Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul ve Yetim aylığını kimler alır? Şartları nelerdir?

siirperisi

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
slm herkese dul maaşını eşi ölenler mi alıyor benim bu konuda bir bilgim olmadığı için soruyorum.Benim annem babamla kanunen ayrıldı annemin dedemden ssk sı var (dedem yani annemin babası ) dedem yaşıyor annem ise ev hanımı dedemle yaşıyoruz,durum bundan ibaret.Kısacası annemde bu maaşı alabilir mi ?

Deden vefat ederse onun maaşından annen (ve anneannen ile diğer hak sahibi çocukları) yetim aylığı alacak.

Sigortalının Geçindirmekle Yükümlü Olduğu Kimseler
Diğer sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olarak çalışmayan yada gelir veya aylık almayan eşi,
Yaşları ne olursa olsun evli bulunmayan ve Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına tabi olarak çalışmayan veya bunlardan gelir yahut aylık almayan kız çocukları,
18 yaşını, orta öğrenim yapıyorsa 20 yaşını, yüksek öğrenim yapıyorsa 25 yaşını doldurmamış erkek çocukları,
18 yaşını doldursa bile, çalışamayacak durumda malül bulunan erkek çocukları,
Geçiminin sigortalı tarafından sağlandığı belgelenen ana ve babası,
Sigortalı tarafından evlat edinilmiş, tanınmış veya nesebi düzeltilmiş yahut babalığı hükme bağlanmış olan çocukları,

Üst Alt