Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dört Aylık Oğlum için işitme Cihazı önerisine ihtiyacım var..?

aredemen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 29Mayıs Pazartesi günü Ç.İ.D.E.M de 4 Aylık oğlumun sağ kulağında henüz derecesi saptanamayan çok ileri derecede işitme kaybı, Sol kulağında da 95 dB ve üzeri sesleri duyabildiği ileri derecede işitme kaybı olduğunu öğrendik. Dil ve lisan gelişimi için bir an önce işitme cihazı almalı ve kullanmaya başlamalıyız. Bu konuda cihaz olarak önerilere ihtiyacımız var. Malum herkesin evladı kendine çok kıymetlidir biz de bu yüzden alabileceğimiz en iyi cihazı almak istiyoruz. İşitme kaybı doğuştan yada sonradan yaşayan ailemizde ve çevremizde kimse yok. Dolayısıyla cihazlar, fiyatları ve iş görme durumları eşim ve benim için tam bir muamma. Doktorumuz etik olmadığı için direk bir marka ve model önermedi. Yoğun ısrarlarımız sonucu, Phonak - Siemens - Oticon markalarının etkili cihazlarının olduğunu ve araştırmamızı söyledi. Cihaz kalitesinin yanında teknik destek ve kalıp konusunda da iyi bir işitme merkezinden faydalanmamızı öğütledi. İzmir ve Çevresinde bilgi sahibi olanlar varsa yüksek desibellere kadar sesi yükseltebilen cihaz , fiyat ve teknik açıdan iyi işitme merkezi önerilerinize ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız çok seviniriz.​

öncelikle çok geçmiş olsun.rabbim minik yavrumuza şifa versin inşallah,cihaz konusuna gelince bu sektörde çok kandırma ve aldatma oluyor,bence iyice araştırın,cihaz markaları pek sorun degil çünkü tanınan bütün markalar güzel ve kaliteli,lakin cihazı satan yerlerde kaliteli elaman eksikligi çok fazla var,ne yazıkki cihaz ne kadar kalitelide olsa ona ayar yapabiecek kaliteli odyocu olmazsa o cihazdan saglıklı şekilde verim alamıyorsunuz.
siz bu bahsedilen markalara widex side ekleyin.bu sitede odyolok doktor mehmet bey var,inşallah o size mutlaka iyi bir merkez tavsiye edecektir.tekrar geçmiş olsun.rabbim şifa versin inşallah....

Hakan bey güzel dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim. Eşim ve ben işitme cihazlarıyla ilgili bilgi sahibi olmadığımız için birkaç gündür devamlı araştırıyoruz fakat bu araştırmalar çoğu zaman teorik olarak kalıyor. Söylediğiniz gibi iyi bir teknik eleman ve iyi bir cihazla oğlumuzun duyma ve anlama olasılığını en üst düzeye çıkarmak ilk hedefimiz. Fakat kandırılmak da istemiyoruz. Elimizdeki bütçeyle 1.sınıf cihazlar alabilecekken 3 yada 4.sınıf cihazlara yönlendirilmekten korkuyoruz. Eğer uygun olursa Mehmet beyin tavsiyelerini de dört gözle bekliyoruz. Cumartesi günü birkaç işitme merkeziyle cihazlar hakkında görüşme yapacağız en azından hazırlıklı olup evladımız için iyi bir seçim yapmak en büyük gayemiz.

alirıza bey,cihaz konusunda hiç acele etmeyin,bir kaç ay araştırma yapın mutlaka çok çok iyi bir uzman bulmanız gerekiyor,biz yetişkinler olarak bir sürü paralar vererek aldıgımız cihazlardan menmun olamıyoruz ne yazıkki,sonuçta bunu kullanacak daha bir bebek,cihazın faydası ne kadar çok olursa bebeginde gelişimi o kadar güzel olur.birde mutlaka sıkı pazarlık edin,zaten fiyatı çok yüksek söylüyorlar:) mesela 5000 dedikleri cihazı pazarlıkla 3500 yada 4000 ne rahatlıkla alırsınız,olmaz derler önce ama alamam bu fiyata derseniz mutlaka indirim yapıyorlar.tabiki önce iyi bir uzman ve cihazı seçtikten sonra pazarlık aşamasına geçiyorsunuz.

