Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul maaşını iptal ettirdik ama 2022 yaslılık aylığı bağlanmadı!?

Yusuf_7272

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem abla merhaba babaanneme yaşlılık maaşı bağlanması için sosyal yardımlaşma vakfı çalışanı tavsiyesi üzerine dul maaşını iptal edip 2022 maaşına başvurduk.. Herkes kabul olur dedi hatta orda başvuruyu alan çalışan bile ama heyet reddetti sebepi ise gelir seviyesi yüksek diyor halbuki nenemin ne üzerine ev ne tapu ne bişey hiçbişey yok geliri sadece maaşıydı.. Ama ailede halam bakıcı maaşı diğer halam da engelli maaşı alıyor bunların aldıkları geliri de nenemin geliri olarak hesaplamışlar galiba halbuki sadece nenemin ve ölmüş dedemin geliri dikkate alınması gerekmiyor muydu ?

Bu dul maaşı dediğiniz nedir ? Eşinden veya babasından kalan emekli maaşı mı yoksa sosyal yardım vakfı tarafından falan mı veriliyor ?

Yusuf_7272 Başvurduğunuz 2022 engelli aylığı ise tüm hane geliri hesaplanır, yok 2022 65 yaş aylığı ise sadece aylık talep eden yaşlı vce eşinin gelirleri hesaplanır.

2022 yaşlılık maaşına başvurduk engelli maaşı değil babaannem yaşlı 72 yaşında dedem vefat ettiği için dul maaşı alıyordu fakat sosyal yardımlaşma vakfı çalışanları ve arkadaşlarımız yaşlılık aylığına çevirirseniz daha iyi olur hem ayda bir hemde para miktari dul maaşından daha iyi diye başvurduk herkes olur dedi ama heyet reddetti malesef..ordaki memur bile olması lazım diyor ama itiraz etmemize rağmen heyet reddetti gene..

Ve hanede 2 halam ve babaannem kalıyor başka kimse yok yanlarında biz farklı bir sehirdeyiz..Ben ordayken ona kolaylık olsun diye işlemlerini yapayım dedim hiç beklemediğimiz şekilde red cevabı verdiler bize...Kanuna baktığımızda reddin yasal olmadığını gördük ama elimizden de bişey gelmedi itiraz dan baska

Yusuf_7272
dul maaşı alan nenenız için dul maaşındna feragat ettırıksınız pekı sadece maaşdanmı feragat ettınız.nenenız halen dedenzıden doalyı saglıkdan faydalanıyomu. burda evdekı halalarınzın gelirine bakılmaz.baglanmama sebebını söyledılermı.tahmınım nenenız dedenızden dolayı saglıkdan sıgortasından faydalanıyor.bahsettıgınız maaş için eşlerın gelırıne ve herahngı bırının sıgortası olup olmadıgına bakılıyo dıye bılıyom.dedıgım gbi sadece tahmın ama dedenızn sıgortası nenenıze bahsettıgınız maaş için engel oluyodur

Dedemin hicbir sosyal güvencesi yoktu köydeydi çiftiydi..Vefat etti..Nenemde bildiğim kadarıyla yeşil kartlı olması lazımdı ilaçlara raporlu olanlar dışında para veriyor..Cevapta gelir yüksek demisler ordaki memura sordum hanede 2 kişi maaş aldığı icin verilmiyor dedi itiraz ettik gene red geldi ..Heyet kanunu takmıyor..Ordaki memur arkadas dedi ki bana da yazı geldi sadece kişi ve eşinin gelirine bakılır diye ama heyet her seferde red veriyor..Benim anlamadığım madem gelir yüksek belli sürelerde eve kontrole ekipler geliyor o zaman niye iptal etmediler dul maaşını..Bir kanunsuzluk var ama sesimizide kimseye duyuramıyoruz malesef

2022 aylığında hane gelirine bakılır dul aylığında başvuruyu yapan kişinin gelirine bakılır... bu yüzden bağlanmamış sıradışı bir olay değil gayet normal.

Yusuf_7272
Verdikleri karar hatalı.
2022 yaşlı aylığında sadece aylık talep eden ile eşinin geliri baz alınır. Bu sonradan değişti, belli ki onlar eski mevzuata saplanıp kalmışlar. Bir üst yetkiliye çıkıp anlatmaya çalışın.
mosnter0606
2022 sayılı yasaya istinaden ödenen tek aylık engelli aylığı değil. Yaşlılık aylığı da var aynı yasa kapsamında.
Engelli aylığında hane gelirine, yaşlılık aylığında ise sadece aylık talep edenle eşinin geliri baz alınır.

Ufukalp dul maaşı aylıkmı veriliyor miktarı ne kadar sydv nin verdigi?

@byk nin bahsettiği dul maaşı bu -mka
Sydv nereden çıkardıysa bunu yardımda yardım
Bunların yüzünden engellilere kısıtlama oluyor

@Ufukalp ÇOCUK PARASI NE KADAR AYLIKMI VERİLİYOR
Zorro

ALAKASI YOK EŞİ SGK LI ÇALIŞMAMIŞSA MAGDUR OLUR EŞ NE YAPSIN İYİ YAPIYOR DEVLET DAHADA YARDIMLAR AZ

Şimdi bizim ne yapmamız lazım itiraz ettik ilçe sydv yeı ..red geldi cimere yazdım onlarda pek takmadi

Üst Alt