Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak için yüzde kaç engelli raporu alabiliriz?

Polat34

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
30 günlük fizik tedavi bitti 30 gün sonundaki emg ve fizik tedavi sonuçları böyle
15 gündür tekrar fizik tedaviye gidiyoruz ama bir ilerleme yok 5 gün kaldı fizik tedavi bitmesine
engelli raporu almayı düşünüyoruz haziran 10 gibi yüzde kaç verirler bu duruma göre

Çok geçmiş olsun abi, gerçekten çok üzüldüm sonucun bu şekilde olmasına. Şu tabloya göre verilir oran:
[FONT=sans-serif]Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferiksinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinirsistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)[/FONT]

[FONT=sans-serif]1-[/FONT]hafif[FONT=sans-serif]-Ayağa kalkabiliyor:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20 [/FONT]

[FONT=sans-serif]2-[/FONT]hafif[FONT=sans-serif] Orta-Ayağa kalkabiliyor:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kısa mesafeyizorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40 [/FONT]

[FONT=sans-serif]3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60 [/FONT]

[FONT=sans-serif]4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80[/FONT]

Teşekkür ederim Allah razı olsun abla. Yani bu sonuçlara göre yüzde kaç alırız?

Kısa mesafe yürüyor kısmını görebildim sadece % 20'de kalır mı acaba diye düşünüyorum. Doktorunuza gösterseniz daha iyi değerlendirir.

KKELEBEKK
abla epikriz raporunda şöyle yazıyo:

Hastaya 30 seans ftr programı sonrası sağ ayak bileği dorsifl 1-2/5,EHL2/5 KG mevcut afo ile bağımsız yürüyebiliyor,denge koordinasyon iyi merdiven inip çıkabiliyor.Ev egzersiz programı düzenlenen hastanın tedavisi sonlandırıldı.

Bu rapordan sonra şişli etfalde emg çektirdik ondada şöyşe yazıyo:

bu inceleme hastanın kooperasyonu yetersiz olduğu için kısıtlı yapılmıştır.
sağ perenoel sup .duysal yanıtı kayıp.sağ paroneal bkap amplitudu düşüktür.
sadece sap biceps femoris kısa basında iğne emg si yapılmış,devervasyon potansiyalleri gözlemlenmiş,kası yaptırılamamıştır.
bu bulgular sağ siyatik sinir perenoel divizyonunda tutulum ile uyumludur

2010 dan sonra rapor oranları yükseltildi, 2. derece yürüyüş bozukluğu alırsan %40 alırsın ,bunu alabilmen için bastonla gitmen lazım ,yoksa ayagını acıp bakmazlar bile.Bende de düşük ayak var omurilik ameliyatına bağlı, sözkonusu omurilik olunca mesane kontrolu, cıkan tümör, ayaktaki düşük ayak toplam hepsine Ankara %60 verdi.Geçmiş olsun bu arada raporlarda farklı alınıyor, sakatlık indirimi ve iş raporu oranları farklıdır.eğer sistem değişmediyse.

@faruk34
Kardeş bastonla nasıl götürecez daha çocuk 9 yaşında afo ile yürüyebiliyor.Afo olmadan çok bariz bişekilde belli yolda çok takılıyor
Bastonsuz gitse olmaz mı, yada sadece afo ile gitse olmaz mı

Bunlara ilave olarak okulda oğlum bedeb eğitimi derslerine katılamıyor.Beden eğitiminden muaf olması için sağlık raporu oranı lazım mı?
Ayrıca engelli raporu alırken arkadaş bastonla git demiş çocuk daha 9 yaşında bastonla nasıl gidecez ,gitmesek olmaz mı

Başlıkta 9 yaşında diye belirtmemişsiniz cocuğa neden rapor alma gerekliliği duyuyorsunuz bunun gerekçesi neyse ona göre cevap yazalım.Birde düşük ayak hangi rahatsızlığa bağlı gelişti.Görünür rahatsızlık için beden öğretmeni ne neden rapor verme zorunluluğu hissediyorsunuz öğretmenle konuşun ona göre eğsersiz vercin cocugu dersten soyutlamayın.Tekrar geçmiş olsun.

