Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul-Yetim aylığı bağlanınca oğlumun 2022 maaşı kesildi. Ne yapabiliriz?

pinar307

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Benim oğlumun %75 engel durumu var.Engelli maaşını alıyorum.Eşimden 5 yıl önce ayrıldım.Babam ölünce bana emekli maaşı kaldı ve SSK'lı oldum.Oğlumda aynı şekilde.Emekli maaşı bağlandıktan sonra oğlumun engelli maaşı kesildi.Bu durumda ne yapabilirim.Maaşı tekrar bağlatmanın bir yolu var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

hanedeki kişi sayınız kaç onu belirtirmisiniz ayrıca oğlunuzun yaş durumuda önemli

ayrıca oğlunuz ağır engellimi

pınar307, siz dul ve yetim aylığı alınca 2022 aylığı kesildiyse büyük ihtimalle oğlunuz 18 yaş altıdır. 18 yaş altı çocuklar için ebeveynin geliri ve sgk kaydı olup olmadığı dikkate alınır. siz dul ve yetim aylığı aldığınız için 18 yaş altı engelli çocuklar için alınan 2022 engelli yakını aylığını almanız mümkün değil maalesef.

eger çocugunuz 18 yaş üstü ise bu durumda tekrar durumunuzu incelerim.

çocugunuz kaç yaşında? "oğlum da aynı şekilde" demişsiniz. ona da mı maaş baglandı? ayrıca nafaka alıyor mu babadan?

Oğlum 13 yaşında ve zihinsel engelli.Hane sayımız 2 ben ve oğlum.Ayrıca ben dul ve yetim maaşı almıyorum konunun başlığı değiştirilmiş.Ben engelli maaşı alıyorum.Babam vefat edince maaşı bana kaldı.Oğlum ile ben ssklı olduk ve oğlumun engelli maaşı kesildi.İlginiz için teşekkürler...

bir karışıklık var burada bunu çözmek için cevaplarınıza ihtiyacım var. aynı dili konuşabilmemiz buna baglı.
oğlunuz 13 yaşında. ve onun için 3 ayda bir maaş alıyorsunuz. engelli maaşı dediğiniz bu maaşın adı 2022 engelli yakını aylığıdır.oğlunuz maaş alamaz küçük. o yüzden onun adına size ödeniyor 3 ayda bir. burası doğru mu?

sanırım cevaplamayacaksınız devam edeyim. daha sonra babanızdan size maaş kaldı. ona yetim aylığı diyoruz. siz o maaşa baglanınca da oğlunuz için aldığınız engelli aylığı kesildi.

burada hata yoksa devam edeyim.
sizin oğlunuz 18 yaş altı olduğu için hem yetim aylığı hem de 2022 engelli yakını aylığı alamazsınız maalesef.

Anladım.İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Üst Alt