Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor seni iyi gördüm dedi ama buna rağmen ilaç yazdı!?

Konular
28
Reaksiyonlar
2
Merhabalar, ben 1,5 sene yoğun intihar düşüncesi ile yatıp kalkardım 2-3 ay ilaç kullandım ve kötü deneyimlerim oldu yan etkilerden dolayı. Hastaneye yatma tecrübem de oldu lakin şu an kendimi iyi hissediyorum arada bir intihar aklıma geliyor. Doktor seni iyi gördüm dedi ilaç yazdı. Doktor bile iyi olduğumu düşündüğünden dolayı ilaç kullanmakta daha da tereddüt ettim. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
vakanüvis_faruk

Merhaba,
Geçmiş olsun,

İlaçları kullanın iki-üç hafta bir iyileşme görmezseniz doktorunuzla görüşüp değiştirmesini veya kesmesini söyleyin. İlaç sizin daha iyi hissetmeniz içindir. Eğer yan etkileri, sağlayacağı faydadan fazlaysa yine doktorunuzla durumu paylaşmalısınız. (belki dozunu yeniden ayarlar ve/veya başka bir ilaç daha yazar.)

Bu tarz tedavilerde topluma ayak uydurmak etkili oluyor. Çalışacak bir iş veya uğraşacak hobiler ve tabii terapiler iyi geliyor hastalığa. Arkadaş edinmek, bir şeylerle uğraşmak ilacın yanında tedaviyi kolaylaştırıyor.

Paketli gıdaları azaltmak/tüketmemek ve bol su içmek benim hastalığıma(şizofreni) iyi geliyor; siz de deneyebilirsiniz bunları.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Ben kendimi iyi hissediyorum arada bir gelen intihar düşüncesi için ilaç kullanmak saçma geliyor. Eski halime nazaran çok iyiyim. Birde ilacın bende yaratacağı iyi halin yapay bir mutluluk olacağını düşünüyorum. Geçmiş olsun sizlere de.

1) Kendini iyi hissetmen,
2) Doktorun "seni iyi gördüm" demesi,
3) İlacı önce kendin için kullanmalısın,
4) Bunlar Tıpta hiçbirşey ifade etmezken,

Yinede bu doktorun sana ilaç yazmayacağı anlamına gelmez..

Her şeyi ilaçtan beklemek saçma. İlaç sadece yardımcı olur.
Oturdugun yerde iyileşme bekleme.

vakanüvis_faruk hastalığınız kronikse iyi olsanız dahi ömür boyu ilac kullanacaksın bizim arkadaş vardı ankisiyeteydi 1sene sonra doktor ilac bırakytırdı herşey doktora baglı

günde 2 paket sigara içerken birgünde karar verip bıraktım 11 sene olmuş :)))

Üst Alt