Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Down sendromlu kız kardeşimin rapor oranını düşürdüler, "ağır özürlü değil" dediler!?

**melike**

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Down sendromlu kız kardeşimin rapor oranını düşürdüler, "ağır özürlü değil" dediler!?

merhaba
aranıza yeni katıldım

Kızkardeşim down sendromlu, 12 yaşında
Devletten bikaç yıldır maaş alıyordu ama yeniden rapor istediler hastaneden (maaşın adını tam bilmiyorum 600 civarı bi paraydı sanırım)

daha önce engeli % 60 diyen doktorlar şimdi % 5o diyor dedi annem (daha hastane vermedi raporu haftaya çıkacakmış)
down sendromu bu sonuçta genetik bi hastalık, özür durumu nasıl değişir anlamıyoum ki?!

bu durumda maaşı kesilir mi?
buralarda bi yerde % 40 rakamı okudum gerçi ?!

ailemin maddi durumu iyi değil
maaş kesilirse ne yapmalıyız, nereye başvurabiliriz?
yardım rica ediyorum :(

her ay alınan bir para ise bakım maaşıdır o . her ay mı alınıyor asgari ücrettir ödenen.
bakan kişiye ödenir. annenden onu öğren.
bu bakım maaşı için özür oranına değil , raporda ağır özürlü kısmı - evet mi ona bakmalısın melike..

öncelikle teşekkürler cevap için.
evet bakım maaşıymış
bu seneki raporda ağır engelli kısmında hayır yazıyo.
ama anlamadığım geçen seneki raporda bu kısım "evet ve sürekli" diye işaretlenmişken bu sene neden bu raporu tekrar istediler bizden?
biri mi şikayet etti acaba?

sonuçta bu çocuk down sendromlu ve bu da genetik bir rahatsızlık
keşke düzelse zamanla iyi olsa ama :(

anneme itiraz dilekçesi yaz ya da başka hastanelerden bu raporu tekrar almayı dene diye akıl vermişler
sizin önerebileceğiniz başka bir yol var mı?

maaşa yeniden başvurmak için hangi hastane?

Merhaba arkadaşlar

uzun bir aradan sonra yine buraya yazıyorum. Down sendromlu kardeşimle ilgili yine. Onca uğraşa rağmen biz yine evde bakım maaşını bağlatamadık. raporun oranını yüksek verdiler bu sefer de sürekli kısmını işaretlemedi doktorlar. Aynısını yaşasındalar da görsünler diye beddua ediyorum artık

Bu arada 6 ayda bir başvurma hakkımzı var ya. biz hep Amasya'da ilde deniyoruz olmuyo. itiraz edince dediler ki önce Merzifon' da(amasyanın ilçesi) heyete girceksiniz. Orası da Amasya gibi hayır derse alamazsınız. Ama evet derse bu sfer hakem hastana olan Samsuna gideceksiniz. Oranın da evet demesi lazımçç

Velhasıl umudumuzu yitirdiğimiz için uğraşmadık açıkçası.

Şimdi 6 ay doldu ve yeniden başvuracağız. Peki bu sefer Amasyanın başka bir ilçesinden alabilir miyiz raporu? Merzifon değil başka bir ilçe?

ne yazıkki böyle şeyler artık sıkça yaşanmakta ve 2015 ocak ayından sonra tahminim daha da çoğalacak sizin yapmanız gereken tek şey yetkili kişilerin gösterdiği yolu takip etmek olacaktır en son durak hakem hastanedir eğer ordanda gereken sonucu alamassanız yargı yolunuz açılır ona başvurursunuz biraz zaman alır ama yargı ne derse o olur mahkemelerde genelde vatandaş lehine karar verir ben sizinde lehinize kara vereceğini umuyorum çünkü sonuçta size daha önceden sürekli rapor verilmiş bunu değiştirmeye hakları yok bence yargıya müracat edin tabi hakem hastaneden sonra

teşekkür ederim..
peki merak ediyorum
ilçe hastanelerinden heyet raporu alınamıyo mu?

Gecmis olsun ,bu cocuklarin birak bakim parasini devlet egitimine ve rehabilitasyonuna destek sagliyormu.

Üst Alt