Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul maaşı alan anne evde bakım yardımı alabilir mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar herkese..
ben %80 engelliyim 33 yaşındayım..2022 maaşım var..Annem vefat eden memur babamdan dul aylığı almakta.evde toplam 3 kişiyiz abim çalışmıyor 35 yaşında.. tek gelir 3 ayda 1600 tl dul aylığı ve benim 3 aylık 1100 küsür olan 2022 maaşım..menkul yada gayrimenkul yok ikametgahımız akrabanın kira vermiyoruz..Sorularım ise;
1-Sizce 2022 mi yetim aylığı mı almalıyım?
2-her halükarda evde bakım aylığı alabilir miyiz?

Aylık geliriniz 534+367=901/3=300 gibi bir miktar düşer ve 449 TL'lik gelir kriterine uymuş olursunuz, raporunuzda ağır özürlü ibaresi varsa evde bakım aylığı alabilirsiniz.
Eğer yetim maaşın 2022 maaşından yüksek olacaksa, 2022 maaşını kestirip yetim maaşına dönebilirsin.
Yalnız, aşağıda aktarılan bilgiye göre -Tahsin beyin de yazdığı gibi- konu hukuki zemine taşınırsa, hem yetim aylığı hem de 2022 aylığı alınabilir.

[FONT=Tahoma]
quote_icon.png
Alıntı Yapılan Kişi: hasan tahsin
Ankara 15. bölge idare mahkemesinin bu konuda vermiş olduğu bir karar bulunmaktadır. Bu karara göre bir engellinin almış olduğu yetim aylığı özürlü maaşından az ise o zaman hem yetim aylığını hem de özürlü maaşını birlikte alabilir. Ancak bunun için:
1- engellinin özürlü maaşının kesilmiş olması yada yetim aylığını alırken özürlü maaşı için müracaat etmiş olması ve başvurusunun reddedilmiş olması
2- ve engellinin sonrasında idare mahmekemesinde dava açmış olması gerekmektedir.

İlgili davada davayı açan engelli kazanmış şu anda her iki aylığıda almaktadır. Emsal dava olduğu için aynı durumda olan bütün engelliler dava açtığı zaman kazanacaktır.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]
Yetim aylığının tamamını ve 2022 maaşını birarada almak mümkün olacak
[/FONT]

Üst Alt