Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Döner sermayeden kesilen gelir vergisinin iadesi hakkında..?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Sağlık Bakanlığında Görevliyim.Göreve Geldiğim gün itibari ile Maliye Bakanlığına Vergi İndirimi için Başvurdum ve 19 Ay sonra sonuç alabildim.Vergi indiriminin 2. diliminden faydalanabileceğimi geçmişe yönelik olarak paranın iadesi yapılacağını yazmışlar Fakat Sağlık bakanlığında çalışan arkadaşlar bilir bizim ek ödememiz yani Döner sermayeden de Gelir Vergisi kesiliyor ve bu gelir vergisinin iadesi içinde dilekçe verdim.Maliye Bakanlığının Yazısına istinaden Döner sermayemden kesilen gelir vergisinin tarafıma iadesi diye Fakat Bağlı bulunduğum İl Müdürlüğü Döner Sermayeden kesilen Gelir Vergisinin İadesinin yapılmadığı ve gelir vergisi kesildiğini söyledi.Ben vergi indiriminden faydalanırken Ek ödemeden nasıl kesilir onu anlayamıyorum.Yazılı olarak başvuru yaptım.Başvurumun cevabı yazılı olarak olumsuz gelirse Mahkeme yolu görünüyor Bana yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

selam

bende sağlık bakanlığında çalışıyorum. bu konuda haklısınız.bende vergi kesintisi için başvurmuştum. ama dediginiz gibi döner sermaye için geçerli değil. üstelik şu konudada şanssızız ki emekliliğimize yansımıyor döner sermaye. diger kurumlarda çalışan memurlardan daha düşük emekli maaşı alacağız. :( başvurunuzun sonucunu bende merak ettim açıkcası.

Vergi indirimi;aylık gelir vergisi matrahından vergi indirimi derecesine karşılık gelen tutarın çıkarılmasıdır kısaca.
Kaç yerden vergi kesilirse kesilsin,matrahtan düşülecek tutar bellidir ve bu tutarı aşamaz.
Vergi kesilen her kaleme ayrı ayrı değil,yalnız bir kez uygulanabilen bir haktır.

Üst Alt