Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dükkan tapulu gayri menkul konut olarak kullanmak için satın alınır mı?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Dükkan tapulu 1+0 ,1+1 daireler var konut olarak kullanmak için satın alınır mı ? İleride dükkan tapulu olduğu için sorun çıkar mı ?

Rezidans olarak satılan çoğu daire zaten dükkan tapulu. İmar planlarında konut dışı kentsel gelişme alanları olarak göründüğü için bu alanlarda yapılan inşaatlar için ticari olarak ruhsat alınabiliyor. Aslında buralar konut görünümlü dükkan oluyor. Ev almanız durumunda komşularınız kenid bağımsız bölümlerini ticari faaliyet için kullanabilir. Kuaför, güzellik merkezi gibi dükkanlar açabilir. Bu durumu düşünerek karar vermelisiniz.

Iyi konu valla gunumuzde dukkanlara kilit vurulup kiralik ev sorunu buyudugunde😊🤣
Peki dukkani ev olarak kullanilabiliyorsa
Herkes yapmali bunu diyecegim ama
Diger tarafta dukkan ticarethane vergilerinden esnaf olumune niye sikayet ediyor ah bilen birileri aciklasa
Bazen benimde aklima gelir herkesin dukkan tapulu yerini elden cimarmaya calismasi bunlarin birinide ben kapsam diye😀

@daimon, cevabın için sağol satın aldığım dükkan tapulu gayrimenkulu konut olarak kullanamazsın dükkan burası denir mi devlet tarafından yoksa kimse karışmaz mı gayrimenkulu nasıl kullandığıma dükkanı konut gibi kullanabilir miyim bunu merak ediyorum .

@sokr@t,

Yasal bir engel olmadığını düşünüyorum. Bu tür daireler konut kredisi ile alınamıyor. birde emlak vergileri farklı olabilir. Sonuçta binlerce konut bu şekilde satılıyor.

Üst Alt