Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dört kez aşil tendonu ameliyat ile hangi oranda rapor verilir?

zehra2017

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar, dört kez aşil tendon ameliyatı oldum. şu an ayak bileklerimde hareket kısıtlılığı var. heyet raporu için başvuruda bulundum. aynı durumu taşıyanlar varsa yüzde kaç rapor verilir yarın heyete girecem.

vergi indiriminden faydalanıp, malulen emeklilik için. günlük hayatta zorluk çekiyorum merdiven çıkamama servis vb.

@zehra2017,

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Doğum 10/05/1988
ilk sigortalılık tarihi 01/11/2008.
4a olarak primlerim yatmakta ve şu an 4929 gün

halada devam etmekteyim çalışmaya.

Merak ettiğimde tam olarak bu. verilir mi. günlük hayattan zorluk çekiyorum merdivende zorlanma fazla ayakta durmama çabuk yorulma var benzer sıkıntılar. Nötral ankiloze diye fizik doktoru belirtmiş ayak bileğim için. %5+%5=%10 demiş. heyete girmeden oran verilir mi. yani ortada bi engel var ama oran mı düşük kalır tereddüt içindeyim.

Kopma değil. Doğuştan parmak ucu yürüme. 4 kez ameliyat oldum. Son ameliyatta dıştan iki ay süre ile cihaz taktı. O cihazdan sonra ayah bileğimde hareket kısıtlılığı oldu.

vergi indiriminden faydalanıp, malulen emeklilik için. günlük hayatta zorluk çekiyorum merdiven çıkamama servis vb.
zehra hanım geçmiş olsun ben 1.5 sene önce trafik kazası geçirdim ve sağ bacağım diz üstünden ampute oldu ve %64 engelli raporum varken malulen emekli olabilmek için müracaat ettim ama bu raporu kabul etmediler ve iş göremez raporu için beni yeniden hastaneye sevk ettiler ve malulen emekli olamadım malulen emekli olabilmek için en az %60 olmalıymış ve ampute dize yakın ise 48 kalçaya yakın ise 50 veriyorlarmış malesef çok saçma değilmi bir insanı ayakta tutan uzvu bacaktır ama adamlar malulen emekli etmediler ancak vergi indirimi ile erken emekli olabileceğimi söyledi memur onun içinde 40 ve üzeri engelli rapor almanız gerekiyor umarım yardımcı olabilmişimdir

@kaybedenler kulübü.., evet %40 oran beni vergiden muaf etmek için yeterli. İnşallah verirler. 18 yıl hizmet ile emekli olabilirim. Benim şu an tek takıldığım nokta verilir mi bu oran. O da yarın heyette belli olacaktır.

@kaybedenler kulübü.., sizede çok geçmiş olsun bu arada. Vergi indiriminden belirtilen prim ve hizmet yılını doldurduğunuz da emekli olabilirsiniz. Umurim bu koşulları sağlıyorsunuzdur. Evet insanı ayakta tutan bacaklar. İnanın iki iş yapinca ertesi gün sabah zor kalkıp gidiyorum ve bu oranın verilmeme durumu de gerçekten üzücü

22.5 sene sigortalılık sürecim ve 6700 prim günüm var ben 3. Dereceden engelli sayılıyorum ve 2001 de başladı sigortam benden 19 sene ve 4400 prim istiyor yani şartlar fazlası ile var şuan vergi indirimi için müracaat ettim bir ay dolmak üzere inşallah güzel haberler bekliyorum vergi indirimini alınca soluğu sgk da alıcam:))

Aynen o zaman emekli olursunuz inşallah. Benim rapor almama bağlı. O da yarın belli olur.

@kaybedenler kulübü.., inşallah tşk ederim. Kimi verilir kimi verilmez diyor o yüzden tereddüt içindeyim. Şöyle bakinca verilmesi lazım ama. Hayırlısı olsun diyelim. Tşkler.

Üst Alt