Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Durdurduğumuz 2022 aylığını yeniden bağlatmak için ne yapmalıyız?

onuray

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkdşlar ben 18 yaşına yeni grdm engelli yakını maaşını bir ay aldık sonra annem işe girdi maaşı mecbren durdurduk şimdi işten çıkcak tekrar 2022yi almak için yine aynı evraklarmı hazrlıycz yoksa sadece dilekçmi vrmelyiz bilgsi olan varmı özellkle kalem abla senden bilgi rica ediyorm annem 1yıldr bu siteyi takib edyomuş kalem abla senin bilgine hayranmş ayrıcada selamı var..

Teşekkür ederim:) Onur, sen de annene selam ve hürmetleirmi ilet olur mu?
...
Onur, 18 yaşını tam olarak doldurdun mu? Doğum tarihin ay gün olarak kaç?
Eğer 18 yaşını tam olarak doldurduysan kendi adına özür oranına göre özürlü ya da bakıma muhtaç özürlü aylığı için başvuracaksın çünkü.
Rapor hariç diğer evraklarla birlikte yeniden sil baştan başvuracaksın.
Yok, 18 yaşını doldurmadıysan kendin başvuramazsın. Bu durumda annen yeni baştan engelli yakını aylığı için başvuracak. Her iki işlemde de rapor vermeye gerek yok.
Sen şu dogum tarihini yaz, biz öyle devam edelim en iyisi. Daha netleşir her şey.

2022 ye yeniden nası başvurucazl

s. a. herkesin kandili mübarek olsun dilerim rabbim hepinize ve oğluma acil şifalar verir inşallah.kalem hanm oğlm 22.1.94 doğmlu yani 18ne yeni grdi.bakm parası alıyrz oğlm onur yüzde 84 englli.geçn martta ilk 2022mizi aldk ama işe girnce durdurma dilekçesi verdm ama sonra yine yattı ama ben almadm sonra faizyle ödermşiz diye dediler. sonra bana bi mektp geldi 2022 sayılı kanun uyarınca mdr.lüğümüzden aylık almakta iken s.g.k. ye kaydının bulunması nedeniyle aylıkları durdrulan kşinin hesabında bulanan istihaklarının ziraat bnk. sı kurumsal bankaclık şb.sindeki .. hesabın muameledeki ay ekstresine ad soyad ve sicil nosu belirtilerek alacak kaydedilmesini ve sonucun kurumumuza bildirilmesini arz ederm. NOT: hesabı kapatınız" diye yazıyodu ben de sgk yı aradım hiç bir borcumuzun olmadığını sölediler. ama hala bu mektubun manasını çözemedim. bakım parası halen yatıyo. .şimdi bu ayın sonunda iştn çıkcm çünki oğlmla ilgilencm tedavisyle.bi çocğm daha var ikiside okuyr başka gelirim yok. şimdi tekrar nasıl bir işlem uygulamam gerekiyo?? kusura bakmayın biraz uzun oldu ama ... Sizin bilginize güveniyorum.Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun

Öncelikle ve aleykum selam. Çok teşekkür ederim ben de sizin, Onur'un ve tüm ailenin kandilini kutluyorum...
Onur tam olarak 18 yaşını doldurmuş. Bu durumda Onur kendi adına başvuracak 2022 aylığı için. Artık sizin onun adına başvurmanıza gerek yok. Yani daha önce 18 yaşından küçük olduğu için ve o başvuramayacagı için siz başvurdunuz ve dolayısıyla engelli yakını aylığı alıyordunuz. Onur'un özür oranı % 84 olmasına ragmen, engelli yakını aylıgı aldıgı için bakıma muhtaç özürlü aylıgı tutarında ödeme alamıyordu. Daha az alıyordu.
Öncelikle bunu müjdeleyim:) Onur kendi adına özür oranı % 84 olduğu için bakıma muhtaç özürlü aylığı için başvuracak. Aylık hak sahipliğini kazandığında ise daha fazla alacak. (2012 ilk altı ayı için yaklaşık 1013 Tl, Mart dönem aylıgı zam farkı hariç tabi. BUnu ödenecek miktar hakkında fikriniz olsun diye yazdım.)
Onur daha once aylık alındığı için tekrar rapor vermeyecek başvuru sırasında. kaymakamlık'a gittiğinizde 18 yaş altı engelli yakını aylıgı aldıgını ama iş gerekçesiyle aylıgı kestirdiğiniiz soylerseniz sizden tekrar rapor istemezler.
Rapor hariç şu belgelerle başvuracaksınız:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Unutmayın, bakıma muhtaç özürlü aylığı için başvuracaksınız.

