Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Durum bildirir sağlık kurulu raporuma uygun işler vermek zorundalar, değil mi?

Bamgum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Kurumsal firmada 8 yıldır 7.5 saat ayakta çalışmaktayım. Ağrılarımdan dolayı sağlık kuruluna başvurdum ve (uzun süre ayakta çalışamaz )durum bildirir raporu verdiler.
1) Ben bu durumda şirketimden oturarak iş talep edebilirmiyim
2) talep ettiğim taktirde iş verenim uygun pozisyonda iş vermez ise beni işten tazminatımı ödeyip çıkartırmı. Tabiki önceliğim uygun pozisyonda iş talebi ancak sağlayamadığı taktirde tazminatımı talep edip alabilirmiyim.
3) nasıl bir yol izlemeliyim
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

kurum doktorun ve üst amirin le görüş. Ayrıca İK birimiyle de görüş anlaşamaz isen anlaşmalı ayrılmayı talep edebilirsin.

Bamgum

1- Rapora rağmen sağlığınıza zarar veren işe zorlayamazlar. Zorlayan suç işlemiş olur. Uygun iş talep edin

2- Vermezlerse, 4857 sayılı kanunun 24. maddesine istinaden haklı fesih gerekçesi doğar ve tazminatınızı alarak işten çıkışınızı istersiniz. (aman istifa dilekçesinde bu maddeye atıf yapmayı sakın unutmayın)

3- Sakın boş kağıt felan imzalamayın, atılmak için işverene koz vermeyin.

Üst Alt