Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Durdurduğum 2022 aylığını almak için ne yapmalıyım?

68aks

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar arkadaşlar ben bugün üye oldum benimde bir sorum olacak ben 2022 maaşı alıyordum 6 7 ay önce işe girdim girdiğim gün 2022 maaşım iptal olması için dilekçe yazıp primsiz ödemelere gönderdim 85 gün çalıştım ve işten çıktım toplamda 85 gün yatan ssk primim var şuanda maaşımda geçici durdurma feragat yazıyor şuanda çalışmıyorum maaşımda iptal oldu 1 ay önce yatan maaşıda alamadım şuanda tekrar yaptırabilirmiyim nereye başvuracağım yaptırsam alamadığım maaşıda alabilirmiyim

Feragat etmeseydin 85 günlük primden dolayı aylıgın kesilmezdi. Çünkü 1 sene içinde toplamda 90 günlük primden dolayı aylık kesme işlemi uygulanmaz. Ama feragat dilekçesi gondermişsen istersen 1 günlük prim bile olmasın yine aylıgın durdurulur. Bu anlamda yapılan işlem yasal.
Ama emin olmak adına ben yine de sorayım sana: Feragat dilekçesi mi gondermiştin sen? Yani şuradaki dilekçeden mi gönderdin?:Aylıktan Feragat Dilekçesi Örneği

Eger feragat dilekçesi gondermişsen yeniden başvurmak zorundasın. Raporunu yeniden göndermene gerek yok süresiz bir raporsa:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Bu kısma geçmeden önce feragat dilekçesi yazıp yazmadıgını bir cevaplar mısın?

feragat dilekçesi gönderdim primsiz ödemelerden yazı geldi dilekcenizi doğrulamak için sgk na gelmelisiniz diye

Feragat dilekçesi vermiş oldun böylece. Tamam, bunda tüm işemleri yeniden yapacaksın. Rapor vermene gerek yok bunda. Rapor hariç diğer işlmeler için kaymakamlık/ mal müdürlüğüne başvur:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
SGK'da raporun oldugunu söylersin yeniden rapor istenmez senden. Aylığının yeni kesildiğini soylersin.

Ama hep diyorum buradan lütfen feragat dilekçesi yazmayın. feragat dilekçesi her koşulda aylık kesme sebebidir.
Eger sen feragat dilekçesi vermemiş olsaydın ve geriye dönük 1 senede başka prim gunun de olmama durumunda 85 günlük prim gununden dolayı aylıgın kesilmeyecekti. Ama feragat dilekçesi yazdıgın için (usulune uygun olarak) aylık kesme işlemi uygulanmış oldu, uzgunum...
İşe girince hemen feragat dilekçesi yollamayın arkadaşlar. Bakın bakalım kalıcı mısınız işte? Eger kalıcı oldugunuz kesinleşmişse gonderin ama bunda da sadece çalışmaya başladıgınızı bildirin. 90 günden önce işten çıkarsanız da işten çıktıgınızı belirtirsiniz. Aylıgınız devam eder.
Tabi bu 90 süre 1 sene içindeki tüm prim gunlerinizin toplamıdır. bir sene içinde 91 gün çalışın aylıgınız kesilmek durumundadır.
İşte arkadaşımız 85 günlük prim gunu var. İşten çıktıktan sonra feragat dilekçesi yazmasaydı aylıgı devam edecekti. Şimdi feragat dilekçesi sebebiyle her şeyi sil baştan yeniden yapacak. Tabi tek kolaylık rapor vermeyecek bunda.

peki şimdi tekrar maaşımı yaptırsam eğer işe girersem ssk pirimini 90 günü doldurmadan tekrar feragat dilekcesi yazıp göndersem olurmu?sorularımı cevapladığınız için teşekkürler

Pardon, kusura bakmayın ya. Biraz rahatsızım kafam dalmış az kalsın yanlış yönlendiriyordum sizi.
Siz yeniden aylık baglatacagınız için eger 2022 aylıgınız yeniden baglanırsa aylık başlangıç tarihinden itibaren 1 sene içinde 90 günlük çalışma durumunda yani 90 günlük prim gununuz oldugunda 2022 aylıgınız kesilmez. Eger siz işe başlarsanız ve bu durumda aylığınız baglanmışsa işe başlayınca işe başladıgınızı ve 90 günden fazla çalışmanız oldugunda 91. günden itibaren aylık kesme işlemi uygulamalarını soylersin. Bu şekilde hem vaktinde bildirim yukumlulugunu yapmış olursun hem de eger 90 günden önce işten çıkarsan aylıgın kesilmemiş olur.
fakat 90 gunden once işten çıkarsan o prim gunlerini benim sildiğim mesajda yazdıgım gibi 90 günden düş. Aslında oyle bir durumda buradan sor. Çekinmeden her detayı sorabilirsin rahat ol.
Bilmediğinden dolayı baksana 85 gun primle aylıgın boşu boşuna uçtu:(
UYARI! Aylık kesmeyi gerektirecek durumlarda en geç 90 gun içinde Kurum'u bilgilendirmekle yukumlusunuz. Feragat dilekçesi yazmayın ama:)

Üst Alt