Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Domuz gribi aşısı yaptırmalı mıyız?

funda

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Malum bugünlerde sıkça konuşulan bir konu domuz gribi aşısı. Benim de 6 yaşında ve okula giden kas hastası bir kızım var. Okullarda kasım ayında uygulanması planlanıyor. Ancak ben şu an için kızıma yapılmasını istemiyorum. Sağlık yetkililerinin dediğine göre risk grubunda olanlar yaptırmalıymış.Grip hastalığının sağlıklı bir insanda bile ciddi kas ağrıları yaptığı düşünüldüğünde ve abd de bir amigo kızın aşı olduktan sonra nörolojik bir hastalığa yakalanması söz konusuyken, bizler bu aşıyı yaptırdıktan sonra hastalığın daha çabuk ilerlemesi gibi olumsuz bir durum ile karşılaşır mıyız?

Yanıtlarınızı ve bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum. iyi günler...

benimde okula giden bir kızım var.kararsızım..
valla saglık bakanı tv ye cıkıp canlı yayında kendine yaptirirsa belki düşünürüm diyorum :) ama lakin evvelki zamanlarda çayda kanser yok deyip tvlerde çay içen bakanlarda gördük karadenizde kanser hastalıgından ölenleride gördük. elimizden gelen şimdilik bol bol temizlik..bol bol C vitamini...ALLAH sonumuzu hayır ede...her şeyi zamana bıraktık gibi..:rolleyes:

onlara civasız olan aşıdan geliyor lakin....bildiğiniz gibi yaptırmayın demek suç..ip ucu benim kaşlar havada ;)

ben henüz karar veremedim...

Yaptırmamm..Civalı olduklarını bile bile..Gazetelerde okuyorum iç açıcı değil,normal grip aşımı yaptırır otururum...bende ııı ıhhh!! diyenlerdenim...

Her herkes birşeyler söylüyor bu konuda. Millet kime inanacağına bilmiyor. Uzman hekimlere başvurmak şartı ile aşı yapılmalı diye düşünüyorum.

Ben kesinlikle yaptırmayacağım :)
Bana göre her ilacın bir yantehsiri vardır. Domuz gribi aşısının içinde yanılmıyorsam domuz gribi virüsünün kendisi var tabi bu vürüs hastalığa karşı savaşıyor bir şekilde. Hadi be diyenlere bir örnek vereyim yılan soktuğunda panzehir veriyorlar panzehir neyden oluşuyor? yılanın zehrinden :)

Ben limon adaçayı mandalina portakal vs ile bağışıklık sistemimi güçlendiricem :D :D :D

Domuz gribi aşısı diye normal grip aşısı vuruyorlar ve kanser riski yüksek...
Bence hiç gerek yok...

Artı yurtdışında domuz gribi aşısı yapılan bir kız artık konuşamıyor, yürüyemiyor.. Sadece geri geri gidip, koşabiliyor.

kesinlikle yaptırmayacağım....

DEFNEX bence siz çok daha dikaktli olun.
Ben at hırsızı gibi yim virüslerin dikaktini çekmem ama siz güzel bayanlar ilk hedefsiniz :D :D :D

Bende yaptırmayı düşünmüyorum ama yatan hastalarda vurdurmak zorundaymış ilerleyen zamanlarda neler olacak görcez bakalım.

bende yaptırmayı dusunmuyorum ozellıkle cocuguma cunku benden ası vurulmadam bı kagıt ımzalamamı ıstıyolar bu neyın nesı dıger asılarda nıye boyle bır sey yoktu bence kımse mesulıyet almak ıstemıyor

Bende yaptırmam grip aşısına okey ama domuz gribi aşısına hayır
kobaymıyım ben :D
kendilerine yapsınlar aşıyı önce :D

Bağışıklık sistemi güçsüz olan ve günü kalabalık yerlerde geçen kişilerin bir an bile düşünmeden domuz gribi aşısı olması gerekiğini düşünüyorum.
Her ne kadar ortalıkta bu konuda bilgi bombardımanı var ve bu kafa karıştırsa da, aşı olmanın riski aşı olmamaktan kat be kat daha çok sanırım.

