Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dokuz ay evvel ÖTV'siz aldığım aracı satış prosedürü nasıldır?

ozbalkesli10

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
9 ay önce araç aldım ama şimdi satmam gerekiyor ötv yi geri ödeyip satabiliyoruz diye biliyorum bu konda bilgisi olan varmı

evet maliyeye gidip ötv sini ödeyip satabilirsiniz. Fakat tekrar ÖTV den yararlanarak araç almanız için 5 yıl geçme şartı var

Satma işlemini 2 türlü yapabilirsin.
1- Engelliden engelliye satış : Bu durumda ÖTV sini ödemene gerek yok fakat 5 yılı tamamlıyana kadar yeniden 0 araç alamazsın.
2- Normal satış. Bu durumda maliye ye ödemediğin ÖTV miktarını ödüyorsun. Araç üzerindenki hak mahrumiyetini kaldırman lazım. Daha sonra istediğin kişiye satabilirsin. Bildiğim kadarı ile de yeniden araç alabilirsin.

peki vergide ödüyoruz demi..? bide faturada yazan ötv yi ödüyoruz demi faiz tefe tüfe falan filan fark alıyorlarmı...?

Fark vs yok evraklarda yazan ücret ödeniyor , yalnız bende araç aldm ÖTV ödeyip satınca 5 yıl bekliyorsunuz dediler yinede araştırın

peki engelliye hangi fiyattan satıyoruz. aracın bugünkü piyasa değeri 78 bin tl 9 ay önce ben bayiden 55 bin tl ye aldım

Prosedür yukarıda anlattığım gibi. Engelliye satarken fiyatı sen belirlersin.

araç hakkında bilgi verirmisiniz.

2016 20 haziranda aldım, honda civic elegance modeli orjinal lpg li otomatik vites beyaz,resim yükleyemedim,,

eğer aracı başka bir engelliye devir yaparsanız o engelininde ötv hakkı varsa aracı aldığınız paradan ikinci el değerini hesaplayıp satabilirsiniz yani 55 bin aldığınız aracı ötv farkı harici ikinci el değeri bir yılda beş on bin düşse 45 -48 arası satarsınız ve tekrar ötv hakkınız olur diğer türlü ötv maliyeye ödersiniz aracın ikinci el piyasa değerine satabilirsiniz

Aracı satınca ödeyeceğiniz ÖTV fatura üzerindeki miktar değil. 9 ay önce siz aracı aldığınızda ÖTV % 45 idi. Şu anda ise büyük ihtimal sizin aracı % 50 dilime tabii. Dolayısı ile ödeyeceğiniz ÖTV daha fazla olacaktır.
Bu arada ÖTV yi siz ödeyemiyorsunuz. Aracı kim alacak ise onun adına ödenmeli. Yakın bir tanıdığınız üzerine ödeyip satışı ona devrederseniz satışınız daha kolay olur.

Üst Alt