Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul ve yetim aylığı alıyorum, SGK maaşlardan birini seçmemi söyledi!?

kitap2

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben dul ve yetim aylığı alıyorum kocam geçen sene vefat etti babam ise 25 yıl önce SSK ya dul ve yetim aylığı için başvurdum kocamdan SSK dan bağlandı babamdan ise bağkur dan bağlandı geçen hafta elime bir yazı ulaşdı yazıda iki maaş dan birini seçmemi aksi takdirde ikiside durdurulacak dendi ssk gidip görüştüğümüz de kurum hatası nedeni ile bağlanmış SSK yı seçin ve borçlanmaya çıkın aldığınız paraları geri ödeyeceksiniz dendi ne yapmalıyım buna bir itiraz gibi başka yolu yok mu iki maaş birden alan yokmu

itiraz edemezsiniz. evet bagkuru odeyeceksiniz.
evli oldugunuz icin kocanizin maasini alabilirsiniz. babanizdan maas almaniz yanlis olmus.

kitap2
Biri ssk diğeri bağkur olunca ikiside alınabiliyor diye biliyorum ben size neden ikisini alamadığınızı söyledilermi yani gerekçe neymiş

SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evli değilim kocamdan ve babamdan bağkur ve SSK maaş ı alıyorum iki maaş dan birini tercih etmem gerekliymis iki maaş birden alan yok mu

[h=2]Dul, yetim ve ölüm aylığını kimler alır?[/h] Eşi, 8 yıllık devlet memuru iken vefat eden 4/b'ye (BAĞ-KUR) tabi çalışırsa, Emekli Sandığından dul aylığı alabilir mi?
4/b'ye (BAĞ-KUR) tabi çalışmak, Emekli Sandığından dul aylığı alınmasına engel değildir.
Eşinden 4/a'dan (SGK) dul aylığı alan; babasından Emekli Sandığı yetim aylığı alabilir mi?

4/a'dan (SGK) dul aylığı alan kadınlar, Emekli Sandığından babasından dolayı yetim aylığı alabilirler.
4/a (SGK) emeklisi bir kadın, babası Emekli Sandığı emeklisi iken vefat ettiğinde, babanın emekli aylığından yararlanabilir mi?
Babasından dolayı yetim aylığı alabilir, ancak bekar veya dul olması gerekmektedir.
Emekli Sandığı emeklisi bir kadın, ölen anne/baba da Emekli Sandığı emeklisi, her iki aylığı birlikte alabilir mi?

Her iki aylığı birlikte bağlanmaz. Ancak yüksek olanı tercih edebilir.

Eşinden 4/b'den (BAĞ-KUR) dul aylığı alan, babasından da Emekli Sandığı yetim aylığı alabilir mi?

4/b'den (Bağ-kur) dul aylığı alan kadınlar, Emekli Sandığından babasından dolayı yetim aylığı alabilirler.

Üst Alt