Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul aylığı e-devlette gözüküyor ve sms de geldi ama bankaya yatmamış!?

Poziyer

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Annem anbeanbemden ölüm aylığı alıyor her ayın 28 bugün sgk mesaj geldi sayın c talebiniz üzerine aylığının bağlanmış olup 347 birikmiş odenme tutarsınız halk banka gönderilmiştir diye. Bankaya gittimizde hesapta boyle bi para yok.edevletten odeme bilgilerine bakinca aylık ödeme ocak gözüküyor anlamadım aralık maaşını almadık daha sgk mi gideyim? Kirayı o maaştan ödüyorum üstünü tamamlayıp bu ay yatması mahfolfum

Annem 2012 den beri ölüm aylığı alıyor bu arada. Sgk gelen mesaj sanki maaş ilk kez bağlanmış gibi anlamadim

Poziyer ortada farklı farklı dolandırıcılık uygulamaları var. bu dür mesajlara itimat etmeyin öxellikle gelen mesaj daki link i veya tel i aramayın. muhatap ınız sgk başka kimseyle muhatap olmayın bu tip konularda.

fkrtce

Mesaj sgk geldi ilaç aldimizdada aynı sgk numarası dolandırıcılık değil eminim. E devlet aylık ödemeye baktığımda başvuru 1 aralık 2019 çıkıyor annem 2012 beri maaş aliyor

EDevlette ölüm aylığı oranı %30 olmuş %25 oran anlamadım ödeme bilgisine baktımda ocak gözüküyor aralık maaşını daha almadık

SGK 170 hattını arayıp teyit etmek en doğrusu.

Ankyra
Aradım annemle konuşmak istediler annem şizofreni sgk mi gitsem bu ay maaş yatması bittim ben

Poziyer
Bu durumda sgk.ya gitmeniz ve sormanız en iyisi.
Yanınıza annenizin kimliğini ve raporunu da alın her ihtimale karşı.

Poziyer
Aylık oranı da değiştiğine göre annenizle birlikte aynı dosyadan aylık alan bir kardeşinin durumunda değişiklik olmuş, (evlenme, vefat gibi) olabilir, bundan dolayı da annenizin maaşı yeni orana göre güncelleneceği için yeni gibi işlem görebilir.
Oldu mu öyle bir şey ?

Ufukalp
Teyzemle yarı yarıya alıyordu teyzemle yıllardır görüşmüyoruz nikahsiz biriyle yaşıyordu belki evlenmiş olabilir bu ayın 28 bekleyin maaş yatmazsa

Ufukalp

Annemle babam resmi olarak boşandı babam başkasıyla resmiolarak evli. Teyzem eşi vefat etti ondan maaş alıyor anbeannemdende maas aliyor 5-6 senedirde nikahsiz biriyle yasiyor maasi kesilmesin diye allah sorsun hesabını....

Ben de "Allah sorsun hesabını" şeklindeki kaçışlara hiç anlam veremiyorum. Haksızlığı, uygunsuzluğu, hırsızlığı, usulsüzlüğü vs gördüğümüzde şikayet etmeliyiz ki, hak yerini bulsun Poziyer. Bence Allah, kötülüğü bildiği halde susanlardan da hesap sorar.

Ankyra

Şikayet ettim maaş için nikahsiz yaşıyorlar dedim sgk memur hic bişey yapılamaz dendi

Poziyer
O memuru da şikayet etmek lazım.
SGK bu uyanıklarla mücadele için çarşaf çarşaf ilan hazırlıyor ihbar edin diye, SGK'nın memuru "yapacak bir şey yok" diyor, gerçekten inanılmaz.
ihbarınızı karşılıklı muhabbet eder gibi değil, kayıtlı olarak 170 SGK ihbar ve şikayet hattına yapın.

Ankyra
Ufukalp

170 arayıp ihbarda bulundum kayıtlı şikayet yani resmi nikah olmadığı için hem ölen eşinden hem anneannemden maaş alıyor sakinca yokmuş sasirdim bende

Harikalar ülkesinde yaşıyoruz demek isterdim ama saçmalıklar ülkesi desem daha mı uygun olurdu?
Neyse, eğer gerçekse, herkese geçmiş olsun.

Yiyin efendiler yeyin, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin..!
Memlekette yetim hakkı yemeyi bırakınız, devleti soymak bile olağan hale gelmiş.
Ben olsam bunu olduğu gibi Cimer'e döşerdim bir güzel.
Önce o telefondaki memurun adını soyadını da alırdım.
Çünkü yok öyle bir şey, bu kesin ve net.

Ankyra
Gerçek maalesef resmi nikah yoksa hakki olmayanı alıyor paraya ihtiyaclari yok.bizse 1 liranın hesabını yapıyoruz...

Ufukalp
insanın zoruna gidiyor hakkın yenmesi.çimerede şikayet edeyim bakalım

SGK eşinden boşanıp ta aynı eşle nikahsız yaşayan kişilerin maaşını kesip ödediği tüm maaşları alıp savcılığı da suç duyurusunda bulunuyor.Ama Boşandıktan sonra başka biriyle nikahsız yaşayana bir şey yapamıyor.o kişi anadan-babadan maaşı almaya devam edebiliyor.5510 sayılı yasanın 56.maddesi böyle.Ama başkasıyla resmi nikah olmadan birlikte yaşayanlarla ilgili bir düzenleme yok sgk kanununda.Yani kaba tabirle kadın'' kimle yaşayacağımı sanamı soracağım'' diyebiliyor gelen denetmene ( Bu durum aynen yaşanmıştır.)

yakupuygar
İlgili maddeye baktım da gerçekten de boşanılmış eşi işaret ediyor. Bu ayrımı bilmiyordum teşekkür ederim.
İşe bak ya hu, şu adamla yaşarsan meteliğe kurşun atsan bile yetim aylığı olarak zırnık alamazsın. Ama bak öteki daha yakışıklı, değişiklik olsun, hem onunla yaşarsan isterse Karun kadar zengin olsun ben sana yine maaş veririm diyor devletimiz.
Biz boşa dürüstlük edebiyatı yapıyoruz burada vesselam..!

yakupuygar
Aynı eş değil eşi öldü ondan maaş alıyor bu nikahsiz yaşadı başka adam sırf ölen kocasindan maaşı ve anneannemden olan maaşı almak için evlenmiyor

Ufukalp
Aynen öyle rahmetli eniştenin kemikleri sizliyordur

Üst Alt