Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul aylığı alan annemin bakım aylığı alabilmesi mümkün mü?

joker66

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
4
slm forum annem bağkur dul -emekli maaşı alıyor babamdan dolayı 1500 tl civarında anneme kardeşim bakıyor oda sigortalı 3500 tl gibi bir maaşı var 3 yıl önce böbrek yetmezliğinden diyaliz hastası oldu sanırım %95 oranında engelli raporu var sorumuz şu kardeşim evli 2 çocuk lu ailesi var anneme evde bakım parası çıkarmı şartları nedir başka ne haklardan yaralanabilir kardeşim teşkler

joker66
annenız bahsettıgınız kardeşinizle aynı evde ikamet edıosa gelır şartı tutuo.aam en önemlı şart o raporun tam bagımlı olması gerekıo yoksa olmaz birde 1500 tl dul maaşı alıomus o belkı engel olur maaşı oldugu için değil bellı bı sınır var. ben 950 -1000 tl gibi bi yetim maaşı alıom aynı zamanda da ebm de alıom
kuruma danısn derım tabı raporunuz tam bagımlı ıse yoksa heç yorulman.
%95 engelı olan annenız mı kardeşınız mı ben annenz dıye cevap yazdım.

-mka

annem her2 böbreğide olmadığından tam bağımlı 100/95 raporu var 2 günde bir diyaliz makinasına bağlanıyor kardeşimin evinde kardeşim bakıyor kimi olur diyor kimi olmaz diyor fikir almak için yazdım belki bilgisi olana vardır

joker66
diyalizde olanlar, böbregi olmayanlara bir zamanlar ebm baglanıomus ama artık baglanmıomus dıe duymustum .bu konuda net bilgim yok.kuruma sorarsan ıı olur baglanıosa başvuru belgesı alıp işlemlere hemen başlarsın

Üst Alt