Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul aylığı alan kişi çocuğu için 2022 maaşı alabilir mi?

tapasya

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar bir tanıdığım için bilgi almak istiyorum eşinden dul maaşı alıyorlar engelli evladı var evde yaşayan 2 kişiler üzerine ev falan yok bir maaş ama maaşları yüksek evde yaşayan 2 kişi maaş bağlanır mı şartları nelerdir benim bilgim yok arkadaşlar sadece bilgi için yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim maaş 2700 evde yaşayan 2 kişi ev araba yok üstlerine

tapasya
Arkadaşınız dul maaşı aldığına göre çocuğu da babadan maaş alıyordur aynı zamanda sağlıktan faydalanıyordur 2 AYRI AYLIK ALINAMAZ çocuk ağır engelli ise ve de gelir kriterleri uygunsa evde bakıma başvursun yada sgk ya başvuru yapıp çocuğun aldığı para engelli aylığından düşükse aynı seviyeye yükseltilmesi için dilekçe versinler

maaş 2700 evde yaşayan 2 kişi
2022 de gelır krıteri kişi başı 701 tl bunlar 2 kişi 701 x 2 : 1402 gelirleri 2700 tl
2700 -2 : 1350 kişi başı gelırlerı 1350 tl oldugu için 2022 baglanmaz.ayrıca bu hesaplamayı sadece anne alıo dıe çocuk almıo dıe hesap ettım. çocukta yetım maaşı alıosa dul ve yetım maaşı ıse eve giren herikiside aldıgı için 2022 baglanamz sadece @Barda5 arkadasın dedıgı gibi [FONT=sans-serif]sgk ya başvuru yapıp çocuğun aldığı para engelli aylığından düşükse aynı seviyeye yükseltilmesi için dilekçe versinler.[/FONT]
Barda5
böyle olmayabılırde saglıktan yeşil kartlı gibi faydalanıoda olabılır.bende annem rahmetlı babamdan maaş alırken ben almayıp 2022 ye başvurmus ve almıstım
burda bu engellı arkadas babasından yetım maaşıalsın ya da almasın gelıre takıldıgı için 2022 alamaz. ebm yı ıse kıl payı (100 tl gibi) alır başka gelırleri yoksa

Çok teşekkür ederim arkadaşlar Allah razı olsun verdiğiniz bilgi için peki çocuk büyüdüğünde diyelim ki ile girdi ve çıktı malum devlet aynı anda hem yetim hem iş sigortası yapmıyor çocukta maaşı annesine devretse o zaman maaş alabilir mi işsiz olma durumunda tabi

tapasya
sigortası olursa zaten olmaz sıgortasız olunca babadan kalan dul yetım maaşından faydalanmazsa gelır krıterı uyarsa alır.
ben de yetım maaşına başvurmayıp 2022 ye başvurdum ve ve bir müddet aldım daha sonra gelır sınırını geçınce 2022 kesıldı.bende yetım maaşına ve ebm ye başvurdum şu an her iki maaşıada alıyom

-mka çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun ilerde diyelim işe girdi ama çalışmadı girmeden önce de maaşı annesine devretti diyelim işe girdi ama sonra çalışmadı o zaman başvuru yaparsa gelir şartına uyarsa yararlanabilir anladığım kadarıyla

tapasya
Maaş devretme diye birşey yok tek eşi alıyorsa atıyorum %50 eş ve 1 çocuk alıyorsa %50 anne %25 çocuk vs böyle devam eder diyorsunuzki işe girse çalışmasa anlamadım ben bu cümleyi

tapasya

işe girip çalışmama nasıl oluyo .sanırım işe girdi görünecek ama çalışmayacak sadece çalışıo göründüğü için sigortalı görünecek öyle anladım.sigorta olduktan sonra engellıye 2022 baglanmaz
dul yetim maaşı Barda5 arkadaşın dedıgı gibi oluyo.devretme dıe bişi son konusu değil.kaldıkı şu ankı şartlarda evde enaz 4 kişi olmaları gerekıo 2700 tl gelırlerı varmıs krıter 701 tl.kısaca bahsettıgınz aile 2022 yi şu ankı şartlar için unuttsun

Yok arkadaşlar çocuk büyüdü diyelim ile girdi ama sgk çift olmuyor ya annesine devretti maaşı diyelim ama sonra işten ayrıldı hastalık nedeni ile çalışmadı yani diyelim o zaman 2022 başvuru olur mu

tapasya
İşten ayrıldıktan sonra başvurabilir evde kişi başına düşen gelire bakılır şartlar tutuyorsa ( şu an için kişi başı 701 tl sanırım ) bağlanır yada bağlanmaz duruma göre

tapasya
anneye devretme şöle olur kendı almayınca hakkından vazgecınce durumu bildirdikleri taktırde anneye baglanacak maaş yüzdesi dolayısıylede alacagı dul maaş mıktarı artar.çocuk büyüdü işe girdi ve hastalanınca işten ayrılırsa 2022 maaşı alabılırmı elbette şartları tutarsa alır.çocuk büyücekte 2022 ye başvuracaktı ooo amma zaman var.o zaman 2022 nin şartları ne olur ya da 2022 maaşı verılmeye devam edermı başka bi maaşla birleştrımemı olur bilemeyız burası Türkıye her an her şey değişebilir.bugunku şartlar devam ederse 2022 maaşı alamaz çünkü geliri geçen mıktarda dul maaşı gırıyo eve. kısaca bu cocuga 2022 baglanmaz.

Üst Alt