teknoloji sürekli gelişiyor,inşallah oglunuza ilerde daha güzel çözümler bulabilirsiniz.allah size,eşinize ve bebeginize saglıklı ve mutlu günler nasip etsin inşallah.. mehmet akşit bey size daha iyi bilgiler verecektir mutlaka,saglıcakla kalın. geçmiş olsun..

AliRıza bey öncelikle geçmiş olsun. Aynı durumu bizde yaşamıltık. Çok şükür bizim çok güvendiğimiz odyocu arkadaşa rast geldik. dürüstlüğünden şüphe duymadık ve yıllardır onunla çalışıyoruz. odyocu arkadaşımız bize iki model emanet vererek hangisinden daha çok verim aldığımızı gözlemlememizi istedi ve ona göre cihazı satın aldık.
size önerim. 1. size önereceklerii marka ve modelin teknik katalogunu isteyin 2. aynı modelin fiyat araştırmasını değişik illerden yapın(konya bölgesi için yardımcı olabilirim) 3. görüştüğünüz firmanın (cihazı alacağınız) devlet kurumlarından ve kullanıcı yorumlarından araştırın. 4. unutmayın güvenin bir bedeli olabilir. ucuza alacağım diye güvenmediğiniz firmalara bulaşmayın. güvenilir olsun, belki biraz pahalı olabilir. 5. biz yaklaşık 19 yıldır siemens(güncel teknolojiyi yakalamak için bir kere cihaz değiştirdik) kullanıyoruz. hiç bir şekilde teknik sorun yaşamadık. arıza görmedik ama unutmayın ki elektronik işi şans işi. 6. kalıp konusuna takılmayın 6 ay veya 1 yılda değiştireceksiniz zaten. ki hortumu sürekli kırılabiliyor. 7. işitme kaybınız yuksek, Koklear Implant düşünebilirsiniz. (emin değilim) çünkü dört yaşına kadar devlet iki kulağı, 4 yaşından sonra ise sadece tek kulağı ödüyormuş.(tam bir bilgim yok)..kardeşimin tek kulağı duymaz olduğu için haziran ayında Koklear Implant ameliyatı olacağız. 8. cihaz önemli lakin cihazı taktıktan sonra ki eğitim daha çok önemli. eğitim konusunuda ilerleyen dönemlerde irdelemeniz gerekecek. Acizane tecrübelerimiz bunlar.

Ali Rıza bey öncelikle çok iyi bir uzman bulmanız gerekiyor. Çocuk için hayati bir durum. Onu bulduktan sonra gereken yönlendirmeleri yapar zaten. Bizim gibi yetişkin olmadığı için çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin.

Ali bey deneyimlerinizi çekinmeden paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Odyoloğun önemi birkez daha ortaya çıktı ve bizim içinde ilk önem arzeden konu sanırım bu olacak. Artık nelere dikkat etmem gerektiğini adım adım daha iyi biliyorum. Ebeveynler için extra çaba gösterilmesi gereken dönemler olduğunun farkındayız. Dil gelişimi ile ilgili evdeyken bizim gün içinde de dil gelişim merkezlerinden faydalanmak niyetindeyiz. Koklear implanta gelince 1yaşından sonra yapılabileceğini söyledi doktorumuz. Araştırmak için daha uzun zamanımız var bu konuyla ilgili de daha sonra deneyimlerinize ihtiyaç duyacağım. Şimdilik cihaza en kısa sürede başlayıp biran önce seslerle bebeğimizin tanışmasını dil gelişimi açısından katedeceği yolu elimizden geldiğince kısaltma niyetindeyiz. Marka, model önerileri konusunda da deneyimleriniz bize ışık tutacaktır.