Aşının kontrolleri yapılmadan piyasaya sürülmesine dair bugüne dek okuduklarımdan şunu anladım: Aşılar için 4 kademeli bir kontrol mekanizması var. Bunlardan üçünden geçmiş domuz gribi aşısı. 4. aşama ise (tüm aşılarda olduğu gibi) milyonlarca insana aşı uygulanması ve uzun süreli kontroller sonucunda belirleniyor. Yani domuz gribi aşısı da diğer aşılar gibi milyonlarca insana yapılmadan 4. aşamaya dair değerlendirme yapılamazmış. Yani aslında domuz gribi aşsı da diğer aşılar ne kadar güvenliyse o kadar güvenli; yani GÜVENLİ. :)

Birkaç görüş (özellikle birici bağlantıdaki Prof Badur'un görüşleri):
Bianet :: Prof. Dr. Badur Aşıyla İlgili Kaygılara Açıklık Getiriyor - Bianet
Bianet :: Domuz Gribi Aşısı Güvenli mi? - Bianet
Bianet :: Kılavuz: Domuz Gribiyle İlgili En Çok Sorulan Sorular - Bianet

aman allah korusun hepimizide :D
DOMUZ GİBİ İYİ OLALIM :D

ben de yaptırmıcam.gelsin beni bulsun domuz gribi mi neyse..gider sağlam mutlu insanları bulur öldürür ama bizi bulmaz....bir allahın kulu da yaptıramaz bu aşıyı bana..

100%90 yaptırmam diyorr ohalde bende yaptırmıyorumm zatennn parammda yokkk:D

Obamanın kızlarıda aşı olmuş..Ama ben olmayı düşünmüyorum ..Ölümden öte köy mü var..:p

Hastalanırsak mecbur olacağız :D inş hastalanmayız da gerek kalmaz :D

Müslümana domuz gribi olur mu yaww? Ahmetersin kızdıracaksınz şimdi:D :D :D :D

Bu kadar paranoyaklık fazla
aşı olmalıyız diye düşünüyorum

Konu: GripA veya asrın soygunu... Meşhur grip üzerine yine bir yazı fakat ilginizi çekecek sorular var.

HALKLARIN EN GÜZEL GÜNLERİNDE SOYULMASI
Dünyada 2000 kişi domuz gribine yakalandı tüm dünya maske takma yarışında. 25 milyon insan AIDS e yakalandı kimse prezervatif kullanmak istemiyor...

ÇIKAR SALGINI
Domuz giribinin arkasındaki ekonomik çıkarlar nelerdir ?

Dünyada her sene milyonlarca insan malaryadan ölüyor halbuki basit bir tül sineklik onları koruyabilir. Gazeteler bundan bahsetmiyor!
Dunyada her sene 2 milyon çocuk ishalden ölüyor halbuki 23 cm lik bir sorum onları kurtarabilir. Gazeteler bundan bahsetmiyor!
Kızamık ve zature ve diğer hastalıklardan her sene 10 milyon insan ölüyor. TÜm bu insanlar daha ucuz ilaçlarla kurtulabilir. Gazeteler bunlarda da bahsetmiyor.!
Bundan yaklaşık 10 yıl önce kuş gribi çıktığında... bütün gazeteler bizi bilgiye boğdu...
Bütün diğer salgınlardan daha tehlikeli... Dünyayı tehdit eden salgın! Gazeteler sadece bu tavukların korkunç hastalığından bahsediyordu. Buna rağmen toplam insan kaybı 10 sene de 250. Yani senede 25!

Normal grip senede yarım milyon can alıyor. 25e karşı YARIM MİLYON!
Sadece bir saniye: Niçin kuş gribinden bu kadar bahsedildi?
Çünkü bu tavukların arkasında bir "horoz" vardı, büyük ibikli bir horoz. Uluslararası Roche ilaç grubu Asya ülkelerine milyonlarca doz Tamiflu sattı, Ingiltere hükümeti halkını korumak için 14 milyon doz satın aldı. Kuş gribi sayesinde Roche ve Relenza, iki büyük ilaç grubu milyonlarca dolar kar ettiler.
-Dün tavuklarla, bugün domuzlarla
-Evet bugün domuz gribi psikozu başlatıldı. Tüm dünya medyası sadece bundan bahsediyor.
-Ekonomik global krizden bahseden, Guantanamodaki işkencelerden bahseden yok!
-Sadece domuz gribinden ve domuzlardan bahsediliyor...
-Kendi kendime soruyorum: Eğer tavukların arkasında bir "horoz" varsa... domuz gribinin arkasında büyük bir domuz olmasın?

Kuzey Amerikan Gilead Sciences Tamiflunun brevet sahibi. Bu işletmenin en büyük hissedarıysa tam bir kişilik, Donald Rumsfeld George Bush dönemi savunma bakanı., Irak savaşının stratejisti...
Roche ve Relenza hissedarları milyonlarca dolarlık Tamiflu satışı nedeniyle ellerini oğuşturuyorlardır. Gerçek "Pandemie" (dünyayı etkileyen büyük salgın) çıkar salgınıdır, sağlık paralı askerlerinin çıkarları.
Çeşitli ülkelerin aldığı önlemleri inkar etmiyorum.

