Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul maaşı olan ablam anneme bakıcı olabilir mi?

deryakader

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
emekli olan anneme bakıcılık yapıyorum.ssklı olmak için bakıcılığı ablama bırakmak istiyorum.ablam ssklı ölen eşinden dul maaşı almakta.ablam bakıcı olabilirmi anneme.hane halkı geliri 540 geçmiyor kişi başına . ablam evde bakım hizmetinde anneme bakıcılığa uygunmu.dul maaşı alan kişi bakıcı olabilirmi acilllllllllllllll.

olabilir ancak bunu sydv den halledersiniz

deryakader, emekli olan annenize bakıcılık yapıyorsunuz ve ssk'lı olmak için bakıcılığı ablanıza bırakmak istiyorsunuz. ablanız da eşinden dul aylığı alıyor. bu yüzden ablanızın bakıcı olup olamayacagını soruyorsunuz.
öncelikle şu sorularımı cevaplayın lütfen:
1. annenizle aynı hanede mi kalıyorsunuz? ablanız da annenizle mi kalıyor yoksa başka adreste mi kalıyor?
2. annenizin evinde toplam kaç kişi kalıyor? herkesin tüm gelirleri ne kadar?

NOT: evde bakım aylığı için tüm işlemler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri ile yapılır sayasota.

evde 4 kişiyiz.benim ikametgahım başka yer olacak ablam annemle aynı evde.toplam gelir 4 e bölündügünde 540 ı geçmiyor.sosyal yardımlaşmaya gittim ama net cevap vermediler ablam hakkında.memurun biri ablan emekli maaş alıyorsa olamaz dedi.öteki memur ise olur dedi.hangisine inanayım

Deryakader,
ablacım sosyal yardımlaşmaya değil aile bakanlığı il müdürlüğüne gideceksin evde bakım aylıkları için. sosyal yardımlaşma vakfındakiler 2022 aylığı için sordun sanmışlardır:)
ablanın eşinden dolayı dul aylığı alması bakıcı olmasına engel değildir.
ablan evde bakım aylığı alındıktan sonra evinize taşınmışsa onu ve aldığı dul aylığını il müdürlüğüne bildirin öncelikle. sınırı geçmese bile bildirmek şart. ama zaten sizle oturuyordu ise gerek yok.

İl müdürlüğüne gidip bakıcı değişikliği talebinde bulunacaksınız ve ablanın bakıcı olacagıı belirtin. il müdürlüğüne bakıcı değişikliğini bildirdikten sonra ikamet adresini başka adrese taşırsın artık. adres değişikliği yaptıktan sonra da işe girersin. Boylece gelirin annenin hanesine eklenmez.
ama biliyorsun bakıcı değişikliğinde evde bakım aylığı durdurulur. heyet gelir incelemede bulunur. evde bakım aylığına il müdürlüğü onay verdikten sonra verilen bakım hizmetinin karşılığını sonraki ay alırsınız.

Üst Alt