Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) taşıyıcılığı hakkında bilgisi olan var mı?

Elif.55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, iyi günler. Söze nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum.

Benim 2 tane kas erimesi hastalığına yakalanan kardeşim var. Kardeşlerimden Birtanesini bu hastalıktan dolayı 21 yaşında kaybettik. Şimdi en küçük kardeşimde 20 yaşında.
Ben de evlenelim 5 ay oldu ve genetik test yaptırmaya karar verdim. Kardeşiminden ve benden kan örnekleri aldılar kardeşimde zaten hastalık olduğu biliniyordu. Ve bende de ne yazıkki taşıyıcılık çıktı bugün öğrendim.
Doktor eşimle beraber gelmem gerektiğini o zaman tedavi sürecini hakkında bilgi vereceğini belirtmiş. Ailem samsunda olduğu için samsunda yaptırdım.
Tedavi sürecini çok merak ediyorum nedir, ne değildir antalyada olduğum için gidemedim.

Bu durumu yaşayan arkadaşlardan öğrenme imkanım var mı.

@Elif.55

Çocuğunuz erkek olursa DMD olma ihtimali %50'dir, dolayısıyla olmama ihtimali de geriye kalan %50'dir. Çocuğunuz kız olursa (genelde) hasta olmaz (milyonda bir ihtimal her zaman vardır elbette) ama taşıyıcı olma ihtimali %50'dir, dolayısıyla olmama ihtimali de geriye kalan %50'dir.

Genetik uzman hamilelik öncesi yumurta seçerek DMD'nin önüne geçebilir ya da çocuğun kız olması sağlanırsa o zaman yine hastalık oluşmaz. Genetik danışmanlık almak zorunluluğunuz var. Aman ihmal etmeyin.

Üst Alt