Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorların ilaç kotası muhabbeti ve hastalara gereğinden fazla ilaç dayatmaları..?

Zeyq97

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
12
Çok fazla trsm gezip çok fazla görüş aldım ama sonuncusu kadar boş beleş bir doktor tanımadım. Psikiyatra diyorum ki "Bakın o ilacı daha önce kullandım. Eğitim hayatımı 2 sene geriye attı. Geç mezun oldum. Lütfen bana o ilacı yazmayı düşünmeyin." "Ama hastanede sana iyi gelen ilaçlardanmış. Yararını görmüşsün" diyor. "Gerçek hayatta faydadan çok zararını gördüm ama" diyorum. Siz o ilacı kullanmadınız. Ne kadar uyuşuk, işlevsiz birine dönüştürdüğünü bilmezsiniz minvalinde açıklamalar yaptım da yaptım bir türü ikna edemedim ek ilaç seçimi konusundaki saçmalığına dair.

Sonra aklıma geldi ve birkaç kişiye bu konuyu açınca daha net anladım ki bu doktorlar biz hastalara kullandırabildikleri ilaçlar için komisyonumsu gelirler elde ediyorlar. Bu kota muhabbetini hastalığı olmayan arkadaşlarım bile biliyormuş. Bunu anlayınca bende ipler koptu. O doktorun kayıtlı olduğu trsm den kaydımı sildirmek için gittim. Oradaki psikolog o kota olayının olması için bir sebep olmadığını söyledi. Çok fazla hastası varmış ve o kota zaten doluyormış Kadıköy'de.
Bu mümkün mü? Kadıköy gibi büyük bir ilçe olsa da her ilacın ayrı ayrı kotası yok mu yoksa ben mi kota olayını yanlış anladım? Çünkü benim ilacım bana yetiyor ay sonlarına doğru daha az uyuyorum ilaç etkisini yitirdikçe orası doğru ama sonuç olarak tedavisinden memnun işlevsel birine neden daha fazla ilaç dayatma gereği duyar ki bir doktor??

Ben trsmye sadece resim kursu için gitmiştim. Kayıt olmadan önce de doktorun beni görmesi gerekiyordu. Kurs bitince direk kaydımı sildirdim. Yetersiz bence buradaki doktorlar. En azından benim gittiğim trsmde öyleydi. 20 senedir aynı doktora gidiyorum. Yaşadığım şehirde tıp fakültesinde anabilim dalı başkanı idi. Emekli oldu muayenesine gidiyorum hala. Evet biraz pahalı kabul ediyorum ama ben şu an altı ayda bie kontrole gidiyorum durumum iyi bayadır. İmkanınız varsa iyi bir doktor da bulursanız aman değiştirmeyin. Psikiyatrik durumlarda aynı doktorun takip etmesi çok önemli diye düşünüyorum.
Sağlıklı günler dilerim

Ben de özelden bir doktorla tedavime devam etmeyi düşünüyordum. Bu duyduklarımın üstüne de bu fikrim epey pekişti. Sağolun.

İlaçlar ve doktorlar hakkında detaylı konuşabilir miyiz sizle forumda özelden acaba?

Rica ederim. Benim karşılaştığım bu oldu. Ama belki de iyi doktorlar vardır trsmde. Özel değilse teşhis nedir sizin?

tuzla kartal ve kadıköy deki trsm yi denedim. Dediğiniz gibi işlevsiz ve gereksiz geldi. Tuzladaki eski doktorum keşke değişmeseydi. Ben ondan aşırı memnundum. Şuan sadece maltepe de poliklinikten görüşebiliyorum kendisiyle ve siz de bilirsiniz ki o anlar da kısıtlı 🥲

Psikiyatri terapi yapmıyor paso ilaç veriyor.Bende şöyle bir sıkıntı var diyince ilaç veriyorlar çünkü bir şey yapamıyorlar.Kota olayı genel.Yeni duymuş olmanız tuhaf.Trsm ye göndermeleri için psikoz olmanız lazım diye biliyorum.Tanı ne sizin??
Trsm de el işi vesaire yaptırıyorlar.Grup terapisi ayağına gitmeyin.Sabahtan akşama orada oturup hastaları taciz ediyorlar yanlarında terapidekilerin bulunmayın.

Üst Alt