Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorun hasta seçme hakkı var mı?

grift

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Altı (6) aydır aynı hekimce tedavim sürmekte bu altı aylık süre içinde beni adamakıllı iki defa muayene etti sadece doktoru ararsın bulamazsın neyse doktorla iki ay kadar önce raporla alakalı bi konuşma yaptım, sonraki günlerde agrılarım vardı hem muayene olmak hem de raporumu uzatmak istedim lakin kendisinden bitürlü randevu alamadım'' polikliniğe gitsin muayene olsun ben bakmıyorum " diye sözlerini işittim poliklinigine gittim asistan kardeşimiz var e o da biyere kadar bilgisi var sorularıma derdime derman olamadı tabi.Dolayısiyle Raporumuda uzatamadım gittim başka hastaneden heyet raporu almak zorunda kaldım. Sanırım o raporla alakalı yapmış olduğumuz konuşmadan dolayı doktor bey alınmış ki böyle davranışlar sergilemekte.
Kendisine bi türlü ulaşamıyorum ayrıca saglığıma bi türlü kavuşamadım geçirmiş olduğum ameliyatta da sıkıntı var takılan vidanın birtanesi olması gereken yerden başka bi alana takılmış yani bi hata mevcut. Bundan dolayıda agrılarım bitmek bilmiyor.
Sizce bu aşamada ne yapmalıyım ?

Dr bul derim, olmazsa arabasını bekle

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Genellikle devlette bir doktorun yaptığı hataları duzeltmeye yanaşmıyor özellikle ameliyatları size tavsiyem durumunuz uygunsa özel hastane yada başka bir üniversite hastanesi ve birde olumsuz davranış ve sözlerde doktorlar hastaya bakmıyor yatıyorsa bile hemen taburcu ediyor doktor değiştirmek en tabii hakkınız memmun degilseniz değiştirin geçmiş olsun

Hastanın hekim seçme hakkı var iken , doktorun hasta seçme gibi bir seçeneği yoktur. Yasal olarak olmasını boşver , etik olarakda yoktur. Poliklinik günü var ise , randevu almış olan yada günlük boş kontenjandan sıra almış hastalara bakmakla mükelleftir. Tek olumsuz tarafı eğitim hastanelerinde uzman doktorlar yerine asistan doktorların çıkabilmesidir. Aslında asistan doktor ile beraber görev alması gerekmektedir ama çoğunlukla kaşesini asistan alır ve uzman doktor serviste kalır. Asistan sıkıştığı yerde diğer poliklinikteki uzmanlardan destek alır.

Yapılan ameliyatta hata var ise zaten aynı kişiye yoğunluk göstermenin bir alemide yok bana göre. Tavsiye edilen başka cerrahlardan seçme hakkınızı kullanarak tedaviye devam etmelisiniz.

Üst Alt