Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Down sendromlu 18 yaş altı çocuğum adına ÖTV indiriminden faydalanılması

toprak_55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Tüm Arkadaşlara Merhaba;
4,5 yaşında Trizomy 21 tip Downsendromlu kızım var. Engelli raporu için hastane başvurumuzu yaptık, işlemleri devam etmektedir. Bilen yada güncel deneyimi olan arkadaşlardan için bilgi rica ediyorum.

Bilgiğiniz üzere Çocuklar için Engelli yönetmeliği değişmiştir ve yeni yönetmeliğe göre ÖKGV (Özel Koşul Gereksinimi Vardır ibareli rapor alabiliyoruz) bu raporun mevzuatla uyumu arandığında ise %90-99 eğır engelli anlamı taşımaktadır.

Sorum şu ; Bakmakla yükümlü olduğum çocuğumun %90-99 ağı engelli raporu ile ÖTV indiriminden faydalanarak araç almak istiyorum. Okuduğum konularda Vasi ataması yapılması gerekir vs. yazan var bakmakla yükümlüsünüz 18 yaş altı olduğu için gerek yok yazan var yazılanların tarihleride eski 2013-2015 gibi, Güncel olarak bu konuya açıklık getirecek arkadaşlardan cevap rica ediyorum.

Ayrıca 5 yıl dolduktan sonra satış işlemi için de mahkeme kararı, açık artıma vs. var diyorlar. Aracı satarken kızımın adına hesap açıp paranın hesaba yatması gerekiyor ve hakimin insiyatifinde kullanıyor diye okuyorum. Böyle birşey varsa bir sonraki 5 yıllık dönemde aracı değiştirmek isdeğimizde sorun olucak. aracın satışına izin veren hakim yeni araç alımına izin vermezse ne olacak parayada dokunamıyorsunuz. Aracı alırken ödemeyi Kendi hesabınızdan bankadan yapın parayı sizin ödediğiniz bekkli olsun diyen bile okudum. Kızımın zihinisel engeli de mevcut (daha önceki raporlarda hafif düzeyde bilişsel gerilik yazıyordu). Sonuçta 18 yaş altı. aracı satın alırken bedelini ben ödüyorsam satınca neden ben kullanamayayım. Bu konuda aydınlanmak isteyen birçok kişi vardır. Yada bu işim yolu yordamı varmıdır. Cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Üst Alt