki pskiyatri doktoru.

Yakın zaman içinde sağlık kuruluna başvuru yapacağım. Ailem, arkadaşlarım da sürekli git rapor için başvur diyor. Sizce benim %40 veya üzeri oran almam mümkün mü? Çevrem de fikir alabileceğim kimsem yok. Bu soruyu ve detaylarını şuan okuyan tüm abilerim ve ablalarım rica etsem fikirlerini paylaşabilir mi? Lütfen zor durumdayım. Çok kötü hissediyorum kendimi.

Engelli raporu almak zorunda değilsin. İş başvurusunda psikiyatri tedavisi gördüm dersen tabikide git engelli raporu al gel derler.

Hocam anlatamadım sanırım
İş başvurusunda pskiyatri tedavisi gördüm diye bir şey demedim. Yukarıda ki yazıda da böyle bir şey belirtmedim

İşyeri git sağlık kurulundan rapor al dedi. Hani işe başlarken genel sağlık raporu isterler sağlıklı olduğuna dair. Ben o dönem gidip doktorları gezdim sağlık kurulunda. Pskiyatri doktoru pc den ilaçları görünce ben sana çalışabilir diyemem, özelde kim muayene etti ise iyi olduğuna dair kağıt getir dedi.

Bende özelde ki doktor ile görüşüp bir kağıda benim iyi olduğumu yazın lütfen deyip yalvardım. Oda yazdı ve kaşe vurdu. Al bunu göster dedi. Ama sağlık kurulu doktoru iyi şeyler yazılı olmasına rağmen elimde ki kağıtta, "yılda 1 defa pskiyatri polikliniğinde muayene olacak" şartını ekledi.
Tabi sonrasında çalışamadım, ayaklar zorladı işi bıraktım orda.

Belki şimdi durumu net ifade edebilmişimdir

Konu günceldir abilerim, ablalarım....

Leventus değil, "valgus"
Ayrıca soru sizin rahatsızlığı ilk defa duymanız değil. Bu rahatsızlıkları duydunuz mu diye sormadım. Benim sorduğum soru farklı. 2 görüş geldi ikisi de çöp. Şimdi okuyanlar size bir tarafıyla gülecek. Uzak durun

Halluks Leventus diye hastalık mı varmış? ilk defa duyuyorum.

HataySpor1967

Bahsettiğiniz rahatsızlıkla ilgili özür oranları var yönetmelikte, ancak oranlar doktorların insiyatifine kalıyor bu tür durumlar. Şansınızı deneyin elbette, ama bana sorarsanız %40 biraz zor görünüyor.
Eğer anlayabilirseniz Şubat 2019 da yayınlanan engellilik ölçütlerine bakmanızı tavsiye ederim. Yönetmelik forumda yayınlandı.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşımızın da dediği gibi doktorların görüşleri bu konuda önemli ortopedi doktoru sadece parmak eklemlerinde oran verse belki %2-3 oranında bir oran ancak alırsınız. Fakat fizik tedavi bölümüne derdinizi anlattığınızda yürüyüş bozukluğundan %20 de oran verebilir.
psikiyatri oranları da aynı şekilde doktorların kullandığınız ilaçlara göre farklı oranlar verebiliyor ama psikiyatri bölümü genelde süreli raporlar verir 1 yıllık gibi. 2 farklı hastalıktan dolayı oran alsanız bile balthazar formülüne göre yine de 40 üzeri oran almanız zor görünüyor bu yüzden kendinizi yormayın derim geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun

Peki çalışamayacak durumdayım hocam. Yani masa başı iş bulamıyorum, bedenen de zorlanıyorum. Pskiyatri den bakınca tedavi ile kısmen düzelene %40 veriliyor mesela. Ben 1.5 sene düzenli ilaç kullandım ve düzelme olmadı. Çok saçma bir durum. Sonuç da bedenen çalışamıyorum. Bütün moralim alt üst oldu...

