Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Down Sendromu olan çocuğa neden 2 yıl süreli rapor verilir ki!?

bekirbulut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 5 aylık down sendromlu kardeşim var. Kardeşim için yaklaşık 2 ay önce heyet raporu çıkarmak için Yozgat Şehir Hastanesi'ne başvuru da bulunduk ve 29 Mart saat 13:00'a randevu verdiler. Dün randevuya gittik fakat raporda bulunan yazı; ''2 yıl sonra değerlendirilmesi uygun görülmüştür.''

Şimdi benim anlamak istediğim nokta şu; Biliyorsunuz ki down sendromlu bireyler, normal bireylerden daha hareketsiz oluyorlar. Raporda bulunan maaşı hadi geçtik, ee bu çocuğun fiziksel hareketleri için eğitim masrafları ne olacak? Ailemin durumu o kadar iyi değil, o yüzden normal bir fizik tedaviye gittiğimizde yüksek bütçeli bir para çıkartıyorlar.

Fizik tedavide ki doktorlar ile görüştük, onlarda ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyoruz dediler. Yani doğuştan gelen bir engelli hastayı sosyal yardımlardan alıkoyup, hiçbir yardımı desteklemiyorlar.

Kısacası, 2 yıl sonra bu çocuğun, eğitimsizlik yüzünden yatalak kalma ihtimali bile var. Yani bu raporu veren, imza atan doktorlar nasıl okumuşlar böyle de bu kadar bilgisizler?

Beni bu konu hakkında aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Devlet ücretsiz olarak,Özel rehabilitasyon merkezlerindeki,down sendromluların,otistik bireylerin hatta dikkat eksikliği olan öğrencilerin haftalık 2 seans (45 dakika) bireysel eğitim,haftada 1 gün (45 dakika) grup eğitim olanağı sağlıyor.bulunduğunuz ildeki özel rehabilitasyon merkezlerine başvurun onlar sizi yönlendirir.

eroxsiss

Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz yerlere gittiğimiz de heyet raporunu istiyorlar, fakat yukarıda anlattığım gibi bir sorunumuz var.

Bekir,
Sürelide olsa rapor vermeleri gerek(hastalığın iyileşme imkanı olsa) o Dr boşuna ünvan almış

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edin muhtemelen yanlışlık olmuştur yeniden heyete girersiniz biraz sizi uğraştırır ama 2 yıl sonra zaten uğraşacaktınız bekirbulut

Üst Alt