Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dün heyete girdim. Başka hastaneye gitsem heyete girsem problem yaşar mıyım?

byceast

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
dün heyete girdim ve gözden yüzde32 aldım sol kulağımdan yüzde 6 aldım ama ben inanıyorum ki sol kulağım hiç duymuyor oranı daha yüksek olması lazım şimdi ben başka devlet hastanesine gitsem heyete girsem bi problem yaşar mıyım bunu neden istiyorum ilk girdigim hastane bana 24 de gel dedi ama istanbul sadi konut hastanesine gitsem orda heyete girsem orda sol kulagıma yüzde 12 gözden 32 alırsam engelli olurum ve işim de hazır getir işe başla dıyorlar sizce ne yapmaylıyım ?

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım eğer bir il içerisinde heyete girmiş ve raporun onaylanmışsa 6 ay geçmemesi durumunda il sağlık kuruluna itiraz etmeniz gerekiyor. il sağlık kurulu sizi hakem heyet hastahanesine yönelterek tekrar kurula girebilirsiniz. 6 ay geçmiş ise herhangi bir il hastahanesine tekrar başvurabilirsiniz.

merhabalar daha raporum onaylanmadı hastane bana bu ayın 24 de gel dedi bende o tarih beklemeden başka hastaneye gitmek istiyorum bu mümkün mü ?

Eğer dosya heyete girmiş işe sağlık kurulu tarafından sisteme kısa süre içerisinde düşürülür bu konu hakkında kesin bir yargı söyleyemem konuyla ilgili en net kararı gitmiş olduğunuz sağlık kurulundan alabilir siniz bu sizin için daha sağlıklı bir bilgi olur

peki bu sisteme ddüşen bilgiyi biz internertte görme şansımız var mı ?

Yeniden heyete girmen için bildim kadarıyla 6 ay bekle derim ama senin zamanın kısaysa il sağlık müdürlüğe itirazda bulunun ve sizi tekrar hakem hastaneye sevk edip tekrar heyete girersiniz en iyi bence il sağlık müdürlüğe rapora itiraz etmeniz

peki heyete girmediyse dosya onu iptalini istesem hastaneden bunu yaparlar mı yani işleme koymasınlar ben başka hastaneye gitsem

Arkadaş heyeti girmiş ve toplamda %38rapor almış ve bu rapor geçerliliği kazanmış ama bu oran onun hiçbir işine yaramaz ve bu raporu alıp il sağlığa itiraz edecek

Açil yardım edin heyete girmemiş engelli raporu iptal edilir mi ????

Merhabalar 1 hafta önce heyete girdim ve bana 24 ekim 2017 tarihinde gel sonucu al dedı ben sımdı pazartesi hastaneye gitsem ben raporu cıkartmak ıstemıyorum ıs yerı o tarıh kadar bekleyemeyiz dedi bende hastaneden bu raporun işleme konulmamısını istesem iptal ederler mi yardım edin rica ederim

bu arada neden basvurdum dersenız sol goz ve sol kulak duymuyor ve görmüyor oranlarım göz %32 kulak %6

peki rapor cıktıktan hemen sonra il saglık müdürlügüne basvuru yapsam ne kadar sonra tekrar heyete girerim ? aynı ay ıcersınde olur mu ?

Neden çıkartmak istemiyorsun daha önce raporunuz var mıydı?
byceast
Itiraz edersin 3 ayda tamamlanir 2. Üçüncü heyete girdikten sonra Tamam lanir

daha önce hiç raporum yok neden cıkartmak istemiyorum şu şekilde ben iş yeri istedigi için cıkartmak istedim ve günlük hayatımda o hep karşıma cıkıcak olması endişesiyle ondan korkuyorum sonuçta engelli sayılmıyorum 36 da kalıyorum baltazar formülü ile yalniz06

