Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul ve yetim maaşı alan birinin 2013'te memur olması halinde maaşı kesilir mi?

MUHENDIS2

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bir yakınım var.erkek çocuğu ve ömss 2 yıllık ön lisans mezunu olup 88 puan almıştır.ssk dan 1977 yılında beri dul ve yetim maaşı alıyor.2013 te memur olması durumunda,babasından kalan dul ve yetim maaşı alabilir mi? veya memur olduktan sonra,dul ve yetim aylığı kesilir mi?

SSK'dan aldığı için ve 1 Ekim 2008'den önce yetim maaşı almaya başladığı için kendi sigortalılığından emekli olana kadar almaya devam edebilir..

Dayanak: 5510 sayılı yasanın 34. maddesi

editörüm bende bağkurdan yetim aylığı alıyorum %60 raporum var ömss den memur olursam kesilir mi 2008 haziran ayında bağlandı

Benim bildiğim 1 Ekim 2008 den önce bağlanmışsa ` ve üzeri raporunuz varsa kesilmez.Ancak yetim aylığınında ssk dan alınması gerekli.Bağkur ise kesilir diye biliyorum.Emekli sandığı için birşey diyemeyeceğim.Bilgi edinmeye sorup sonucu yazarsanız bizde bilgilenmiş oluruz.İyi günler.

raporum 66 ama ağır bölümü hayır cevap için tşk

Evet, benim bildiğim de 1 ekim 2008 öncesinde yetim aylığı bağlandığı için memur olsanız da aldığınız yetim aylığı kesilmez.

ben antalya asatta memur olarak göreve başladım personel işleri benim adıma bağkura bildirmiş memur olduğumu rapor olsa bile kesilir demişler maalesef

Ayşe, bu konuda SGK'ya şahsen başvurup uygulamanın doğru olup olmadığını yazılı olarak sorar mısın?

Üst Alt