Ali Rıza bey marka model önerilerini odyolog yapar. O db oranları kemik,hava vs herkeste farklıdır. Birde bebek o. Yetişkin olsa birşey söyleyebilirdik. Odyoloğu dinlemenizi öneririm.

Ali Rıza Bey,
Yapılan testlerin sonucunu (grafikleri) görmem mümkün mü? İşitme testi sırasında Timpanogram ve OAE testlerinin yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa sonuçlarının ne olduğunu da belirtebilir misiniz?
Geçmiş olsun.

Elimizde sadece ABR testi görselleri var, onları Hemen paylaşıyorum Mehmet bey. Said bey: Odyoloğun da cihaz önereceğini biliyorum fakat kullanan kullandıran cihazlardan memnun olan olmayan yine fikir verirse sevinirim. Yanı bu desibellerde en iyi ses sunan cihazlar nelerdir? Hangilerini araştıralım. Örneğin malum araba alacaksanız gittiğiniz galeri hangi firmanın bayisiyse o arabayı satmaya çalışacak size.. Yine eklerindeki arabayı satsınlar bizim için en iyisi o olacaksa sıkıntı yok fakat alternatifleri bilerek seçim yapmak zorundayız. Bu sebepten bizim durumumuzda cihaz deneyimi olanlar var ve yardımcı olurlarsa seviniriz. Örneğin Ali bey yukarıda ızın soluklu siemens kullandıklarından ve memnuniyetlerinden bahsetmiş biz siemens e de sıcak bakıyoruz.

Sadece bu testler mi var?
Bu testler yanlış yapılmış gibi gözüküyor. Orada Dr.Gül Caner vardı. Hala orada mı bilmiyorum. Mümkünse ona ulaşmaya çalışın.

Testleri gül hanım inceledi zaten. 2 ay önce yapılmış. Tympanogram da aşşağıdaki gibidir.

Grafikler düzgün değil. Kayıtta problem var gibi duruyor.
Bir de Dokuz Eylül'de testleri tekrarlatmanızı öneririm. Prof.Günay Kırkım'a ulaşmaya çalışın.

Timpanogram testleri düzgün.
Zarlar normal.
Orta kulakta enfeksiyon veya sıvı birikimi yok.
Ama ABR ikna edici değil.

Çekilen beyin tomogrofisi sonucunda sağ tubuler kanalında tespit edilmesi güç bir genişleme olduğunu söyledi Gül hoca, dolayısıyla duyma hücrelerinde deformasyona bağlı işitme kaybı olabileceğini söyledi. Biz zaten başka bir doktora daha görünmek istiyorduk. Vesile oldunuz Günay hoca hasta bakmıyor fakat kendisiyle bir randevu oluşturmaya çalışıyoruz. Eğer uygun görürse Dokuz Eylülde ABR yi tekrar ettirebiliriz. Sonuçlarını sizinle paylaşırım.

Ali Rıza bey, Sanırım bana yazdınız isim yanlışlığı olmuş. Ben uyuyorsa oticon veya phonak öneririm.