engelli olmak ayıp bir şey mi
merak etme rapor her yerde gösterilmez

öyle diyorsunuz da sol kulagım hiç duymuyor sadece o takılan kulaklarda en son kademesinde duyuyorum ona bile %6 verilmesi bence bana kalırsa cok sacma sımdı başka hastaneye sevkimi istiyicem raporum cıktıktan sonra orda bı kere daha yaptırmak ıstıyorum ama hakem heyeti bana neresini veririr bilmiyorum ama yine sıra beklerim diye biliyorum nabıcam o kadar kararsızım ki sizce ne yapmayalım ? yalniz06

byceast

%6 verilmesine sebep yaptırmış olduğunuz işitme testinin sonucuna göredir. Doktorlar beyan ile yada kendi muayeneleri ile bu oranı vermezler yada veremezler. Odyometri testinde aldığınız sonuç %6 oranına eşit olan sonucu vermiş demekki. Odyo sonucuna bakarak kaç desibel seslere tepki verdiğinizi görerek sizde bu verilen oranı kontrol edebilirsiniz.

siz heyete girmeseniz bile sistemde gözüküyor yani başka hastaneye gitseniz olmaz, tüm doktorları gezdikten sonra heyet kuruluna gidin randevu almayacaktınız, o zaman belki sorun olmaz, gidip iptalini sağlardınız ama şimdi heyet sistemine girmiş

doğuştan tek kulagım kepçe bunun için bir sorum oluçak yazarsanız sevinirim

şu sitede söyle bir oranlar buldum bilmem haberi olan var mı yok mu ve engelli olmam için sadece % 3 lük puanım kaldı burdan bunu çıkartma şansım var mı yok mu söyle birşey var şuanda saglık kurulunda doktorları geziyorum yarın için de plastik cerahine gidicem incelerseniz sevinirim umarım kattım olur bilmeyenler için oran ve yazısı bu

Dış kulağın tek taraflı kaybı veya şekil bozukluğu : %3

site Yüz Çevresi Kusurları İçin Engel Oranları » Engelli Blog

Sağlık kuruluna evrakları teslim etmesem, başka hastaneye gitsem sıkıntı yaşar mıyım?

merhaba arkadaşlar size bir sorum oluçak ben doktorları gezmek için saglık kurulundna kagıt aldım ama o kagıdı kaybettim ev taşınmasından tekrar aynı hastaneye gittim bana bulman lazım yada beklemen lazım dedi bende diyorum ki başka hastaneye randevu alsam orda tek tek doktorları gezsem problme olur mu eski evraklarım heyete girmedi onaylanmadı bile sıkıntı olur mu olmaz mı yardım ederseniz sevinirim

bir sıkıntı olmaz heyete girmemişsiniz ve sistemde de gözükmez başka yerden başvurun

sanki devlet sırrı mübarek bulmanız lazım ne demek, hiçbirşey olmaz gidin başka hastaneye...

Söz konusu hastaneye vergi dairesi sevkiyle mi gitmiştiniz yoksa kendi isteğiniz ile mi?
byceast

Erdogan Er

Arasindaki fark nedir . Bende 2 gun once basvurmak icin ugrastim bana isyerinizden sevk belgesi almaniz gerekli dendi 3 hastane gezdim ucude bunu soyledi .

Bende 50 tl vererek durum bildirir raporu cukarttim . Oradada oldugum muayeneleri yazmamislar son gun girdigim muqyeneyi yazmislar hastanin tadavisine devam edikmektedir yaziyor . Olurda baska hastaneye girersem kurula bunu versem ne olur vermesem . Hic atrinti yok . Tadaviye ne zaman baslandigi gibi vs.

@temadai

Aslında temelde bir fark yok, pratikte birinde çalıştığınız işyerinden aldığınız bir personel yazısıyla vergi dairesi başkanlığına gidip oradan bir hastaneye sevk alıyorsunuz. Hastane de o sevk yazısıyla işlem yapıp çıkan raporu yapılan tetkikleriyle beraber vergi dairesi başkanlığına posta ile yolluyor. Raporun orjinalini size vermiyorlar. Ama talep etmeniz durumunda iyi niyetlilerse size aslı gibidir yapıp bir kaç kopya verebilirler.

