Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük Ayak için %40 rapor aldım. Vergi indirimim onaylanır mı?

oguztiger

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar... Ben 9 yaşında geçirdiğim rahatsızlıktan sonra her iki ayağımda da "DÜŞÜK AYAK" rahatsızlığı oluştu. Şu anda 40 yaşındayım. Daha önce aldığım %40 Sürekli raporumun süresi dolduğu için 10 Şubat 2018 yılında yeniden rapor aldım. Raporum %40. Ancak, bu sefer Sürekli değil. 2 Yıl geçerli yazıyor. Bu raporla Maliye'ye 17 Şubat'ta başvuru yaptım.

- Daha önce her iki ayakta "DÜŞÜK AYAK" sebebiyle Maliye'den onay alan arkadaşlar var mı?
Şimdiden teşekkürler...

oguztiger

büyük bir ihtimalle raporunuz onaylanacaktır ve vergi indiriminiz kabul olacaktır. yeni alınan raporlarda son zamanlarda rapor oranlarında düşürülmeler daha az yaşanıyor.

- vergi indirim belgenizin üzerinde süre olmazsa yeniden rapor alsanız dahi vergi indirimi için başvuru yapmazsınız.

- vergi indirim belgesinde süre olmadığında, raporun süreli olmasının bir anlamı olmaz. Raporu yenilediğinizde diğer haklarınızın devam etmesi için kullanmaya devam edersiniz ama vergi indirimine yeniden başvuru yapmazsınız.

- vergi indirim belgesinde kontrol şerhi olursa o zaman o tarihten önce rapor alarak yeni raporunuzla başvuru yaparsınız.

Çok teşekkürler cevabınız için. Sağlıklı günler dilerim...

KKELEBEKK
1 ay önce aldığım raporun ardından, H ehliyet için yeniden rapor başvurusu yapabilir miyim?

@oguztiger il sağlık müd. den itiraz etmenizi isteyebilirler ya da doktor onayına sunabilirler durumunuzu. Bunun dışında 6 ay gibi bir süre bekledikten sonra doğrudan alma hakkınız bulunuyor. Farklı uygulamalar var bu konuda, en doğru bilgi için hastaneyi ararsanız daha iyi olur.

KKELEBEKK

Merhaba, Cuma günü Ankara Maliye'yi aradım ve "EK BİLGİ İSTENİYOR" cevabını aldım. Yeni tetkikler isteniyormuş. Bu konuda olumsuz bir gelişme olur mu acaba? Devlet Hastanesi'nde tüm tetkikleri yaptırdım diye biliyorum. EMG dahi yapıldı.

oguztiger

Herhangi bir olumsuzluk teşkil etmez, tetkikleriniz tam bile olsa Merkez Sağlık Kurulu ek tetkike ihtiyaç duyarsa ek bilgi isteyebilir.Bu rapor sonucunuzun olumsuz olacağı anlamına gelmemektedir.

engelilik
Vermiş olduğunuz bilgiler çok teşekkür ederim. Bir çok yere sordum, araştırdım ancak bir cevap bulamadım. Her iki ayakta da "DÜŞÜK AYAK" var. 10 yaşında geçirdiğim çocuk felcinden kalma. Tedavisi de mümkün değil. Askerlikten de muafım. 1990'lı yıllarda %40 SÜREKLİ RAPORUM vardı. Şubat ayında yeniden rapor çıkardım ve SÜRELİ %40 verildi. Daha önce bu hastalıktan ötürü Maliye'den olumlu cevap alan biri var mıdır? Diğer arkadaşların da bu konudaki tecrübelerini öğrenmek isterim.

oguztiger
Oğuzhan bey işiniz biraz zor. Maalesef Merkez hakem heyeti polio sekeli rahatsızlıklarını tablo 3.4 e göre değerlendiriyor. Senin aldığın oran %40 olduğuna göre tablo 4.1 e göre verilmiş olduğunu düşünüyorum. Çünkü tablo 3.4 e böyle bir oran yok. Ancak polio sekeli için olması gereken tablo bana ve hastanelere göre 4.1 dir. Çünkü bu hastalık sinir sistemi hastalığıdır. Ama Ankara bunu normal bir yürüyüş bozukluğu olarak tablo 3.4 de değerlendiriyor. Eğer yürüme cihazı veya koltuk değneği kullanmıyorsan büyük ihtimal oranın %18 yada %24 e düşürülecektir.