HataySpor1967

Geçmiş olsun. Kendince haklısın. Bende kendimce haklıyım. Bir gözüm görmüyor, diğerinde de görme sorunum arttı, tansiyon var, psikiyatrik rahatsızlığım var ama banada %40 vermediler hâlâ. Ama devlet bizim kendi bireysel bakışımıza bakmıyor kendi işgöremez ölçütlerine bakıyor. Bundan dolayı hakkını aramaya devam etmeni tavsiye ediyorum. Bu arada psikiyatri konusunda yanlış bilgin var. %40 kıstasları değişkenlik arzediyor. Ayrıca psikiyatri raporları genelde süreli veriliyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu rahatsızlıklara ortalama % kaç oran verilir?

hidradenitis süpürativa
(koltuk altım da sürekli oluşan ağrılı ve ateşli apseler. Hareket kısıklığı ve ağrı yapıyor. Herhangi bir tedavisi yok tıp da. Tıbbi adını yazdım ben sizlere. Türkçe de halk dilinde köpek memesi deniliyor. Bu apseler sürekli olarak saç diplerim, koltuk altım, kasık bölgem, ense bölgem de tekrarlıyor)

Her iki ayak düz taban. Ayak 2. Parmaklar da şekil bozukluğuna bağlı çekiç parmak deformitesi mevcut. Ek olarak ayak tabanımda ki tarak kemiklerinde (metatars bölgesinde) şiddetli ağrı var. Ayrıca halluks valgus denilen ayak baş parmağında kemik çıkıntısı var. Uzun süre yürüyemiyorum, ayakda duramıyorum. Sürekli şiddetli ağrılar var. Kompleks bir durum dediler, ameliyat edemedi hiç kimse.

Psikolojik olarak devlet hastanesinde depresyon, özel klinikler de borderline tanısı ile 1.5 yıl ilaç tedavisi gördüm. Aşırı derecede sinir var, ilaçlar ile düzelme olmadı. Sinirlerimi kontrol edemem sebebiyle basit yaralama olayından mahkemelik oldum birini darp edip. Rahatsızlığım da herhangi bir düzelme olmadı.

Yakın zamanda sağlık kuruluna gideceğim. %kaç oran alırım tahminen?

Arkadaşlar psikiyatr süreli rapor verecek diye birşey yok herkes kulaktan duyma bilgiler ile yaziyor.Suresizde verebilir ben 25 yıldır psikyatri tedavi görüyorum ve süresiz raporum. çünkü düzelen bir sendrom değil.gidin doktorunuza danisin.Hakkinizda hayirlisi olsun.

HS icin cildiye size oran verir bence. Sizinki kronik bir rahatsizlik ve siddetine bağlı oranı belirler. Bende siddetli el ve ayak terlemesi var. Cildiyeden %10 oran aldim. Sizede enaz %10 sadece cildiyeden verilir. Psikiyatridende tedavinizi belgeleyip oran alabilirsiniz. Diger branslarada muayene bulgularina gore degerlendirilir. Gecmis olsun. Umarim olumlu bir sonuc alirsiniz.

HataySpor1967

Tamam işte özel hastaneye gidecektin en fazla 100 lira verecektin detaya gerek kalmadan tek hekim onaylı düz işe giriş raporu alacaktın olup bitecekti.

Ben mesela geçen sene işe girerken gittim özel hastaneye 100 lira verdim pratisyen hekim soru sordu bir hastalığınız var mı dedi. Bende hayır yok sadede gözlük kullanıyorum dedim. Yazdı çizdi standart işe giriş raporunu verdi.

Sen kendin sürmüşsün işi yokuşa.

Aynen Batuhan birde burada ne oran alırım demek yanlış bazı durumlarda Bi sağlık kurulunun 35 başka kurulun 80 verdiğinide gördük burada

sweet guy

Abi sen mevzuyu bir türlü anlayamadın ki :)
Bak senin yorumunun üzerinde ki yorumlara istersen. Adamlar neler yazmışlar.
Ben bu aşağıda ki şeylerden ne oran alırım tahminen dedim başkan

hidradenitis süpürativa
(koltuk altım da sürekli oluşan ağrılı ve ateşli apseler. Hareket kısıklığı ve ağrı yapıyor. Herhangi bir tedavisi yok tıp da. Tıbbi adını yazdım ben sizlere. Türkçe de halk dilinde köpek memesi deniliyor. Bu apseler sürekli olarak saç diplerim, koltuk altım, kasık bölgem, ense bölgem de tekrarlıyor)

Her iki ayak düz taban. Ayak 2. Parmaklar da şekil bozukluğuna bağlı çekiç parmak deformitesi mevcut. Ek olarak ayak tabanımda ki tarak kemiklerinde (metatars bölgesinde) şiddetli ağrı var. Ayrıca halluks valgus denilen ayak baş parmağında kemik çıkıntısı var. Uzun süre yürüyemiyorum, ayakda duramıyorum. Sürekli şiddetli ağrılar var. Kompleks bir durum dediler, ameliyat edemedi hiç kimse.