Doğrudan hastaneye siz de başvurup engelli sağlık kurulu raporu çıkartabilirsiniz. Bu da sık kullanılan bir yöntem. Özellikle hali hazırda çalışmıyorsanız ve vergi indirimi + erken engelli emeklliği şu an için düşünmüyorsanız bu da izlenebilir bir yol. Hastanelerin bu konuda zorluk çıkartmaması lazım. En azından İstanbul'da zorluk çıkartmıyorlar.

Siz ne tür bir rapor çıkartmak istiyorsunuz? ne amaçla alacaksınız raporu? Şu an çalışıyor musunuz? Yardımcı olabilmek için biraz daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

Esen kalın :)

Erdogan Er

Ben KKK da askeri personelim. Ruhsal problemler sebebi ile gorevimi icra edemez vaziyete geldim . Bunlari cevremle hic paylasmadim . Daha da otesi bunun bir hastalik oldugunu daha yeni anlamaya basladim . Bende sinif gorevini yapar yapamaz diye saglik raporu almaya karar verdim . Mayis ayindan beri doktor kontrollerini her ay hatta yeri geldi iki hafta da bir kesintisiz gittim .

temadai

Ahmet bey, devlet memuru olmanız durumunda süreçte farklılıklar oluyor. Hele hele askeri personelseniz tabi olduğunuz sağlık yönetmelikleri de değişiyor. Ben hep özelde çalıştığım için kamu ve askeriyede bu işler nasıl yürüyor bilgi sahibi değilim. Ama buradaki forumlarda sizin durumuzda olan pek çok kişi var. Hatta askeriyede sözleşmeli personel dahi olsanız burada pek çok sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Size tavsiyem "sağlık raporları" ve "erken emeklilik - engelli emekliliği" forumlarını tarayıp soruunuza yanıt aramanız. Eğer bulamazsanız da mutlaka buradaki mesajınıza deneyimli forumdaşlar yanıt verecektir.

Sağlıcakla kalınız,

EE

Önemli ilgilenirseniz sevinirim Engelli raporu itiraz

merhaba 11/10/ 2017 de engelli için devlet hastanesine başvuru yaptım ve 01/12/2017 de engelli kagıdım basıldı engelli oranlarım göz %32 kulak %6 boyun fıtıgı %4 ve toplamda %39 da engelli oranım kaldı ve şuanda iki tane iş yerim %40 olmadıgı için işe beni alamıyor ve ne yaptıysam olmadı doktorlarla tekrar görüştüm engelli oranı basıldıgı için %40 cıkartmadılar ve 1 yıldır işsizim şimdi üstünden toplamda 6 ay verildigi günü ayınıda sayarsak 6 ay oldu ben 2 iş yerimde 2 ay kadar bekleriz diyor eger %40 olucaksa ben itiraz edersem il saglık müdürlügüne 3 ay üzeri beklersin diyorlar cunkü istanbul cok yogun dıyor sizden yardım istemem şu yonde ben şimdi başka devlet hastanesine gitsem itiraz etmeden %40 engelli oranı alsam ilk aldıgım rapor karşıma cıkar mı hastanede yoksa cıkmaz mı ve başka hastaneye gitsem engelli raporun var 2 yıl sonunda biticek derler mi yoksa illa itiraz edip mi gitmem lazım bunun cözümünü bulamadıgım için size danışmak istedim ilgilenirseniz cok sevinirim

Il saglık müdürlüğüne git itiraz
Et en yakın sağlık kuruluna başka bir hastaneyi iste
Kendini biraz daha dikkatli kontrol ettir
Allah sabır ve şifanı versin geçmiş olsun saygılar

Başvur yeniden 40geçmediğin için o aldığın rapor yaramaz

2017almışın zaten

İtiraz etmene gerek yok

Sıfırdan git başvur hastaneye randuvu verir önce

Plastik cerrahtan alaman oran heyete girmiyo onlar

Üst Alt