Anlamadığım bir diğer konu raporunu neden 2 yıl süreli verdiler. Çocuk felci hastalığı sonradan düzelen bir hastalık değil ki. Daha çok kötüleşebiliyor ancak maalesef iyileşme gibi bir durum şu ana kadar ben görmedim.

alimutlu2308
Bilgileriniz için teşekkür ederim. Bugüne kadar aldığım tüm raporlar %40'ın altında olmadı. Neden Merkez Hakem Heyeti bunu düşürüyor. Böyle bir haklarının olmadığı kanunen açık iken...
İlla itiraz edip, mahkemelerde süründürmek mi istiyorlar. Nasıl bir devlet, nasıl bir bürokrasi...

engelilik
Başvurumu Şubat ayında yaptım. Hastane EMG sonuçlarını göndermemiş. Mayıs ayında EMG sonuçlarını istediler. Hastane EMG sonuçlarını gönderdi. Şu ana kadar bir sonuç yok. Ankara'yı defalarca aramama rağmen telefonu açan yok. Eğer forumda, benim gibi her iki ayaktan polio sekeli olup da, indirim alan var mıdır?

geçmiş olsun, aynı durum bende de var, ama benim tek ayakta, tüm sinirlerimde erken yaşlanma ve harabiyet varmış. yani bunun diğer organlarıma geçme ihtimali var. raporu hangi hastaneden aldınız?

ahmetMNH
Teşekkürler. Raporu Üsküdar Devlet Hastanesi'nden aldım Şubat 2018 tarihinde. Vergi indirimi için başvurdum. Hastane EMG sonuçlarını göndermemiş. Mayıs ayında yeniden EMG sonuçları Ankara'ya gönderildi. Halen bekliyorum onay için.
Geçmiş olsun bu arada..

alimutlu2308
merhaba Ali bey, Haziran ayında Ankara'yı aradığımda Ağustos sonu gibi belli olur dendi. Ancak, 0312 415 32 06 numarayı 3 haftadır aramama rağmen bakan olmadı. Şu anda son durum nedir bilemiyorum.

9 yaşımda kalçadan yanlış iğne yapıldı sol ayaktan düşük ayak oldum yukarı çekemiyorum ve ayrıca uyuşuk yerler var diz altında birçok tedavi yöntemi var fakat kafama takılan bana bu yanlış iğneyi yapan hemşire hiç bir ceza almadı ailemin cahilliği apar topar bizi postalar gibi çıkardılar hastaneden iki haftaya iyileşecek diyip ve 29 yıl oldu aklıma geldikçe sinir oluyorum bu konu için adli bir süreç olabilir mi iki avukata danıştım net cevap alamadım bilgisi tecrübesi olan varmı?

düşük ayağa yüzde 16 vrdiler sen nasıl aldınnn

Merhaba, Siyatik Sinir Lezyonu Tablo 4.1 e göre de% 40 tır. Çok hastane iyileşme olur diye raporu süreli veriyorlar. Bende ilk raporumu düşük ayaktan aldım. %5 Deri problemi ile toplam % 43 ile 2 yıl süreli olarak ankaraya gitti rapor aynen onaylandı. Vergi indirimi 3. dereceden oldu. ÖTV den faydalanırsın.

Düşük ayak, ayaklarda kaza, hastalık veya başka nedenlerle sinir sisteminde meydana gelen rahatsızlıktır. Ayaklarda hareket azalır veya tamamen biter. Ayak bileğinden itibaren çok nadiren hareket olur. Yürümede zorluk çeker kişi çoğu zaman ayak düşük kaldığından bir yerlere takılı kişi ve dengesini kaybeder. Ben Reflex Afo kullanıyorum. Yürümede kolaylık sağlıyor. İthalleri çok iyi ama çok pahalı. Yerlisi 100 TL civarında.

itiraz et. Tablo 4.1 e göre % 40

Üst Alt