Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dosyamı zaman aşımına uğratan avukatım hakkında dava açabilir miyim? [Hukuk]

ibrahim1983

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim davamı görmesi için bir avukata vekalet name verdim yaklaşık 1 yıl açtım açıyorum ihtar Çekmecem derken dava Zaman aşımına uğradı ve dosyamı bana gönderip dosya Zaman aşımına uğradı davanızı kabul edemeyiz dedi bu durumda ne yapılabilir avukata dava açma Hakkı'm varmı ? Bilen birileri varsa lütfen benimle iletişime geçsin çok memnun olurum hepinize iyi günler

dava ücretsiz mydi?
yani avukatlar parasız iş yapmaz.
siz avukata açacağınıza,zaman geçirmeden,
eski davanızı yeniden açın ama başka avukatla.

Davayı belediyeye açacaktım ama süremi geçirdi avukat şuan davam süre aşımına uğradı malesef. o yüzden dava açamıyorum.bu durumda ne yapmalıyım. avukatla % 25 üzerinden anlaşmıştık para falan istemedi. zaman aşımından 3 ay sonra bana döndü dosya zaman aşımına uğradı dedi kapattı telefonu

birincisi açacağınız dava ne davası idi ikincisi bir yıl önce vekalet verip hiç bir işlem yapmadı ise elindeki vekalet ile delil olarak avukata dava açabilirsin belkide avukatın rüşvet aldı sen niye bir sene bekledin azledip başka avbukata vermedin davayı

yani o avukat,davayı kazandıda sana habermi vermedi bilmem,
belediyeyle aranmı bozuk arkadaş anlatsana ne davası

beni davanı açtım, ihtar yolladım diye oyaladı. zaten 8.ayda vekalet verdim 12.ayda süre doldu arkadaşlar. belediyeyide manevi tazminat için dava edecektim. belediyenin sorumsuzluğu yüzünden yüzde 16 oranında özürlü kaldım

siz işçimiydiniz,bilmem.yada kazamı yaptınızda yol için bilmem.
belgeler ve kanıtlarla beraber tek başınıza avukatsız tekrar davanı aç.
mücadeleni tek başına sürdür,tavsiyem bu.

ben özel bir harita şirketinde çalışıyordum. iş için yolda iken yol beton bariyerler ile kapatılmış yolda çalışma varmış. uyarıcı levha tabela yada herhangi başka bişey yoktu yolda ve seyır halinde iken o beton bariyerlere çarptık. polis tutanaklarında da sabit bu durum. trafik sigortasından bi ücret aldım ama maaşım asgari ücretten göründüğü için gerçekte olan hakkımı alamadım tabiki. belediye ye de manevi tazminat davası açmak istedim ancak avukat süremi doldurdu. durum bu arkadaşlar.

işte trafik,olayı kaulleniyorsa,belediyede yada karayollrına açın davayı,belgelerle beraber.

davayı açacam ama ben adlitıp raporunu 2014 ün 12. ayında aldım. bu rapor tarihinden sonra 1 yıl içinde davayı açmamız gerekiyormuş. avukata 8.ayda verdim ama süremi geçirdi ve dava falan da açmadı sıkıntı burda

o zaman o avukata aç davayı,zaman geçirmiş.
derhal.

İBRAHIM KARDESIM BENDE KIRIKKALELİYİM birine vakalet vermeden önce iyi düşün kırıkkale sanayı mahallesınde bir arkadasımın arsası vardı kardeslerden biri vekalet gonderdı avukata avukat kendı uzerıne gecırdı kırıkkalede bir suru boş yer var ev yaparım dıye kanmayın bence boyle bır konu acılınca aklıma o olay geldıde

Omerin dedigj dogru.
Benim avukatlarla isim olmaz,bilmem.

kasım 2012 de gerçekleşti. adli tıp raporu 2014 ün sonu idi,

İbrahim Bey,

Avukatınız da evrakalar olduğu için tabi olayı daha iyi biliyordur. Ama zamanaşımı 2020 kasım da doluyor yanılmıyorsam. Beş yıla kadar hapis veya adli para cezasının gerektiren suçlarda dava zamanaşımı 8 yıldır. Evrakları görmeden konunun detayını bilmeden kesin birşey söylemek zor tabi farazi konuşmak yanıltıcı olabilir. Sigortadan bakiye alacağınız da olabilir onun için de süreniz var bilginize,

Son düzenleme:
Numaram 542 789 47 43 avukat iseniz görüşelim dosyamı yollayabilirim size değerlendirme yapabilirsiniz.

Üst Alt