Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak engeli olup askere giden var mı?

musa6872

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben 2003 yılından belimden geçirmiş olduğum bir ameliyat sonucu sol ayağımda düşük ayak oluştu ve şuan AFO kullanıyorum.
Düşük ayak engeli olan ve askere giden var mı?, düşük ayak engeli olanı askere alıyorlar mı. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Ön lisans mezunuyum ve şubat 2016 da tecilim bitiyor o yüzden bu bilgiye ihtiyacım var. Henüz bir askeri işlem yaptırmadım her hangi bir askeri muayene olmadım.

Teşekkür ederim,
Herkeze sağlıklı Günler

Almıyorlar. Bende de senin gibi bel fıtığı ameliyatı sonrası düşük ayak oldu. Askere almadılar.

"Ayak bilek ekleminin nötral vaziyetten 10 dereceden fazla dorsal fleksiyon yapamayan düşük ayak ve 10 dereceden fazla fleksiyon yapamayan sabit hale gelmiş şekil bozukluklarında askerlikten muaf olunur

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..

Ben kaç derece kaldırabildiğimi bilmiyorum ama diğer ayağıma göre bay az kalkıyor. ve düzgün yürüyemiyorum. pazartesi doktora gidicem ne olur bilmiyorum. ama askerlik yaparken daha kötü olmasından korkuyorum. sizce ne olur?

Çürük verirler bence. Bizim bölgede Korucuk'a mı gidiyorsun yoksa Merkez Araştırma'ya mı? Korucuk'da asker kısmı var. Heyete gireceksen Merkez'e sevk ederler.

yok merkezde oturuyorum. aile sağlık ocağına gidicem ne der bilmiyorum. 7 aydır askere gitmek için bekliyorum. bu ayın sonunda askere gidicem bu başıma geldi. şu an gitsem daha kötü olmasından korkuyorum sadece.

Aile hekimi şu durumundan ötürü hastaneye gitmen gerektiğine dair bir rapor düzenler, bu raporla da sen hastaneye sevk alarak gidersin. Senin durumda polikliniğin neresiyse oraya gider (Mesela psikiyatrinin Korucuk'da) Merkez Eğitim Araştırma 'da ise doktor bakar uygun görürse heyete çıkarır, heyet Merkez Kampüs 'de, heyetten raporu alır, bizim Camili 'deki şubeye bırakır, onay sonrası eline rapor geçer. Süreç bu kadar. Tavsiyem varsa raporun durumu aile hekimine bildirmek, askere gitmek istemiyorsan tabi.

Yani benim için fark etmiyor gitsem de olur gitmesem de raporum yok daha yeni oldu sayılır bu durum. Mecbur gideceğim çünkü yürürken yalpalıyorum.

koronadan sonra düşük ayak oldum evde bile yürüyemiyorum düşüyorum siz naısl askere gidersiniz? direk ağrı giriyor ayakta kalmak bile mümkün değil acı ile.

Evet maalesef zor gerçekten geçmiş olsun sizede bakacağım almazlar diye umuyorum

Merhabalar, askeri şubeye gittim bana ayın sonunda gelmemi o zaman hastaneye sevkini verebileceklerini söylediler. 1 nisanda da teslim olmam gerekiyor bir problem yaşar mıyım? Veya başka yapabileceğim bir şey var mı?

Ayın 30 unda gel hastaneye sevkini yapalım dedi bende 1 nisanda teslim olmam gerekiyor dedim problemin varsa zaten gidemezsin ayın 30 unda gel dediler.

düşük ayaklarda ağrınız oluyor mu ayak tarak kısmı ? ve şişlik ama şişlik yanık şişliği gibi ben artık doktora gitmekten yoruldum . o kadar şişti ki bota girmiyor ayaklar

Ağrı her zaman olmuyor ama ayağımın üstü hep uyuşuk. Baş parmağımdan arkaya kadar uyuşukluğum var. Emg çektirdim hiçbirşey çıkmadı tekrar emg istediler. Yine emg de gözükmezse ne olur askerlik durumu için? Yardım edebilecek var mı?

Üst Alt