Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dükkan açarsam Yetim aylığım kesilir mi?

keopsEs

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Ben bekar bir bayanım ve babamın maaşını alıyorum ancak kendime engelli keredisiyle küçük bir dükkan açmak istiyorum, engellilere dükkanlarının vergileride indirimli biliyorsunuz bu yüzden kendi üzerime açmalıyım, ancak dükkan açarsam babamın maaşını almaya devam edebilir miyim?

Engellilerin dükkan açtıklarında hiç bir vergi avantajı yok. Bence hiç riske girmeyin...

İş yeri açarda vergi mükellefi olursanız yeni adıyla 4(b) eski adıyla Bağ-kur'lu olmak zorunda kalırsınız ve bu nedenle Yetim aylığınız kesilir...

[FONT=Arial][SIZE=2] Daha öncesinde SSk'lı lık varsa 5510 sayılı Kanununun Sigortalılık hallerinin birleşmesi başlıklı 53. maddesine göre; vergi mükellefi olursanız önce başlayan SSK'lılığınız (4/a) devam edebilir ve Bağ-Kurl'lu olmanıza gerek yok.. Ancak SSK primi ödemeye bir gün dahi ara verdiyseniz Bağ-Kur'lu olmak zorundasınız..

Herhangi bi sosyal güvenceniz olursa yetim aylığınız kesilir..
[/SIZE][/FONT]

Üst Alt