Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul maaşı alan bir bayan sigortalı bir işte çalışmaya başlarsa dul maaşı kesilir mi?

Gulsen441

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Eşinden dul maaşı alan bir bayan sigortalı bir işte çalışmaya başlarsa dul maaşı kesilirmi?Tşkler.

[SIZE=2]Kesilmez..Dul maaşını almaya da devam edebilir..
[/SIZE]

iyi arastir ansizin bende aksi ibi biliyorum hem kendi emekli maasini hem kocasindan dul maasi aliyor gibi duymustum bi yakinimi

Sevgili shukufe; Üç ayrı yere sordum üç yerde ağız birliği yapmışcasına aynı cevabı verdiler... Beyazay derneği,fiziksel engelliler derneği ve isöm....

eş ölmeden once çalişiyorsa kesilmez devam eder almaya.dul maaşini ve kendi çaliştigi için kendi normal maaşini.

...ansızın....;
kesilir diyen görevlilerden kesilmesini hangi maddeye bağladıklarını sorun lütfen..?

Arkadaşlar bilgi edinme yöntemiyle Türkiye İş Kurumuna ve sgk ye sordum.Gelecek olan cevabı burada sizlerle paylaşacağım...En kesin ve net cevap onlardan gelecek olan cevaptır çok kişinin kafası karışmaktan kurtulur böylece...

Sanırım dul maaşı ssk kapsamında ise kesilmez, ama bağkur kapsamında ise kesilir..?

Gelen cevabı aynen kopyalayıp burada paylaşıyorum...

[SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE]

[SIZE=2]Dul aylıgı alırken çalışan eşlerin dul aylıgının ödenmesine devam edilmektedir.[/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE][SIZE=2]Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği[/SIZE][SIZE=2]Bilgi Edinme Birimi[/SIZE]

[SIZE=2]Not: ssk kapsamında dul maaşı alanlar içindir bu cevap...[/SIZE]

[SIZE=2]Ben bu cevabı yazıyorken 2. bir e-posta geldi aynen söyle:[/SIZE]

[SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE][SIZE=2]506 SAYILI KANUNUN 23. MADDESİNİN C BENDİNİN DEĞİŞİK 20/03/1985-3 168/1 MADDESİNE GÖRE ; " SİGORTALININ DUL EŞİ EVLENİRSE GELİRİ KESİLİR. GELİRİN KESİLMESİNE YOL AÇAN EVLENME SON BULUNCA GELİR YENİDEN BAĞLANIR." BU MADDE DIŞINDAKİ HALLERDE ALMIŞ OLDUĞUNUZ AYLIK KESİLMEYECEKTİR.[/SIZE]

[SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz.[/SIZE]

[SIZE=2]Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği[/SIZE][SIZE=2]Bilgi Edinme Birimi[/SIZE]

Üst Alt