Size gelen yazıya gelince... Siz işe başladıgınız için ve aylıgınızı durdurdugunuz için alacak verecek meselesini halletmek için SGK, banka ve PTT Bank ödeme şubeleriyle yazışma yapar ve sonuca göre alacak verecek belirler.
Siizin borcunuz varsa ilgili birimlere alacak kaydettirip çekmediğiniz paradan tahsil eder ve kalanı borç olarak yazar ve sonucu size bildirir.
Size boyle yersiz ödeme iddiasıyla bir yazı gelmediğine gore borcunuz yok demek ki. Rahat olun bir lira bile borcunuz olsaydı size yersiz ödeme iddiasıyla" borcunuz var" diye yazı gonderirdi sgk.
Size gelen yazı, aylık kesme işlemlerinde uygulanan rutin hesap kapatma işlemleridir yani. İçiniz rahat olsun.
Eger sizin alacagınız vardı ise onu tahsil etmemişsinizdir sadece. BUnu sonra yazışırız sizle. Alacagınız kaldı mı diye?
Size gelen yazı da hesabın kapatılmasıyla ilgili olup, zaten sgk, banka ve PTT Bank ödeme şubesine de o yazıyı gondermiştir hesabınızı kapatmıştır.
Vesvelenmeyin bu konuda içiniz rahat olsun.

çok teşekkür ederim allah razı olsun

Asıl ben teşekkür ederim:) İyi ki varsınız. Tekrar iyi kandiller...

Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler verdiğiniz bilgileri okurken aklıma takıldı ben 2022 maaşı almaktayım ve aynı zamanda bakıma muhtaç özürlü aylığı alabilirmiyim..? 1984 doğumluyum ve raporum sürekli %40... arkadaşlar sakın yanlış anlamayın bakıma muhtaç değilim ama verilmiş hak varsa bunu kim olsa almak ister..

Cihat usta, bakıma muhtaç özürlü aylıgı da 2022 aylıgıdır. Özür oranı % 70 ve üstü olanlara verilir. Sizin özür oranınız bunun altında oldugu için aylıgınız bakıma muhtaç aylığı seviyesine yükseltilemez.
Eğer evde bakım aylıgından bahsediyorsanız bundan da yararlanamazsınız. Çünkü evde bakım aylıgı için de en az % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu gerekiyor. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız gerekiyor.

Onuray, annen başka bir başlıkta sigortalı çalıştıgını söyledi. Buraya yazmışken ben de buradan cevap verim dedim.
halen annen sigortalı olarak çalışıyor mu? Çalışmaya devam edecek mi? Ayrıca sigortalı çalıştıgını sosyal hizmetlere bildirdi miydi?

mrb kalem hanım,galiba kısa bisüre daha çalışıcam yerime birini bulamadılar,sgkya oğlumun raporunu vermiştim erken emeklilik için bunu bildrmiştm.şimdi oğlum başvuru yapablrmi 2022 için yani benim çalışıyor olmam onun maaşına olumsz etki yaparmı,bide benim sgkmın üzernden devam edebleckmi acaba

sosyal hizmetlere zaten ben çalışıyorken başvuru yapmıştım,yani bakım ücreti için,eve giren gelire bakmıştılar,asgari ücret oldğu için bakımı kabul etmiştiler

oğlumun bakımıyla zaten büyük oranda kızım ilgilenyor,aynı okula gıdıyorlar okulda abisine yardım ediyor,akşam evde ben bakıyorm,oyüzden bakımı aksatmadğmz için bakım ücreti kabul edlmişti

Evet, oğlunuz 18 yaşını doldurduğu için artık kendi adına başvurabilir:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Siz annesi olarak oğlunuzun nafaka yükümlüsü yakınısınız dolayısıyla oğlunuza yapabileceğiniz yardım miktarı dikkate alınır. Çalışıyorken aldıgınız aylık ya da emekli oldugunuzda emeklilik aylıgınız dikkate alınır ve ekonomik şartlarınız da gözetilerek oglunuza yapabileceğiniz yardım miktarı tesbit edilmeye çalışılır. Buradan bir şey demek bu açıdan zor benim için. Çünkü ekonomik durumunu bilemem. Şuaradaki örnek olay 2'yi inceleyin ve sizin yapabileceğiniz yardım miktarının nasıl tesbit edildiğini anlamaya çalışın bir fikriniz olsun:http://www.engelliler.biz/forum/202...22-ayliklari-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html
Her durumda oğlun muhakak başvurusunu yapsın.
Eğer oğlunuzun başvurusu kabul edilir ve 2022 aylığı baglanırsa sizin sağlık güvencenizden artık yararlanamaz. Zaten buna da gerek kalmaz. Çünkü 2022 aylıgı baglananlar zaten 60/c (3) kapsamında Genel Sağlık Sigortalısı oluyorlar ve primi devlet tarafından ödeniyor.
Eğer eviniz kiraysa, oğlunuzn ve kızınızın da okuyor olmasını dikkate alıp aylık başvurusunu olumlu degerlendirirler buyuk olaısılıkla. Muhtaçlıgı belirleyen faktorler çevre şartları, hanedeki kişi sayısı, okuyan sayısı vs gibi durumlarla değişebiliyor çunku. O yüzden muhakkak başvurusunu yapsın ve gelişmeleri lütfen buradan benimle paylaşın...
Sevgiler...

sağolun kalem hanm enkısa zamanda başvuruyu yapıcz teşekkür ederim bilgilerinz için iyi akşamlar sonucu size bildririm

2022 başvurum kabul edilmedi

arkadaşlar 2022 maaş başvurum annemin sgk sından yararlanyorm diye kabul edlmedi,napçam şimdi kalem abla önerini beklyorum.

Üst Alt