Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Down sendromlu çocuğuma yenir rapor verildi ve evde bakım naaşı kesilecek!?

yıkılma sakın

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. Sitede aradım bu konu hakkında göremeyince yazmak istedim.
2,5 yaşında down sendromlu oğlum var. 6 aylıkken engelli raporu çıkardık %70 ağır engelli.
Evde bakım maaşı alıyorduk. Bir kaç ay sonra eğitim merkezi için raporda "eğitim alması gerek" ibaresi gerekir, raporu yenilememiz gerekiyor dediler ve yeniledik.
Yenilediğimizde %50 özürlü (Ağır: Hayır) rapor aldık.
Bu şekilde maaş almaya devam ettik. Taa ki Haziran 2016 rapor bitene kadar.
psikiyatri dr ile biraz tartıştık. Dün yeniledik yine %50 özürlü (Ağır: Hayır) rapor aldık.

şimdi benim üç tane sorum olacak:

1-) Bu raporun aynısı ile 1 yıldır maaş alıyorduk hala almaya devam eder miyiz? maaş tekrar bağlanır mı.?

2-) Raporum da Süreğen (Kronik) [ ] kısmı işaretlenmemiş. bunlar mı gerizekalı yoksa ben mi bilemiyorum.?

3-) Down Sendromu süreğen bir engel değil midir?

Yarın itiraz için Sağ. Bakn. il müdr. gideceğim, süreç boyunca yardımlarınıza ihtiyacım olacak.
Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun.
Teşekkür ederim.

Adana - uzm. Dr. Elif koçak şikayet

Arkadaşlar dün 2,5 yaşında Down sendromlu oğlumun (aslanımın) raporunu yeniledik. %50 Ağır:Hayır olarak aldık. İsmini ağzıma almak istemediğim (başlıkta yazdığım) Dr ile biraz tartıştık. Hamdolsun oğlum % 70 özürlülükten %50ye düşmüş buna seviniyorum. Ama raporumu 1 yıllık verdiler. Ve süreğen kronik kısmı tiklenmemiş/işaretlenmemiş.

Raporumdan fotokopi çekip 'Aslı Gibidir' yapmak için kurul odasına gittim. Memur Bey şöyle dedi: "Ne yapmaya çalışıyor bu kadın bilmiyorum ki. Kimisine veriyor, kimisine vermiyor."

Bu nedir ya arkadaşlar abiler ablalar..

Devlet o vicdansızı kafasına göre iş yapsın diye mi koydu o makama.
Kadın gözlerime bakarak diyor ki: " Siz hiç şey yapmayın sizin çocuğunuz iyi diyor"
Yahu Allah sizi bildiği gibi yapsın. Benim oğlum iki yıl sonra düzelecek bi engelli değil ki. 47 kromozom ilerleyen yaşlarda 46ya düşecek de biz mi bilmiyoruz. Down sendromu süreğen bir engel değil de nedir. Sizler masanızda oturup iki imza atıyorsunuz da Neden biz her yıl bunca uğraşa giriyoruz.

Ben şunu diyorum: Böyle insanlar biz sessiz kaldığımız için bu kadar kafalarına göre davranıyorlar.
3-4 yaşına kadar down sendromlu engelli aile bireyi olanlar burada toplanarak, uygulanan ikililiği isptlayıp bakanlığa şikayet edelim. Yalnızca bu Dr için değil. Genel olarak işini yapmayan tüm çalışanlar için.
Devletin sağladığı bu yardım ve imkanları kimsenin hiçbir şekilde eksiltmeye veya kısmaya hakkı da haddi de yoktur.

Gelin bu tür kişileri bir araya gelerek şikayet edelim. Aynı durumda iki engelliye farklı şekilde rapor veriliyorsa LÜTFEN biraraya gelerek bu sorunu kaldırmaya çalışalım. En azından birlik olarak bazı sıkıntılarımızı aşmamıza yardımcı olalım.
Vakit ayırdığınız için HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

yıkılma sakın

Çok büyük vicdansızlık sahiden! Hiç üşenmeyin, hem sağlık bakanlığı'na, hem valiliğe, hem BİMER'e hem de Kamu Denetçiliği Kurumu'na yazılı dilekçe ile başvurun.
Down sendromlu bir çocuğa süreli rapor vermek de "ağır engelli değil" demek de ayıptır. 24 saat birisinin kontrolünde ve bakımında olmayacak mıymış bu çocuk!

Hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum. Cevabınızı okuyunca bile rahatladığımı söyleyebilirim. Demekki eşimle ve yakınlarımızla konuştuklarımız düşündüklerimiz doğruymuş. Hocam çok sağolun. evet haklarımı aramak için tüm prosedürü yerine getirip, gitmem gereken tüm kurumlara başvuru yapacam.

Adana - uzm. Dr. Elif koçak şikayet

Ben şunu diyorum: Böyle insanlar biz sessiz kaldığımız için bu kadar kafalarına göre davranıyorlar
3-4 yaşına kadar down sendromlu engelli aile bireyi olanlar burada toplanarak, uygulanan ikililiği isptlayıp bakanlığa şikayet edelim. Yalnızca bu Dr için değil. Genel olarak işini yapmayan tüm çalışanlar için.
Devletin sağladığı bu yardım ve imkanları kimsenin hiçbir şekilde eksiltmeye veya kısmaya hakkı da haddi de yoktur.

Gelin bu tür kişileri bir araya gelerek şikayet edelim. Aynı durumda iki engelliye farklı şekilde rapor veriliyorsa LÜTFEN biraraya gelerek bu sorunu kaldırmaya çalışalım. En azından birlik olarak bazı sıkıntılarımızı aşmamıza yardımcı olalım.
Vakit ayırdığınız için HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

resmen şerefsizlik yapmış doktor böyle şerefsizler çok ülkede

Üst Alt