Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dul-Yetim maaşınız ne kadar sürede bağlandı?

duabix

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar başvurunuzdan sonra size ne kadar sürede yetim aylığınız bağlandı?

3.ayda başvurdum 7.ayda bağlandı. Gecikme sebebi başvuru yaparken sağlık kurul raporunun onaylı diye onaysız kopyasını yollamam benden yenıden ıstedıler iadeli taahhütlü yolladım tabı onların inceleyip istemesi benimde hatalı yollamam nerden baksan bi 15 gün sürdü. Birde hem kaymakamlıktan hem de muhtarlıktan muhtaçlık belgesi istediler muhtarlıktan bir gün içinde kolayca hallettim de kaymakamlıktan olan için bazı resmi kurumları dolaştırdılar heyet gününe yetişmeyince heyet gününü beklemek zorunda kaldım sonra kaymakamda izinli olunca yaklaşık 20 gün geçti 4 aylık sürenin 1 ay belki de fazlası arada kaynadı. Birde Ankara’daki yoğunluğa bakıyor işler ben sürekli alo 170 den takıp ettim belgelerimi kısaca duruma göre 2 ila 4 ay sürebilir 6 ay sürende olmuş başvuru yaptınızsa 170i arayıp böyle bir durum var deyin size yardımcı olurlar
Not:ilk başvuru yaptığınız günden bağlanan süreye kadar olan birikmiş maaşlarınızı toplu ödüyorlar.500 tl bağlandı ise 4 ayda bağlansa 2000 tl yapar fakat alan başka kardeş eş var ise onlardan yapılan kesintiyi 1 sefere mahsus sizden alırlar bağlanmanın başladığı aydan itibaren normal maaşı alırsınız. Benim 2200 tl birikmiş vardı 1800 tl kadarı kesildi 480 tl almıştım sonraki ay normal maaşları aldım.

Teşekkür ederim, benim engelli değil ölüm aylığı aslında ama benimde gelecek ay büyük ihtimal bağlanacakmış. -mka

Hisse oranı nedir?

Arkadaşlar hisse oranı nedir tek maaş alacak olan benim 2/4 yazıyor.

Tek hak sahibi benim şuan alabilecek peki 1400 TL maaş alıyordu annem bende mi o kadar alacağım? Yani 2/4 yazıyor diye herhangi bir kesinti olmayacak değil mi?

serhanas

Babadan maaş alıyorsunuz sanırım. Anne de vefat etti. Böyle ise, evet, anne 1400 tl alıyor idiyse, annesiz-babasız tek kalan çocuk anne ile aynı maaşı alır.

Annemde babamda vefat etti, babamın kendi bir tane daha kızı var annemden olmayan onun maaşını yarım alacağım.

Bu bağlanan annemin maaşı ama 2/4 hisse yazınca şaşırdım, 1400 TL alıyordu annem zira bende tam alacağım diye onu sordumm. O halde 2/4 yazması 1400 TL ödenmesini değiştirmiyor anladığım kadarı ile

Başkanlık sistemi geldikten sonra dul yetim aylığı nafaka boşanmadan kaynaklı tazminat ve yoksulluk parası hepsi kalkacak bilginize
Kadınlar tazminat ve nafaka almak için artık bu işi meslek haline getirmişler boşanmalar artmış tazminat davaları rekor kırmış durumda devlet buna el atıyor artık boşanıp kocadan tazminat nafaka babadan dul yetim aylığı alma dönemi bitti.

Ben istemiyorum başkanlığı ancak bu aylıkların kalkması söz konusu değil, kanunla geriye doğru işlemez. Hele hele yetim maaşlarının kalkması ve nafakaların kalkması söz konusu dahi olamaz haklarımızdır bunlar bizim geçinmek için.

Başkanlık geldiğinde geçmişe dönük işliyor mu görürsün aslında boşanmalar azalır mahkemelerin iş yükü azalır kadın bunu meslek haline getirmez . evlenip boşanıp tazminat alıp tekrar evlenip boşanıp dul aylığı almaz artık

Ben onun için boşanan bir kadın olmadığım için sorun yok, buna da kimse izin vermez diye düşünüyorum.
Zira ondan önce vekillerin maaşını düşürsünler, engelli maaşlarını arttırsınlar. İron

ersin_67
Yetim aylığı alan birisi zaten sigortalı çalışamaz ki devlet memuru yetim aylığı almıyor ise eğer. Ondan dolayı alınmaz diye düşünüyorum ama devlet memuru ise alınır belki.

Aldığım yetim aylığı hisse olarak baba vefat etti annem sağ 4.1 oranını alıyorum tek başıma almadığım için durum farklı olur çalışmamda sorun olmadı bunu aldığım için memur değilim

Annemde babamda vefat etti, babamın kendi bir tane daha kızı var annemden olmayan onun maaşını yarım alacağım.

annenizden olmaması diğer(üvey)kardeşinizin maaş almasına engel değil sonuçta aynı babanın evladısınız.bu durumda nasıl tek hak sahibi oluyorsunuz.hem tek hak sahibiyim deyip hemde üvey kardeşinizin maaşının yarısını alacağım diyorsunuz.suçlamak için değil kanunen böyle bir durumun olup olmadıgını öğrenmek istiyorum

serhanas

peki devlet sana gir bir işe çalış yada zengin bir keriz bul evlen dese ne yaparsın? Devlet her zaman kendini düşünür vatandaşını düşünse zaten 23.500tl millet vekili maaşı olmaz. emekli maaş bağlama oranlarını 2000 yılından sonra emekli olanlar için ; %30 düşürmezdi .

Hangi tutarı alacağım?

Bu ayın 22sinde maaşımızı alacağız yetim maaşı anneden, edevlet üzerinde birikmiş tutar 2955 ek ödeme 163 net aylık tutar 4200 TL civarı yazmakta bu ayın 22 sinde hangi tutarı alacağım net aylık tutarını mı yoksa birikmiş aylık tutarını mı?

serhanas

Hayırlı olsun. Birikmişler vs. her şey dahil 4200 tl alacaksınız bu ay. Sonra rutin aylık miktarına dönecek yine...

Bazi uyanik kadinlar,babadan yada ölmüs esinden kalan maasi alabilmek icin,imam nikahli olarak ayni evi paylasirlar yani evli gibiler.
İron,baskanlik sistemi gelince bu ollmazmi?
Birde engelli yetim ayligi alacakmi?

Aynı anda 2 maaşı birden alamazsınız bence annenizin maaşı için başvuru yapın

Aynı anda iki maaşı birlikte vermezler hem anneden hem babada.

Hem anneden hem babadan maaş alanlar

Merhaba yetim maaşı için hem anne hem baba için başvurdum yalnız burda yazılanlara göre birinin %50 si diğerinin de %25 i yatacak anladığım kadarıyla.Bu tutar bir asgari ücret bile etmezmi o zaman çok canım sıkıldı iki çocuğum var bakmakla yükümlü olduğum:(İki maaş alanlar aşağı yukarı eline ne kadar geçiyor yazabilir mi acaba?

Üst Alt