faruk34

Sanırım 10 şubattı kalçadan yapılan enjeksiyon sonrası oldu.30 gün fizik tedavi gördü %20 bir iyileşme var ama ondada sadece başparmağını kımıldatıyor başka hareket yok.15 gündür yine fizik tedviye gidiyor 5 gün daha gidecek,daha sonra ssk fizik tedaviyi karşılamıyor.Diz altı afo kullanıyor,afo olmadan sürekli takılıyor.Koşma,top oynama,atlama,zıplama hiçbirşey yok.Okulda diğer çocuklar beden eğitimine girince oğlum yedek gibi kenarda dersin bitmesini bekliyor.zaten 2 aydan fazla devamsızlık ve raporu oldu sürekli hastanelerdeyiz.Raporu hem mahkeme için hemde okul için almayı düşünüyoruz.Okul için beden eğitimi derslerinden muaf olması lazım şimdi olmasada seneye yine lazım olacak.Keşke iyileşsede lazım olmasa ama kaç sene sonra iyileşeceği veya ne kadar hasar kalacağı belli değil şuan.Ama okuduklarımız vakalara bakarsak durum iç açıcı değil ona göre hazırlıklı olmalıyız.Elimizden gelenin fazlasını yapıp tüm hastaneleri doktorları yani iyileşmesi için gereken ne varsa yapacaz.Çaresi yoksada ona göre tedbirlerimizi almaya başlayacaz.Yani ondan dolayı sordum.Baston kullanamaz şimdi hastaneye öyle gidemeyiz.Afo var sadece.okul ve mahkeme içinde rapor almamız şart sanırım

Konu anlasildi, sizinki hukuk mucadelesi ,bastonla gitmesine gerek yok konu yargilik ise mecbur ince detayina kadar bakmak zorundalar.bu dusuk ayak fizik tedavi elektroterapi ile ilk 5-6 ayda gelisme saglamazsa dusuk ayak kalicidir.uzulerek soyluyorum bende 20 senedir var ayak blegi hic oymamiyor sade parmaklarda ufak bir gerilme oluyor.durum ciddi haftada 3 gun fizige goturun imkan yoksa bu is icin satilan piysada tens aletleri var fizyoterapiste danisarak ve uygulamasini ogrenerek ev ortaminda bu tedaviyi yapabilirsiniz.bu elektrik akimi tedavisi diz alti kaslari canli tutarak ayagin incelmesini onler.

faruk34
haklısın o dediğin aleti bi tane doçentte önerdi.Eğer elektrik almazsa kaslar erir dedi eve alın fizik tedavi bitince dedi.
Fizik tedavi devam ediyor ama öyle belli bir gelişme yok.
Benim merak ettiğim yüzde kaç verirler ve oğlumdaki bu durum için rapor alırken nelere dikkat etmeliyim.
Yani ileriye dönük kazanılmış hakkını kaybetmemek için nasıl bir rapor alması lazım.Rapordaki tüm alanları işaretleyelim mi

Merhaba bende trafik
Kazası geçirdim 2yıl önce rapor
Almıştım ağır derece. Femur ve diz eklem kırığı ve 2 cm.kısalık % 38 rapor verdiler

Yetkili devlet hastanesine gidip heyet raporu almak yeterli olacaktir.roporda yuzde orani yazar bu rahatsizlik sureklimi yoksa belli bir sure sonra kontrol muayenesi istenmesine heyet karar veriyor.saglik kuruluna ciktigin zaman ilgili polikiliniklere muayene olmasi yeterlidir.psikolojiye de gitsin raporun yuzdesini yukseltmek istiyorsaniz es gecmeyin derim.gideceginiz bolumler noroloji, ortapedi,fizik tedavi, psikoloji .elinize verilen dosyada bu klinikler var tek tek doktorlara muayene ol, doktorlar ilgili kisimlari dolduracaktir ve sonrasinda heyet yuzde kac olacagina karar verecek.

Böyle bir rapor verildi henüz heyette çıkmadı daha 7-10 gün sonra verecekler.Ne yazıyor tam olarak okuyabilen var mı acaba
ve bundan sonra nasıl bi süreç olacak.Fizik tedavi doktoru bir sene fizik görecek dedi bende bir sene görecek ama devlet 30 gün karşılıyor dedim.Devletin karşılamadığı bir fizik tedaviye maddi olarak gücümüz yetmez yani.Raporda belirttim felan dedi ama bilmiyorum

Selam Polat 34.
Öncelikle Geçmiş olsun
Kardeş bende 8 ay önce Omurilik ameliyatından sonra sağ ayakta hafif,sol ayakda ise net düşük ayak meydana geldi.
1: Başlama tarihinden
Bir sonrak yılın aynı tarihine kadar 60 gün fizik tedaviyi karşılıyor,
Daha sonra doktor raporlu olarak ek 30 günlük tedavi başlatıyor.
Fakat bu ek tedaviyi sadece devlet
Kurum hastahanelerinde yapabilirsin.
2: çocuk 9 yasında olsa bile bastonla
Götürüp heyete girdirin % 40 ve %60 arası garanti.
3: Sen okul ve mahkeme için gerekli diyorsun, çocuklara aileleri bakmakla hükümlü olduğu için rapor vermezler
Sana amacını sorarlar, sende durumunun olmadığını,bakım ve sosyal yardım için diyeceksin.Tabiki ilk önce sizi tedavi eden doktora durumu anlatıp,Epi kriz raporunu ona göre detaylı bir şekilde yazması gerekiyor.Ne için olursa olsun çocuğunu baston ile götür zaten çocuk Afo ile yürüyor muş doğal olarak
Fakat baston ile gittiğin zaman denge sorunu olduğu görülüp,desteksiz yürüyemiyorum denir raporu alırsın.
4: Şunu unutmayınız ki,rapor hastalığa değil, hastalık dan sonra tedavi sonunda
Hastalığın vücutta bıraktığı hasar nedeni ile yaşam kalitesini nekadar etkilediğine bakılarak değerlendirilip rapor veriliyor.
Siz bu şekilde sahtekarlık yapmış olmuyorsunuz, bilakis oğlunuz tedbir amaçlı bir süre baston kullanıp kaza geçirmemek için kasları güçlenene kadar devam etmelisiniz.
5: Son olarak ise ben kendim için tasarımını kendim yaptığım düşük ayak
Aparatı yaptım. Hem ev içerisinde, sök tak aparatı ile, hemde evin dışında
karşı aparatı ayakkabının diline monte ederek pantolonun altında görülmeyecek şekilde ve yürüdüğü zaman, düşük ayak olduğunu hiç kimse anlayamayacak,
Sağlam insanla aynı şekilde yürür,
Aynı numara ayakkabı ile kullanabilir.
İsterseniz satışını yapmaya başladım
Sipariş durumuna göre gönderirim.
100,TL+Kargo ücreti.

