Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorun verdigi oran heyette degisir mi?

Benkei

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba kardeslerim,

Sol gozumde dogustan gorme kaybi var ve %32 yazdi doktor. Psikiyatr da %24 yazdi hesaplandiginda 40i geciyor. Ogrenmek istedigim heyet bu raporu degistirirmi? Tek istedigim ise girebilmek gozum yuzunden cok is kacirdi. 2 senedir tedavi goruyorum teshis ise depresif komplusif bozukluk 2 senedir ilac kullaniyorum ve degisiyor ilaclar. Tedavi oldugum doktorum hastaneye vermem icin tedavi olmaya basladigim tarihi yazarak tedavide tam iyilesme saglanmadigi ilac kullandigimi yazdi. Bu raporu gosterdim ilaclari ispatladim 24 aldim. Ozetle heyet icin randevu verdiler doktorun kagida yazdigi 32 ve 24luk oranlari heyet degistirirmi?

Hastaligimi belgeledim tedavi oldugum doktordan oraya bakarak yazdi orani insaallah degismez.

değiştirme olmayabilir eğer gözde hiç görme yoksa oran doğru ancak psikiatriden dolayı raporunuz süreli olur diye düşünüyorum Benkei

sarasota dogrudur gozde kayma ve gorme kaybi var. 1 yillik verse de tedavi oluyorum zaten umarim bittiginde tekrar alirim ve gircegim isimendevam edebilirim.

yok değişmez ama balthazar formülüne göre hesaplanır yani toplam da yüzde 48 civarı oluyor formüle göre her türlü alırsın raporu geçmiş olsun

Raporum il sagliga gonderildi

Merhabalar

Itiraz etnis oldugum raporum icin bugun heyetegirdim. Soyledikleri sey il sagliga gondericez raporu onlar sizi ariycak.hastaliklarimi doktor evraklariyla ispatladim gozden 32 paikytrdan 24 oran verdiler. Itirazdan onceki dadece 33 gozdu. Il saglik bunu dusururmu yoksa onaylarni sozce ne olabilir?

Eğer gittiğiniz hakem hastane değilse,sizi 3.bir hastaneye gönderebilirler.

BuTcHeR Ilk raporumu aldigim hastane. Il sagliktan oraya gonderdiler simdi dedigim gibi yuzde 24 daha eklendi. 10 gun icinde aramazlarsa siz gidin dediler hastaneden. Orda dusurebilirlermi peki?

oran farklı çıkacağından dolayı il sağlık müdürlüğü sizi başka bir hakem hastaneye sevk edecektir

Peki bu durum aylarmi surer yoksa gonderdikleri hastaneye direk gidebilecekmiyim? Demek istedigim randevu almak gerekiyor ya hani onu 4-5 ay sonraya veriyolae ilk rapor almak icin.

BuTcHeR
Eyüp bey ben ilk defa rapor aldım hakem hastane olan gazi üniversitesinden aldım ben ileriderecede lenfödem hastasıyım doktorum sağlık kurulu muayene kartına sol bacakta ileriderecede lenfödem yazmasına rağmen ileriderecede lenfödem kanundaki oranı %80 dır ama kurul bunu dikkate almayıp sadece tek ekstremitede lenfödem yazıp %20 oran verdiler ben buna itiraz etsem ne değişir.

İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmeniz gerekiyor.

hocam itiraz evraklarını bizzat eldenmi teslim edecez posta yolu ile göndersek kabul edilirmi?

Merhaba,bugun kurula girdim. 3 farjki doktordan %80,%10.%10 aldim.

Bu hesaplqmaya gore oran ne.olur?

Ayrica bana gore verulen oranlar hatali,fazla verdi gubi..Amacim %40 ,erken emeklilik..Heyet bunu.dusururse,tekrar biraz bejlwyip yeni raporlarimla baska hastaneden randevu alabilirmiyim?

