Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Durum bildirir raporu ile ÖTV indirimi için alınan rapor farklı mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
2 yıl süreli(%65) Durum bildirir engelli raporu ile ÖTV indirimli araç almak için alınan raporlar ikisi birbirinden farklımıdır?

24 EKİM 2019 da almıştım 2 YIL SÜRELİ "Durum Bildirir Engelli Raporunu".

2 yıl süreli(%65) Durum bildirir engelli raporu ile ÖTV indirimli araç almak için alınan raporlar ikisi birbirinden farklımıdır?

24 EKİM 2019 da almıştım 2 YIL SÜRELİ "Durum Bildirir Engelli Raporunu"

Ben şimdi bu raporu yenilemek için raporun süresinin yani 2 yılın bitmesine 6 aydan az bir süremi kalması gerekmektedir. BİLGİSİ OLAN VARMI Bilgi Hazinedir

ayDÜNYAvazo

Merhaba,kendiniz zaten net açıklamışsınız.Durum bildirir rapor adı gibi engel durumunuzu bildiren ve yetkili kuruluşlara verilmesi gereken bir rapordur.Ötv indirimi için talep ettiğiniz belgeyi hastaneye engelli sağlık kurulu raporu başvurusu sırasında belirtmeniz gerekir.

Ötv indirimi hakkında bilgim ne yazık ki yoktur.Tarafımdan kullanılan bir hak değildir.Bu belgenin temini ve süreçleri ile ilgili inanıyorum ki buradan bilen ve daha önce bir çok kez bahsetmiş arkadaşlarımız vardır.Size daha faydalı olacaklardır.

Saygılar.

(7) Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalması durumunda, engelli bireye talebi üzerine tekrar rapor verilebilir.

BU RAPOR YENİLEME HAKKINI KULLANAN VARMI?

ÖTV İNDİRİMİ RAPORU "sürekli" ibareli olan varmı?

ayDÜNYAvazo
Maalesef alınamaz, ÖTV muafiyetli araba alabilmeniz için raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazması gerekiyor ve % 90 altındaki raporlarda bu ibare sadece ortopedik engeli bulunanlara yazılır.

kazazede

Pekala ötv indirimi raporları "SÜREKLİ" ibareli olamazmı?

%90 ve üstü olursa eğer.

Yok da %90 üstü olursa alırsam eğer SÜREKLİ ibareli olurmu. Yoksa ötv indirimi raporları SÜRELİ mi olmaktadır genel olarak? (GENEL OLARAK ÖTV İNDİRİMİ RAPORLARI 5 yıl falanmı olmaktadır?)

ÖTV indirim raporları diye bir şey yoktur, siz engelli raporu için heyete müracaat edersiniz, müracaatta raporumun ötv ile ilgilide değerlendirilmesini istiyorum diye belirtirsiniz, sizin engel durumunuza göre raporunuz süreli veya sürekli ibareli çıkar, yani raporunuzun süreli veya sürekli olmasının ötv ile ilgisi bulunmamaktadır,

Bugün nakil vasıtaları vergi dairesine gittim. Durum bildirir raporumda oran yok ama hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekiyor yazıyor dedim.

Müdür yardımcısı onu kabul edemeyiz dedi oran olması gerek ortepedilerde oranları çok baz almayız dedi ama tabiki bakmak lazım dedi. Her ortopediye de ÖTV onaylamiyoruz dedi.

Durum bildirir raporumda ibare olsanda engelli raporu şartları var.

Şunu sordum müdür yardımcısına kuruldan sonra ÖTV indirimini onaylasaniz da sonra ehliyet aldirsaniz olmuyor mu onay alamayınca engelli ehliyeti mantıksız oluyor diyorum haklısın ama işleyiş böyle diyor. 🤷

TOKAT RUH ve SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ. Bu hastaneden "6 AYDA BİR KONTROL ŞARTIYLA SÜRÜCÜ BELGESİ ALABİLİR" diye olan raporumu bu hastaneden randevu alarak yenileyebilirmiyim. BİLGİSİ OLAN VARMI BU KONU HAKKINDA?

Kesin Bilgiye İhtiyacım Var.

Üst Alt