Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorlar askerlik yapar/yapamaz değerlendirmesinde yönetmeliğe uyuyor mu?

SessizBey

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mesele yönetmeliğin B/ diliminde 6 ay hava değişimi sonrası uygulanır yazıyor ise
Doktor hava değişimi vermeye devam edebilir mi bu 6 ay sonrası? Yoksa D/ dilimine girmesini mi bekler, yoksa curugu verir mi?

Deniz31

Kilodan dolayı birer yıl erteleme verilir, 6 ay olmaz. 3. kontrolde de muafiyet onanır.

Kilo gibi cetveli olan durumlarda hekim inisiyatifi minimumdur. Ama 1-3 kg fark varsa ve doktor sağlıklı görürse, öyle eder bböyle eder gönderebilir.

Abi ben askerim. Yani silah altına alındım. Hava değişimi verdiler. Önce 3 ay, sonra 1 ay, sonra tekrar 3 ay. 4.kontrole gidecegim haftaya. +42 kilo fazlam var. 3 sene mı beklicem @OturanBoğa

Deniz31

Net bir bilgim yok Ama askerdeyken istirahat verseler de muafiyet için 2-3 yıl geçmesini beklerle diye tahmin ediyorum.

Keşke biraz araştırsanız. 12 aylik askerlik süresi var. Yıllarca hava değişimi verilemez. Bunu başkası duysa güler size. Askerlik öncesi olan kontrol de, askerden sonra olan kontrol de 2 hava değişimi veya 2 erteleme ile son buluyor. Ben en azından bilinçli biriyim, ama bazıları bilgi sahibi olmayabilir. Onları yanlış yonlendirmeyin. Tsk sağlık yeteneği yonetmeliginin 33. Maddesini okuyun. Daha iyi anlarsınız..

Deniz31

Şimdi ben sana ne cevap vereyim? Önce saygılı olmayı öğren, sonra buraya yaz. Cevabını bildiğin soruyu neden soruyorsun? Burada kimse senin soruna cevap vermek zorunda değil. Sana zaman ayıranlara saygısızlık edeceğine bilgini paylaş, muhabbet besle.

Askere hiç başlamamış olsan 3 yıl tecil olur mu olmaz mı görürsün. Askerde bu kadar kilo alındığında ne olacağını ise bilmediğimi belirtmişim, araştırmaya da zamanım yok. Sen madem biliyorsun, saygılı bir şekilde yaz, hepimiz öğrenelim.

Sorumuza cevap vermek zorunda degilseniz forumun ne anlamı kaldı. Amacı ne o zaman forumun.
2. Olarak ben size hiç bir şekilde kötü bir cümle kullanmadım. Benim konuşma şeklim böyle. Yani kendimi bildim bileli böyle konuşurum. Bilgim olan bir konuyu sormadım. Mehmet isimli üye bana bilgi verdi fakat ben sizin daha çok tecrübeli olduğunuzu düşündüğüm için size sormak istedim. Yine de bir hatam olduysa eğer özür dilerim. Büyüğümsünüz nede olsa.

Üst Alt