Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dükkan gelirini almıyoruz. Evde Bakım maaşına hesaplaması nasıl olacak?

nostale

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar birlikte yaşadığım kız arkadaşım ölen babasından 2040 TL yetim aylığı alıyor
1 ev ve dükkanları var ama rahmetli babalarının üzerine tapuları , üstlerine almamışlar. Dükkandan yıllık 11 Bin TL gelirleri var normalde 3 e bölünüyordu fakat biz evde kaldığımız için kira parasını almıyoruz. 2 kardeşi paylaşıyor kendi aralarında parayı Kız arkadaşımın evinde yaşadığım için bakıcım onu yapmak istiyorum benim gelirim yok bu durumda ne olur
dükkan kirası aylık kişi başı 310 TL ye geliyor hesaplarken 3 bölerler değimi kirayı eğer öyle olursa
aldığı 2040 + 310 = 2350 TL ile bağlanıyor sanırım
sormak istediğim şu
1- kız arkadaşım bakıcım olabilir mi
2- bu kira gelirini hesaplamalarında 3 Bölünür mü

nostale
1- kız arkadaş bakıcı olarak gösterilenler arasında yok ama eğer size bakacak kımse yoksa ve heyette uygun görursa elbette olabılır.şartı ya sureklı engellı ıle bırlıkte olacak ya da haftanın 7 günü ve günlük en az 8 saat engellı ıle kalcak burda son sözü heyet söyluyor olabılırde olmayabılırde.
2 -kırayı almıosa bıle heyet ınanmayabılır ve alıyor kabul edebılırler böyle olsa bile gene gelır şartı tutuo
bu kısmı düşünmeyın önemlı olan heyet bakıcı olarak kabul etsın ebm yı alırsınız dediğim gibi işiniz heyete kalmış.

sürekli beraberiz hatta tek başıma pek dışarı çıkamıyorum tiriplere giriyorum duyduğum seslerden dolayı dışarı çıkarsam da onla beraber çıkıyorum o yüzden evde kalıyorum ailemden ayrı şehirde yaşıyorum ve ailem evde çok kavga yaptığı için ben dayanamıyorum bu yüzden bulunduğum ortam çok iyi şuan. bana bakacak başka kişi akraba falan yok bu şehirde
teşekkürler cevap için

Üst Alt