Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorluktan emekli oluyorum. Anaokulu açarsam emekli maaşım kesilir mi?

datatip

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Burdan başta OturanBoğa ve tüm arkadaşlara sevgi ve selamlarımı iletirim.
Ben şizofrenim ama psikiystrist kontrolunde doktorluk yapabilir raporum nedeniyle 4 ay sonra emekli oluyorum.
Bir daha memurluk mu,tövbe diyorum ama bir anaokulu açmak istiyorum.
Şu anda iki ayrı üniversitede okuyorum.Psikoloji yüksek lisans yapıyorum ve Çocuk gelişimi önlisans alıyorum.
Tüm bilgilerimin ortak hedefide özel,şahsıma ait bir anaokulu açmak.

Bir mutemet 1993'te bana demiştiki "Doktor emeklisi sadece özelde doktorluk yapabilir,doktorluk dışı bir iş yapılırsa,emekli aylığı kesilir" dedi.

Bu doğrumu.Doğruysa eşim işçi statüsünde aktif çalışıyor,onun adına anaokulu açabilirmiyim.

Cevap alırsam çok sevineceğim,Çok teşekkürler

Sorumu eksik sorduğumu farkettim.Yani,doktorluktan emekli olduktan sonra doktorluk dışı bir iş yaparsam,emekli aylığımın tamamı kesilir dendi.%15ide değil hiç ödenmezmiş.Üstelik anaokulu açtığımda,çocuk sağlığı ve çocuk ile ebeveynleri arası sorunları çözmeye odaklanacağım buda Tıp ve psikoloji işi.Burdan bir iddia da bulunamazmıyım,"hayır anaokuluda doktorluk içine girer" diye

Çok teşekkür ederim,OturanBoğa ve UfukAlp.Linkinizden daha önce sorduğumu farkettim.Ama işte devletin halini bilirsiniz,yıllar sonra kapınıza dayanıp,ucakta bucakta kalmış bir yönerge gösterirler ve binlerce lira vergi borcu çıkartırlar :(

İlgine teşekkür ederim OturanBoğa.
Anaokulu açmak için en az 100bin birde çocuk gelene kadarda harcamalar olacak,bana ağır geldi bende muayene açacağım. Dedimki kendime,insan biyopsikososyal bir varlıktır.Muayenemde fiziksel muayene yaparken biyolojik yanını,psikoloji yaparkende psikolojik ve sosyal boyutunu değerlendiriyorum nasılolsa. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Sonra aile danışmanlığı,aile uzlaştırıcılığı,yaşam koçluğu ve kişilik testi kurslarınıda alacağım. Asıl hedefim;ebeveyn ile çocuklar arasındaki sorunları çözmek.Böylece topluma-geleceğe katkıda bulunmak.
Engeller zihinlerdedir,bizde ne cevherler var,kimsenin haberi yok :)

datatip

Bu motivasyon olduktan sonra, o hoo o, her işi yaparsınız :) Aman bu arada kendinizi çok yorup zorlamayın. Emekliliğin de tadını çıkarmak lazım biraz :)

Çok hoşsun OturanBoğa,yazınız dahada motive edici.Ancak bende hiç girişimci ruhu yok,memurluğun girişimciliği yokettiğini düşünüyorum ama netde bilemem.Gerçektende emekliliğin tadınıda almak lazım ama verilen emekli maaşı kuş gibi az olunca mecbur çalışmakta gerekiyor.Tabii en iyisi,kendimi zorlamıyacağımı sağlıyan kendi işyerimi kurmak olmalı.
Güdüleyici sözleriniz için teşekkür ederim,iyi günler dilerim.

Üst Alt