Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorların verdiği oranlar heyette değişir mi?

3nes.23

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Geçtiğimiz hafta itibariyle engelli kimlik kartı alabilmek için üniversite hastanesine başvurdum. Sağlık kurulundan dilekçeyi yazıp rahatsızlık yaşadığım bölümlerden muayene oldum.
22 yaşındayım.
Takribi 10 yıl önce yaşadığım eklem romatizmasının kalp kapakçıklarını etkilemesi nedeniyle minimal aort yetmezlik yaşıyorum. 2-3. dereceden yetmezlik görülüp yapılan eko incelemesinden sonra polinklinikteki doktor kullandığım ilaçlarla birlikte (%30 hastalık tan + %10 ilaçlardan dolayı toplamda %40 verdi.)
Ardından yine aynı yaşlarda geçirdiğim beyin tümör ameliyatı için beyin cerrahisinden de randevu alıp muayene olarak mr filmi sonucunu doktora teslim edip ameliyat sonrası oluşan hasar vede sinüs akıntılarının oluşu aşırı baş ağrısı artı olarak mukozal kalınlaşmalardan mütevellit % 14 de beyin cerrahisinden toplamda %54 toplamış olup kurula teslim ettim.
5 mart tarihinde heyet için gün verildi.

Şimdi sormak istediğim bu oran heyette değişir mi değişirse ölçüler nedir nasıl olur neye göre karar verilir süreli yada süresiz oluşu neye göredir.Yardımcı olursanız sevinirim

46 oran görünüyor muhtemelen değişmez ama benim kurulda 80 60 a düşmüştü böyle istisnalarda var

Neye göre 46 oluyor merak ediyorum bir formülü mü var ?

Baltazar formülü, birden fazla rahatsızlık olunca devreye girer
100-14=86*40=3640/100=3,64+40=43,64 gibi

100-40=60*14=840÷100=8,4+40=48,4 olur.
Balthazard formülüne göre 48,4 çıkıyor.

Merhaba heyete geçtiğimiz hafta girdim bir sürü doktor hekim vardı içeride oturdum.Belgelerime bakıp nöbet geçirdin mi diye soruldu hayır dedim çıktım.Bunun bi önemi varmı oranda değişikliğe sebep olur mu

Diyelim ki rapor için başvurduk, şeker %20 ve diyabetik retinopatiye bağlı görme bozukluğundan bir göz %40 bir göz %80 görüyor. Gözdeki özür oranlarınla beraber %40 olsa, heyete çıktığımızda burada yazan oranları kabul etmiyoruz gibi bir durum olabilir mi? Sonuçta doktor rapor vermiş, neye göre düşürülüyor?

İşte bende tam olarak bunu merak ediyorum

Davlumbaz
Göz ile beraber %40 olması mümkün değil, belirttiğiniz bulgulara göre göz için %8 verilir.

Evet, heyet rapor oranlarını düşürebilir de, arttırabilir de,, değiştirmeyebilir de... Tam yetkilidir.

Eğer verilen oranlar engellilik ölçütüne uygunsa hiç bir değişiklık yapmazlar. Uygun değilse doğru oranlarla yeniden hesaplarlar.

Ancak verdiğiniz rakamlarla %54 çıkmaz. En fazla %48 çıkar. İlaçlardan %10 kısmını anlamadım. Eğer kalp ilacı falansa oran daha düşük çıkabilir.

Sağlık Kurulu Heyeti takdir yetkisine sahiptir. Kişinin müracaatı engelli aylığı için yapılmışsa minumum %40 engel oranı geçildikten sonra pek önem verilmiyor. Aynı hastalık farklı hastanelerde farklı oranlar alıyor.

MeTePe

Formülsüz toplanan 54 demek istedim. Kullandığım ilaçlar için +10 daha aldım. Deposilin ve hipertansiyon için kullandığım bir ilaç

Üst Alt