Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor skolyoz ameliyatı olmamı söylüyor, fakat ailem istemiyor..?

angel.xx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Meraba ben 14 yaşındayım ve ters S şeklinde skolyozum var. Sağ üst taraf 58 sol alt taraf ise 68 derece. Geçen yıl 6 ay boyunca ağır aletlerle fizik tedavi gördüm. Skolyozum biraz gerilemişti ama bırakınca bu hale geldi. Ayrıca geçen yıl çok ağrılarım oldu. Fakat son gittiğim doktor skolyozun ağrı yapmadığını ve kesinlikle ameliyat olmamı söyledi. Ve maalesef ki annem hala korselerle,fizik tedavilerle skolyozumu geriletmek istiyor,ameliyat olmamı istemiyor ama ben 1 yıl daha hatta okul zamanında bu tür işlerle ilgilenmek istemiyorum. Tümden ameliyat olup kurtulmak istiyorum. Fakat boyum 1.73 ve daha da uzarım diye biraz korkuyorum(ileride biraz daha uzarım zaten). Burada çoğu kişi ameliyatlardan memnun kaldıklarını söylemişler ama ben yine de sizlere sormak istedim . Yardımcı olabilirseniz sevinirim :):)
--Görünüş olarak skolyozum fazla fark edilmiyor sadece daha çok sola eğik duruyorum--

sola egik varsa amelyat ol derim.yurek tarafda cunki.amelyat son care.baska bi doktorla da konus.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Bu mesajı diğer başlığa yazmıştım sana da yazmak istedim.
Bildiğim kadarıyla 40 dereceyi geçenlere ameliyat öneriyorlar. Kızıma da ameliyat önermişlerdi.
11 yaşında üst 35 derece alt eğrilikte sanırım 19 derece idi.
Altı ay korseyi düzenli olarak (günde 23 saat) kullandı. Ufak ufak sporda yaptı altı ay sonra üst 38 derece altta 25 derece olmuştu. Geçtiğimiz haziran ameliyat planı yapıyorduk.
Boyu uzadığı için korseyi değiştirdik (başka bir yere yaptırdık).
Bu arada bir arkadaştan skolyoz hastalarına iyi geldiğini duyduğu bale okulunudan bahsetti. Isınma hareketleri gibi strec dersi dedikleri esneme ve uzama hareketleri 40 dakikalık bir ders.
Oraya gittiğimizde başka skolyoz hastalarıda gördük hepsi kendilerine iyi geldiğinden bahsetti.
Bizde 1 ay oraya götürdük. sporu müzik eşliğinde ve grup halinde yapıyorlar. bize çok uzaktı ve trafikte 2 saate derse yetişemediğimiz oluyordu. Hocadan hareketlerin videosunu ve müziği istedik .
Evde düzenli, olarak o hareketleri yaptı.
Altı ay sonra üst 24 dereceye düştü. Doktora göre korse etkili oldu. Bale hocasına göre spordan oldu. 6 ayda bir gidiyorduk doktor 9 ay sonrasına gün verdi.
Eylülde film çektireceğiz bizde sonucu merakla bekliyoruz.

Üst Alt