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Bugün engel durumunu belirtmek için heyete başvurdum. Astımdan doktor %20 , noröloji doktoruda ağır uyku apnesinden %35 verdi . Kulaktanda oran alamadım. 03.01.2019 heyete gireceğim. Heyette bu oranların düşme ihtimali varmı birde bu iki oranla yüzdesi ne olur. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim

Murat CAN Kurt mrb geçmiş olsun
Genelde kurul doktorun verdiği karara uyar
balthazard formülüne göre %48 alırsınız

Heyette düşmez ora puanını verdiyse

Çok teşekkür ederim Arkadaşlar. İnşallah düşürmezler, oradaki memur bayan bazen oranı düşürüyorlar demişti o yüzden biraz moralim bozuldu

Düşmez oran ağır engelli yazmayabilirler

sahranil hanım peki sabah memur evrakta özür oranı bölümünü işaretledi,şuan ben çalışmıyorum kişisel olarak başvuru yaptım. İlerde ben bu raporu vergi indirimi için kullana bilirmiyim..

Slm arkadaslar bugun nefrolij bulumune gittim %60 dedi kurul formuna yazdi Heyete girsem bu duser mi bide seker var ama o oran vermicek dahiliye vermedi oraya git sekeri silmissin dedi gozde oran yazmadi nefrotik sendrom var (protein kacagi) sizce duser mi cunku vergi indirimi icin 60 -80 arasi farkli oluyormus bide sureli mi alirim suresiz mi (kalici)
*ilave genetik kardesim diyaliz hastasi
*ankaradan epikirizim var(isr yarar mi bilmiyorum soyliyim dedim)

Birde epikirizde tedaviye yanit veriyor yaziyor veriyorum yani 14 yasimdan beri kullaniyorum sukur bobrek bitmedi ama doktor yanit vermiyo yazdi sizce heyete giderken epikirizi goturmesem daha mi iyi olur ama tum hayat hikayem orda salak ankara kronik yerinide isaretlememis epikirizde halbuki kronik rahatsizlik eksik yapmislar

mehmetcan123 geçmiş olsun
Oran düşmez sağlık kurulunda genelde doktorun kararına uyar heyet rapor süresi hakkında buna doktor karar verir ama sürekli alırsındiye tahmin ediyorum rahatsızlığın
Kronik olduğu için ayrıca şeker için ilaç kullannıyorsan
Dahiliye gidin itiraz edin tip 2 ise an az %20 veriliyor.

Murat CAN Kurt evet aktifsgklı bir yerde çalışmaya başladığınızda %40 ve üzeri engelli raporunuzla vergi indirimine baş vurup yararlana bilirsiniz

hastanelerin kendi heyetleri oranları olduğu gibi onaylıyor da ,ankara merkez sağlık kurulları için aynı şey söylenemez tabii ki maalesef!!..benim yüzde 70 oranımı 57 e düşürdüler ha gerçi gene erken emekli oldum ama işte 2.derce de olabilirdim...buna da şükür elbet..

Teşekkür ederim Umut abiciğim. Peki abi bu iki hastalığıma çıkan rapor sürelim yada süresizmi olur. Astım ve ağır derece uyku apnesinden verildi oranlar

Merhabalar arkadaşlar bugün heyete girdim kalp damar 20 hematoloji 60 puan verdi buna göre %68 ediyor. Kurul Ekim ayına gün verdi sizce heyet oranı düşürür mü yoksa aynen verir mi?

Benim tek tek toplandığında engel oranım %75 çıkıyor;
Şeker %28 - Ampute parmak %4 - Kardiyoloji %28 - Uyku apnesi %5 - Bel fıtığı ve belde vida %10
Ancak formüle girdiğinde bu oran %53 olarak çıktı
Dolayısıyla "Doktorun verdiği" oran değişmiyor
Formüle girdiğinde bileşim oranı aritmetik toplam oran gibi çıkmıyor
Asıl sorun doktor ve heyet oranı değil.
Eğer amaç emeklilikse oran değişikliği SGK onayına gittiğinde oluşabiliyor
Nadiren de olsa yükseltme de olabiliyor

Üst Alt