Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Down Sendromlu çocuklara evde bakım hizmeti verlmediği doğru mu?!

tutku205

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar, bugün il sağlık müdürlügüne gittim evde bakım ücreti için oradaki memur down sendromu özürlüler bu evde bakım üzretinden faydalanamaz dedi acaba doğrumu?bir diger sorumda rapor için hastaneye gittim 7 doktor imza attı yanlızca Q testi için psikatriye gittigimde daha önceden alınan raporun fotokopisini istedi
acaba 4 ay önce aldıgım 2022 maaşı için olan rapora göre mi işlen yapılacak
teşekkürler

Arkadaşım, benim kardeşim Down Sendromlu, İl Sağlık Müdürlüğü'ne giderek, başvuru için gerekli formları aldım ve bu formları doldurarak, İl Sağlık Müdürlüğü'ne evraklarımı teslim ettim. Evde bakım ücretini ise, ilk olarak,Temmuz ayında aldım. Size tavsiyem, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tekrar gidin ve başvuru için gerekli formları ısrarla isteyin, vermediği takdirde müdüre çıkın şikayetlerinizi iletin. Saygılar.

bende öyle yaptım belgeleri aldım,rapor konusunda bir bilginiz varmı acaba

Yok öyle bir şey! Raporunda "ağır özürlü" ibaresi varsa ve diğer kriterler de uyuyorsa (kişi başına düşen gelir, vb.) alabilir!..

Fotokopiyi niye istediklerini anlayamadım ama vardır heralde bir bildiği :)

galiba o rapora göre Q derecesini belirleyecek çünkü o raporda 4ay önce alınmış bir rapor,çünkü bize söyledigine göre doktor ben sorumlulukta kalıyorum dedi ve eski raporun fotokopisini getirin dedi..

Tamam o zaman.. Götür sen de.. Demek ki öyle gerekiyormuş..;) İki rapor arasında çelişki olmasın diye istemiştir.. Onlar da hesap veriyorlar amirlerine..

Raporda herhangi bi eksiklik var ise, Sağlık Kurulu'nda eksikliği tamamlattırın. İl Sağlık Müdürlüğü'ne müracaat edin.

Üst Alt