Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dünya Engelliler Vakfı

Konular
46
Reaksiyonlar
0
[SIZE=2]Dnya Engelliler Vakf[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Başkan' dan Mesaj [/SIZE]
[SIZE=2]Merhaba,[/SIZE]
[SIZE=2]Engelli kardeşlerim ve tüm engelli dostları,[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Ülkemizde ve Dünyada, engellilere yönelik tüm gelişmelere, emeği geçenlere şahsım ve başkanlığını yaptığım Dünya Engelliler Vakfı olarak, teşekkür ederek söze başlamak istiyorum…[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Dünya Engelliler Vakfı DEV, engelliler adına ve yararına kurulmuş bir düşünce ve proje kuruluşudur. Toplumumuzun yakinen tanıdığı isimler, Vakfımıza adlarını, gönüllerini ve emeklerini koydular ve DEV doğdu.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]VAKFIMIZIN AMACI, Dünya Engelliler Birliği, çatı örgütünü kurmaktır.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]HEDEFİMİZ, Dünyanın en büyük azınlığı olan engelliler potansiyelini aktif, etkin ve fonksiyonel bir güç haline getirmektir.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre (WHO), Dünya nüfusunun % 12 si Engellidir, Engelliler, yakınları ile birlikte sayıları 2 milyara yaklaşan dev bir azınlık durumundadır. Engellilik ve Engelliler hususu, evrensel hukuk açısından, devletlerin ödevi toplumların sorumluluğu ve gelişmişlik ölçüsü olarak kabul ve ilan edilmiştir.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Talebimiz, 1982 BM Engelliler için Dünya Eylem Planının bütün dünyada uygulanabilmesine katkı sağlamak için, Dünya Engelliler Birliği projemize destek verilmesidir.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Dünya Engelliler Vakfı olarak, Dünya Engelliler Birliği projemiz başta olmak üzere sekiz proje ile, 1982 BM Planına katkı sunmak üzere, Adalet, Sevgi, Kardeşlik, İyilik, doğrultusunda, Dünyaya doğru yola çıktık…[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Dünya Engelliler Vakfı DEV, olarak bazı çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak isterim.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]1 – Ses sanatçısı ve görme engelli Metin ŞENTÜRK olarak bilinen yönlerimden ziyade, Vakıf Başkanı sıfatım ile 02.4.2010 tarihinde görme engelliler hız rekorunu kırarak, Guinness Rekorlar kitabına girdik. Bu faaliyetin amacı, Dünyanın dikkatini Engelliliğe ve Engellilere çekmek, Vakfımızı tanıtmaktı…[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]2 – 16.06.2010 – 23.06.2010 tarihlerinde, Dünya Engelliler Birliği Ulusal Platformunu (DEBUEP) gerçekleştirdik, Platform, Dünya Engelliler Vakfı (DEV), Türkiye Sakatlar Konfederasyonu (TSK), Türkiye Sakatlar Derneği (TSD), Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), İşitme Engelliler Federasyonu (İEF), Dünya Yaşlanma Konseyi (DÜNYAK) Zihinsel Özürlüler Federasyonu (ZÖF) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BÜ) tarafından gerçekleştirilmiştir. Platformda, Dünya Engelliler Birliği kurulması prensip olarak kabul edilmiştir.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]3 – Engelsiz Projelerimiz; Engelsiz Şehir Planlaması, Engelsiz Dünya Tatil Köyü, Engelsiz Olimpik Spor Kompleksi, Avrasya Omurilik Şifahanesi, İleri Yaşam Merkezi, Geriatri Merkezi, Çocuk Rehabilitasyon Merkezi, Teknik Medikal Araç Gereç Üretim Merkezi, Engelli Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi gibi projelerimizin teknik altyapı çalışmaları devam etmektedir. [/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]4 – 1-3 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul da, Dünya Engellilik Forumunu gerçekleştirmek istiyoruz. [/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Forumun Teması ; Engelliliğin Önlenmesi Fırsat Eşitliği, Rehabilitasyon ve Engelsiz Proje Uygulamaları için, 1982 BM Eylem Planından hareketle Dünya Engelliler Birliğinin kurulması. [/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Plan ve programlarımızı Akademik zeminde ve destekle sürdürmeye azami gayret gösteriyoruz. Yeri gelmişken Bahçeşehir Üniversitesine, Kültür Üniversitesine, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Akademisyenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Çalışma azim ve şevkimizin desteklenmesi bu amaçlarımızı gerçekleştirmemize katkı sağlayacaktır.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Saygılarımla[/SIZE]
[SIZE=2]Metin ŞENTÜRK[/SIZE]
[SIZE=2]Dünya Engelliler Vakfı Başkanı [/SIZE]

Burdur ozurluler derneginde yonetim de calisiyorum yaptiginiz calismalari taktir ediyorum basarilar dilerim mustafa ozsari05055116716 burdur

Üst Alt