Konuya bayadır cevap yazamadım kusura bakmayın
Siyatik sinir hasarlarında iğne ile olandan bahsediyorum hasar başladıktan itibaren 6 ay içinde ameliyat olması gerekiyormuş
Biz 6 ay dolmasına 3-5 gün kala GATA dan doçent bir doktor bulduk ve ameliyat ettirdik ameliyat fiyatı sanırım 6 bin tl gibiydi
Ameliyattan sonra 20-25 gün iyileşme süreci ve sonrasında 3 ay daha fizik tedavi gördük
Ameliyattan bi kaç ay önce %40 1 yıl süreli engelli raporu almıştık
Sağ ayak diz altında incelme ve ayağın sağında solunda yuvarlak kemik çıktı
Ameliyattan sonra bunlar geçti iyileşme devam ediyor ama ayağındaki incelme aynı
Doktor 6 ay fizik tedaviyi kesti afoyu kullanmasın kaslar güçlensin dedi
Yine belli Düşük ayak ama eskiye göre daha iyi
Ne kadar hasar kalır bilinmez
Mahkeme sürecine gelecek olursak hastaneyle anlaştık mahkemeden vazgeçtik
Çocuk için gereken herşeyi yaptılar geleceğini kurtardılar
Hala da yardım ediyorlar
Siz siz olun hastanelerde iğne yapanların acemi olmamasına dikkat edin
1 seneden fazla oldu halada uğraşıyoruz
Çok profesör doçent özel hastane gezdik
Buna şükür eskisinden biraZ daha iyi oğlum

Mrb oncelikle annem 2005 yilinda bel fitigi amaliyati sonrasi ayaklari dustu ve iki ayaginida kullanamiyor afo bileklik koltuk deynegi olmadan yuruyemiyor saglik raporu alalim dedik %40 verdiler bu oran bu seviyedeki hasta icin az degilmi sizce ??
Bu raporu nasil yukselte biliriz??

Piskiyatriden puan alma sansimiz varmidir

Konuya hakim olnalar cvp verirse sevinirim herkeze gecmis olsun.

gkn66

Anen baston ile girsin heyete %60 çıkar raporu yada rapora itiraz edin farklı bir hastanede heyete girin bazı hastaneler gerçekten oran düşürmek için ellerinden geleni yapıyor

Merhaba. İki ayağımda düşük ayak var. Desteksiz yürüyorum. Oturdugum yerden bazen tutunarak kalkiyorum. Ayagimi sağa sola hareket ettirebiliyorum. Parmaklarimi hareket ettirebiliyorum. Ehliyet için yüzde kaç rapor alırım. Bu yüzdeye göre nasıl bir araç kullanabilirim? Teşekkür ederim.

@yusuf alp

Engelli raporu almak için fizik tedaviye gitmek şartmı düşük ayakta trafik kazasında yani ?

8 ay önce trafik kazası geçirdim...... Sol ayağımda düşük ayak var . İşe girmek için engelli raporu almam gerekiyor , engelli raporu almak için fizik tedaviye de gitmem şart mı Çünkü fizik tedaviye gidemedim fizik tedavi için çok ileri tarih verdiler fizik tedaviye gitmeden heyete girsem engelli raporu verirler mi

Merhaba doğuştan ayaklarımın ikisinde de düşük ayak tanısı var şuan 28 yaşındayım tedavilerimi gördüm fakat yürürken takılıp düşüyorum ayak bileklerimi oynatamıyorum ayakta belirli bir süre durduğumda ayaklarımda güçsüzlük oluyor parmak uçlarımla yürüyorum bana bu sebepten dolayı bana ne oranda rapor verirler

Polat34

Çok geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifasını versin sizi bu darlıktan çıkarsın

Üst Alt