Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul aylığı almak evde bakım maaşı bağlanmasına mani sayılır mı?

Edacano

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaslar arkadasimin annesi alzheimer demans hastasi rapor alinip evde bakim maasi almayi dusunuyolar.Duzenli olarak aldiği dul ayligi var evde bakim maasi bağlanirsa kesilir mi ya da ileride bağkurda kendi emekli olursa evdebakim ayliği kesilme durumu nedir?son olarak annesinin uzerine bi arsa var o bakim ayliğini etkiler mi bilgi verirseniz cok sevinirim şimdiden tesekkur ederim☺

Kişi başı gelir kriteri 1216 TL yı geçmezse bağlanır ebm ye.

Başka bir üye dul aylığı almakta iken evde bakim maaşı almaya başladığı tarihten itibaren dul aylığı kesilmişti. Arsadan herhangi bir gelir elde edilemiyorsa etkilemez. Emeklilik evde bakım aylığının alınması için engel değil diyebilirim. Tabiki kriterler var, kurumun kanaati var v.s. Hem dul aylığı hem emeklilik hem evde bakım aylığı ... Sanmıyorum.

En net bilgiyi nerden alabilirim bu konuda peki bu arada bilgilerinizi ileticem tesekkur ederim ☺

Öncelikle dul aylığı alınan kuruma danışın, evde bakım aylığı almaya başlarsak dul aylığı kesilir mi diye. Bağkurdan emekli birisi gelir sınırı aşılmadığı sürece evde bakım aylığı alır diye biliyorum. Bu durumda dul aylığı alacağını sanmıyorum.

Serkan1436
dul aylıgı vefat edenın eşine kalan yetim maaşı çocuklara kalan dedık kerri
ben bir yetim olarak hem yetim hem de ebm alıyom.kısaca dul maaşı +ebm alınır dıe düşünüom tabi hane kişi başı geliri geçmezlerse
arsa gelir getirmediği için hesaplmaya dahil edilmio ebm deilde 2022 olsaydı dahil edilirdi.ebm 2022 ye göre daha esnek hesaplamalar.ama dedıgn gibi bunlara bide bagkur girerse iş değişir bagkurlu olmak için çalısıo olması lazım çalışana da tam bagımlı rapor vermezler

Edacano

Benim annem dul aylığı alıyordu 2012 felç oldu evde bakım maaşı için müracat yaptım evde ikimiz yaşıyorduk sadece annemin dul aylığı gelir testine girdi ve kabul edildi yedi senedir alıyoruz problem olmaz en az evde 2 kişi olmalı hasta ve bakıcısı çalışmıyorsa 2438 tl geçmiyorsa gelirleri alabilirler sorun yok

Şu başlıkta dul aylığı ebm alındığı için kesilmiş. O başlıktan anladığım iki tür dul aylığı var, biri ssk'lı iken vefat eden eşten ötürü düzenli alınan, biri de sydv tarafından iki ayda bir alınan dulluk maaşı. Ssk'dan ötürü alınan dulluk maaşının kesileceğini sanmıyorum. Diğer dulluk maaşı hakkında fikrim yok.
Bizde de ssk'lı çalışan, ebm alan ve 65 yaş maaşı alan var.

@Serkan1436
Vefat eden eşten oturu dul ayliği aliyor

@-mka
Simdi değil zaten ilerde bağkur icin giris var parayi yatrcklar sadece

Merhaba, evde 3 kisiyiz annem %90 engelli bakim maaşi aliyorum babam gecen ay vefat etti bakim maaşı icin evraklari tekrar düzenleyip yolladık babam vefat etmeden önce maaşımız 2300 tl'di evde 2 kişi kaldik arastirdigima gore bakim maaşı icin *2019'da kisi başına 1219 tl dusmekteymis tekrar bakım maaşını alabilir*miyim

Son düzenleme:
Pervin0667
eğer babanızın 2300tl olan maaşından başka gelirniz yoksa ebm maaşına bişi olmaz almaya devam edersınızı çünkü geliri geçmionuz ve raporunuz var.sizin yapacagınız babanızın vefatından dolayı dul ve yetim maaşı için başvuru yapmanız ebm de sıkıntı olmaz

Cok tesekkur ederim vefat etmeden once 2300du şimdi 1900 baglanmis hic biri gelirimiz yok daha oncede aliyordum bayram ikramiyeleri engel olur alamazsin demislerdide merak ettim

Pervin0667

babanız sağ iken 2300 alırken vefatı sonrası size 1900 verilmesi normal çünkü vefat sonrası varislere dul ve yetimlerine bellı bi oranda ödenıyo kalan maaş tamamı ödenmıo

geçen yıl ilk senesınde ikramıye gelrden sayılıo ve maaşlara engel oluyodu sonra kaldırdılar kısaca alınan emeklı ıkramıyelerı gelırden sayılmıyo ve engelde olmuyor. ben bu ay hem yetım hem ebmyı aldım

Allah ragzi olsun cok tesekkurler bilgilere cok ihtiyacim vardi kimse sorsam ya bilmiyor yada basindan sagma crvaplar veriyodu tekrar tesekkur rderim

Üst Alt