Öncelikle ve aleykum selam. Çok teşekkür ederim ben de sizin, Onur'un ve tüm ailenin kandilini kutluyorum...
Onur tam olarak 18 yaşını doldurmuş. Bu durumda Onur kendi adına başvuracak 2022 aylığı için. Artık sizin onun adına başvurmanıza gerek yok. Yani daha önce 18 yaşından küçük olduğu için ve o başvuramayacagı için siz başvurdunuz ve dolayısıyla engelli yakını aylığı alıyordunuz. Onur'un özür oranı % 84 olmasına ragmen, engelli yakını aylıgı aldıgı için bakıma muhtaç özürlü aylıgı tutarında ödeme alamıyordu. Daha az alıyordu.
Öncelikle bunu müjdeleyim
Onur kendi adına özür oranı % 84 olduğu için bakıma muhtaç özürlü aylığı için başvuracak. Aylık hak sahipliğini kazandığında ise daha fazla alacak. (2012 ilk altı ayı için yaklaşık 1013 Tl, Mart dönem aylıgı zam farkı hariç tabi. BUnu ödenecek miktar hakkında fikriniz olsun diye yazdım.)
Onur daha once aylık alındığı için tekrar rapor vermeyecek başvuru sırasında. kaymakamlık'a gittiğinizde 18 yaş altı engelli yakını aylıgı aldıgını ama iş gerekçesiyle aylıgı kestirdiğiniiz soylerseniz sizden tekrar rapor istemezler.
Rapor hariç şu belgelerle başvuracaksınız:
http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Unutmayın, bakıma muhtaç özürlü aylığı için başvuracaksınız.
Size gelen yazıya gelince... Siz işe başladıgınız için ve aylıgınızı durdurdugunuz için alacak verecek meselesini halletmek için SGK, banka ve PTT Bank ödeme şubeleriyle yazışma yapar ve sonuca göre alacak verecek belirler.
Siizin borcunuz varsa ilgili birimlere alacak kaydettirip çekmediğiniz paradan tahsil eder ve kalanı borç olarak yazar ve sonucu size bildirir.
Size boyle yersiz ödeme iddiasıyla bir yazı gelmediğine gore borcunuz yok demek ki. Rahat olun bir lira bile borcunuz olsaydı size yersiz ödeme iddiasıyla" borcunuz var" diye yazı gonderirdi sgk.
Size gelen yazı, aylık kesme işlemlerinde uygulanan rutin hesap kapatma işlemleridir yani. İçiniz rahat olsun.
Eger sizin alacagınız vardı ise onu tahsil etmemişsinizdir sadece. BUnu sonra yazışırız sizle. Alacagınız kaldı mı diye?
Size gelen yazı da hesabın kapatılmasıyla ilgili olup, zaten sgk, banka ve PTT Bank ödeme şubesine de o yazıyı gondermiştir hesabınızı kapatmıştır.
Vesvelenmeyin bu konuda içiniz rahat olsun.