Psikolojik olarak devlet hastanesinde depresyon, özel klinikler de borderline tanısı ile 1.5 yıl ilaç tedavisi gördüm. Aşırı derecede sinir var, ilaçlar ile düzelme olmadı. Sinirlerimi kontrol edemem sebebiyle basit yaralama olayından mahkemelik oldum birini darp edip. Rahatsızlığım da herhangi bir düzelme olmadı

HataySpor1967
hastalıklarının hangi oranda olduğunu bakıp araştır tam olarak,sonra da git doktora bende bu rahatsızlıklar var bunlar da raporların dersin oran verir senin baktığınla uyuşup uyuşmadığını da görüp öğrenmiş olursun. bilgisayara işliyorlar (nacizhane sor doktora) ve oran alabileceğini düşünüyorsan saygı ve sevgi çerçevesinde oranı söyle doktora.
inan bazı doktorlar oran falan bilmiyor.
ben %28 ile başladım aynı hastalıktan başka hastaneden 6. kez girmemde %67 aldım. formülü ise hangi hastalığa hangi oran verilir onu bilmen.
geçmiş olsun.

uncelim

Muayene olurken bende bu rahatsızlık var, şu oranı vermeniz mi lazım diyeyim hocam? Ters tepmezler mi? Ben bu ülkede ki sağlık sisteminden bir şey anlamadım. Askerlik dönemi de rahatsızım dedim kimse iplemedi, elverişli dediler. Askerliğin 9. Ayında aynı doktor seni askere bu halinle kim aldı feci, muaf olman lazım dedi. Beni askere alırken elverişli yazısının altında ki imzasını görünce de şaşırdı tabi. 9 ay boşu boşuna eziyet ettiler asker de.
A şehrinde oturan kişiyle B şehrinde oturanın rahatsızlığı aynı.
A şehrinde li %66 alıyor, B şehrinde ki %32 almış. İtiraz edince de tepki görmüş bir forumda okumuştum.

Pskiyatri de 3 doktora gittim
Biri borderline kişilik bozukluğu dedi
Biri Major depresyon dedi
Diğeri de depresif atak dedi
Bir ara cinnet gecirip istemsizce evi resmen yıktım. Polis geldi ambulans geldi aldı beni hastaneye götürdü. Doktor rapora hafif depresif atak yazdı. Polis de doktora işinize karışmak gibi olmasın ama bu çocugun ki hafif ise bu rahatsızlığım orta ve ileri seviyesi nedir dedi, doktor iplemedi
Sürekli cinnet geçirip insanlar ile kavga ediyorum. Sabıka kaydım oldu birini darp ettim basit yaralamadan. Sürekli huzursuz ve mutsuzum. Sürekli öfkeliyim. Herşeyi takıntı yapan biriyim. Dünya kadar ilaç içtim düzenli ama fayda görmedim. Yani bana pskiyatri %40 vermiyor ise dükkanı kapatsınlar!

Sisteme bak ya! %40 ise engellisin. %30 çıkarsa ne olacak engelsiz mi olacağım devlete göre? Ama hayat şartlarında engelli olacağım. İş konusunda, sağlık konusunda engelli olacağım. Çevremde de 3 defadır heyete girip %37 de kalan var. %3 oran eksik diye engelli sayılmıyor! Ne diyeyim bilmiyorum.

HataySpor1967
bende 5 ay yaptım seni nasıl aldılar dediler. bazı doktorlar oran vermiyor hatta oranların yazdığı çizelgenin bile yerini bulamıyor odasında. kendin iyice araştır git nazik bir şekilde ne oran verdiğini sor terslerse de yapacak pek bir şey yok ben çok kavga ettim doktorlarla. % 50 oran verdiler itiraz edeceğim dediğimde hastanedeki görevli sapasağlam gözüküyorsun %50 oran almışsın daha neye itiraz ediyorsun ki diyor.
o yüzden bu hastane işlerinde tırnağın varsa başını kaşı.

uncelim

Haklısın hocam
Ben pskiyatriden oran alırsam iş verenler sorun çıkarır iş vermez kimse diyor
Doğru mu

Üst Alt