Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dönük ayak sendromu, işitme kaybı ve göz tembelliğinden yüzde kaç oran alırım?

fatmagnydn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar birkaç gündür sitede geziniyordum bugün üye olmak istedim buradaki sohbet ve dayanışma ortamı çok hoşuma gitti

ben bir konuda danışmak istiyorum
3 tane sağlık sorunum var 30 yaşındayım

doğuştan içe dönük ayak sorunum var sağ ayağımdan birkaç kez ameliyat geçirmişim bebekken
sağ ayak ve baldır kısmı zayıf ve güçsüz sol ayaktan çok daha ince
sol ayağım 37 numara sağ ayağım 34 numara
sağ ayak baş parmağı haricinde parmaklarım hareket etmiyor ve ayak bileğim hiç hareket etmiyor

bunun yanında sağ kulak %62 işitme kaybı var

ve sağ gözde tembellik var gözlük kullanıyorum

bu üç hastalığımın da tedavisi yok kalıcı

ben engelli raporu almak istiyorum eşim % 40 alamazsın boşa uğraşma diyor sizce durum neyi gösteriyor...

Göz tembelliğinden oran alamazsınız..

İşitme kaybınız için oranı hesaplamanız için şu başlıkta: http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.

Ayağınızında şu tablodan değerlendirileceğini düşünüyorum:

Tablo_3.4.png

Çok detaylı bir soru aslında, örneğin % 62 işitme kaybı demenizle belirlenmiyor oranlar işitme kayıplarında başlığa bakınca anlayacaksınız-belki bilginiz vardır- bazı test sonuçlarına göre fikir verilebiliyor, ki yaklaşık tahminler yapılıyor. O yüzden en doğrusu rapor almak için başvurup yaşayarak sonucu görmenizdir. Süreç sonunda hangi rahatsızlığınızdan ne kadar oran aldığınızıda bizimle paylaşırsanız hem güncel bilgi olur sizinle aynı rahatsızlığı olan arkadaşlarımız için, hemde arada çok uçuk farklar olursa itiraz etmeniz yönünde fikirler verilebilir.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Geçmiş olsun, kolaylıklar diliyorum şimdiden..

bence başvurun %40 tan fazlasını alırsınız diye düşünüyorum

Ayağınızın varus pozisyonu derecesine göre aşağıdaki tablodan da oran verilecektir size;

Tablo 3.24- Ayak bileğinin varus pozisyonunda ankilozuna bağlı özürlülük.
Varus pozisyonu (º) Kişinin (alt ekstremite) [ayak] özürlülük oranı (%)
5-9
10-19
20-29
30+
13 (25) [35]
19 (37) [53]
22 (43) [61]
26 (52) [74]

tekrar merhabalar değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim
bende mutlaka başvuracağım ve süreci buradan paylaşacağım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

bu arada ben şu anda bir mağazada satış danışmanlığı yapıyorum bazı günler 10 saat ayakta kalmam gerekiyor ve dayanamıyorum
rapor için başvurduktan sonra kaç gün hastaneye gidip gelmem gerekir acaba çünkü işyerinden izin almam gerekecek buda benim için bir sıkıntı işverenim pek de anlayışlı değil izin konusunda

kızımdada aağınızdaki rahatsılıktan mevcut.sol ayağı pesekinavaruslu.ama günümzdeki tedavi öntemlerinin gelişmişliği ve çok erken müdahale sayesinde şu an bir sorun yok.raporumuzdaki oranda ayağının hiçbir etkisi olmadı.ama sizin durumuz sanırım biraz daha skıntılı.çok geçmiş olsun.siz başvurunuzu yapın.denemey değer

evet ayşenisan hanım benim tedavim pek de iç açıcı olmamış dikişim falan çok ayağımda bayağı hasar bıraktı yani

benimde oğlum aynı hastalıkla dünyaya geldi (benden ona da geçti malesef) ve istanbul baltalimanında tedavi ettirdik şuan sağlığına kavuştu çok şükür sadece kontrollere gidiyoruz 6 ayda bir ayağında o hastalığa dair hiç bir iz belirti kalmadı

sanırm aysegül hanım doktorunuz :)
benim kızımın tedavisini biz kocaeli nüi. hastanesinde yaptırdık.doktorumuzdanda memnunuz açıkçası.ama oğluma ben geçirdim diye düşünmeyin.biz bu rahatsızlığı kızımzla tanıdık.yani illa sizdn diye bir durum yok.canınızı yok yere sıkmayın,zaten tedavisi olmuş bitmiş zaten :) benim kızımda ortez giyyor şu an 12 saat.2,5 yaşında.

ilk başta ayşegül hanımla başladık sonrasında ayşegül hanım baltalimanından ayrılınca timur bey ile devam ediyoruz oğlum 5 yaşına girdi ortezi bıraktık 4 aydır giymiyor çok rahatladık
darısı başınıza inşallah

desteğiniz için çok teşekkürler ;)

darısı başımıza o zaman :) bir yerde kalacaksak çantaya ilk koydugum şey ortez oluyor :)) bugünlerde bitecek hemen.bugüne kadar bitenler gibi.iyi akşamlar :)

aynen öyle o ortezi 5 yıl boyunca taşıdım oğlum için çok şükür sonuca ulaştık
şimdi sizin kızınızın durumunu okuyordum Allahım acil şifalar versin inşallah kızınıza
küçükken herşeyi daha kolay kabulleniyorlar ve çok dayanıklılar

Üst Alt