Mehmet bey;
İşten henüz geldiğim için eve yazdıklarınıza yeni cevap verebiliyorum. Lütfen kusuruma baymayın. Tomografi sonuçları Gül hanımın ekranına düşüyordu ve bize vermediler 2 gün sonra gelip CD sini alabilirsiniz dedi Tepecik eğitim araştırma yarın öğleden sonra sonuçları alacağım. CD yi alınca size mail olarak tomografi sonuçlarını da göndereceğim. Günay hocamla da irtibata geçtik Tomografi sonuçlarını aldıktan sonra test sonuçlarıyla birlikte bir de onu ziyarete gideceğiz. ABR tekrarı gerekiyorsa haftaya bir de D.E.Üniversitesinde yaptıracağız.
Emrah bey;
haklısınız bir isim karışıklığı yaşamışım Phonak ve Opicon olmazsa Siemens Gül hocamın da söylediği gibi tercih sıramız olacak sanırım. Bu süreçte teknik açıdan biz de araştırma şansı bulduk. Umarım bu cihazlardan birini bütçemiz dahilinde tedarik ederek kalibrasyonunu en iyi şekilde yapabilecek bir odyolok bulabiliriz.
İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için hepinize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Perşembe günü Prof. Dr. Günay KIRKIMLI ile ABR testimizi tekrar ettik uzun süren tetkikler sonucu Sağ kulağımız 70 dB Sol kulağımız 75 dB olarak tespit edildi. Bugün Phonak Sky V50 cihazlarımızı aldık ve oğlumuz ilk kez sesimiz ile tanıştı. 1 ay sonra uyanık duyma testimiz yapılacak. Şimdilik sesin geldiği yöne doğru bir hamle yok ama gürültüye karşı tepki verdiğini gözlemleyebiliyoruz. Hala güçlü bir implant adayıyız fakat bundan sonrasını zaman göstericek. ilk hedefimiz işitme cihazlarımızdan en yüksek verimi almak. İlgilenen ve yardımcı olan başta Mehmet hocam olmak üzere herkese teşekkür ederiz.

Arkadaşlar merhaba Hatay'dan yazıyorum 7,5 aylık bir oğlum var ve detaylı yapılan testlerden sonra 60 db sonuç elde edildi sizce bu çok yüksek oran mı bu onun gelişimini etkiler mi?bu durumu yaşayan var mı aranızda tabi bugün cihaz alacağız önerilerinizi bekliyorum

60 dB, Orta derecede işitme kaybına karşılık gelir.
Çabuk farkedilmiş. Her iki kulağına da işitme cihazı uygulanması lazım.
Bir de geveze anne-babaya ihtiyacı olacak. Oyun oynarken bol bol konuşmanız lazım.
Oyun saatinde radyo-TV kapanacak. Çocuk kimle oynuyorsa sadece onun sesi çıkacak.
Her şey düzgün yapılırsa, işitme ve konuşması oldukça iyi gelişir.
Üç yaşına kadar 6 ayda bir işitme kontrolünü yaptırmanız lazım.
Ayrıca kulak kalıpları 3 ayda bir değiştirilecek.

Mehmet Akşit

Mehmet hocam , Sonuçları bir sonraki randevuda alıcaz Üniversite hastahanesi olduğu için sanırım prosedürü var Günay hocam heyet raporu da çıkartacak sanırım. Sonuçlar elime geçtiği gibi size mail atacağım.

Teşekkürler Mehmet bey emailimede cevap verdiniz.çok ağlamıştım lakin bunun bebeğimi diğer bebeklerden ayıracak birşey olmadığına inandım buraya üye olup yazma sebebim ortak deneyimleri olan arkadaşlar ile fikir paylaşımı ne tür zorluklar yaşadılar gibi... Zaten evde iki ablamız da var yani evde konuşan çok Mehmet bey ölçü de alındı phonak sky v serisi sipariş edildi umarım herşey yolunda gider bebeği işitme cihazı kullanan arkadaşlar varsa yazsınlar lütfen ya

aredemen

Pediatrik çözümler için daha farklı işitme cihazları bulunmaktadır. özel mesaj ile iletişime geçerseniz yardımcı olabilirim buradan marka model belirtmemin doğru olacağını sanmıyorum iyi günler dilerim.

ProtimİşitmeCihazlar

Hocam bi kaç yorum yukarda cihazlarımızı aldığımızı yazmıştım. Gözünüzden kaçmış olmalı yine de ilginize çok teşekkür ederim.

Üst Alt