İşte burası bam teli (tecüme edenin düşüncesi) Eğer domuz gribi söylendiği gibi gerçekten dünyayı tehdit eden büyük bir salgınsa (pandemiyse) dünya sağlık örgütünün başındaki o kadar bu hastalıktan tedirgin oluyorsa(Margaret Chan adında bir çinli) neden o zaman bu hastalığı dünya sağlığını tehdit eden bir hastalık olarak ilan edip, hastalığa karşı savaşmak için jenerik türevlerinin üretilmesini önermiyor?
Rocheve Relenzanın brövelerinin iptalini isteyip yerine her ülkenin kendi üreteceği jenerik türevlerini üretmiyorlar?

Bu mesajı mümkün olduğu kadar çok insana iletiniz aynı hayat kurtaran bir aşının iletimi gibi…herkes bu büyük salgının arkasındaki gerçeği görsün. Çünkü medya sadece kendi sponsorlarının haberlerini veriyor.

Dr. Carlos Alberto Morales Paitán, Pérou

Türkçe tercüme:xerxesgunes
Kaynak

a.b.d. başkanı OBAMA bile çocuklarına yaptırmamış.biz kobaymıyız!!!!

arkadaşlar ben bir özel hastanede çalışmaktayım dün akşam doktorların özellikle toplanıp bu konu üstünde bir konferans verdiler ve sonuç aşı yaptırmamız gerektigi idi medyada gösterilenlerin aksine bu konu daha tehlikeli bir haldeymiş ben şahsen aşı yaptıracagım

% 80 HAYIR Aşı yaptırmayacağım diyenler (Başbakan'da bu oranın içindeymiş internet haberlerine göre)
% 20 EVET Aşı yaptıracağım diyenler

fevzieryilmaz;

Sağlık bakanı aşı oldu.

İşte aşının yan etkileri
Domuz Gribi aşısı yaptıracaklara, aşılar uygulanmadan önce bazı bilgilendirme formları dağıtılıyor. Bu formlarda aşı yaptıracak kişilere aşının yan etkileriyle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları da bulunuyor.

DOMUZ GRİBİ HARİTASI
Domuz gribinde son durumu, interaktif dünya haritasından takip edin...

Bireysel korunma yolları
Hem kendinizi, hem başkalarını nasıl korursunuz?

Domuz gribi, A (H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. İlk kez Meksika ve ABD’de görülmüş ve daha sonra birçok ülkeye yayılmıştır.

Güncelleme: 23:39 TSİ 02 Kasım. 2009 Pazartesi
ANKARA - Türkiye'de, İtalya'da üretilen "fosetria" adlı H1N1 aşısı uygulanmaya başlandı. Aşı olacaklara hastanelerde bilgilendirme formları da dağıtılıyor. Formlarda aşının kimlere yapılmayacağına ilişkin uyarılar var. Buna göre, yumurtaya karşı allerjisi olanlar, önceki grip aşılarına allerji gösterenler, çevresel sinir sistemi bozukluğundan kaynaklanan gbs sendromu geçirmiş kişiler ile kauçuğun hammaddesi olan latex'e allerjisi olanların aşı olmamaları isteniyor. 38 derece ve üstü ateşi olanlar da aşı yapılmayacak gruplar arasında yer alıyor.

Bilgilendirme formunda aşının yan etkilerine ilişkin uyarılar da var. Buna göre, aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet ve şişlik oluşacak, baş, kas ve eklem ağrısı yaşanabilecek. Ateş, mide bulantısı, terleme, üşüme ve titreme ile lenf bezlerinde şişlik de yan etkiler arasında.

Formda, çok nadiren görülebilecek korkutucu yan etkilere dair uyarılara da yer veriliyor. Ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıkları bunlar arasında sayılıyor.

Bilgilendirme formunda bu ağır yan etkilerin, yıllardır kullanılan mevsimsel grip aşılarında zaman zaman görüldüğü hatırlatılıyor. Domuz gribi aşılarında bu tür belirlenmiş yan etkilere şu ana kadar rastlanmadığı, sadece görülebileceği varsayımından yola çıkılarak bu uyarıların yapıldığı vurgulanıyor.

Kaynak
(abç)

Malum bulaşıcı toplum içine giriyorsak bizlerde kenarından köşesinden geçiyoruz demektir yaptırıp yaptırmamak tamamen kişilere kalmış bi durum ancak gripten birileri ( düşünmek bile istemiyorum) Hakkın rahmetine kavuşursa da devlete sitem etmemeli ( yaptırmayan ) diye düşünüyorum ben yaptırma tararaftarıyım yapılması daha uygundur diye düşünenlerdenim

Üst Alt