Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak sendromu, Motor Nöron Hastalığı için hangi oranda rapor alabilirim?

ahmetMNH

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni üyeyim, Öncelikle Allah'tan hepinize acil şifalar diliyorum.

yaklaşık 6 ay önce sağ ayağımda güç kaybı ve hareket kısıtlılığı olduğunu farkettim. Nöroloji doktorları "Motor Nöron Hastalığı" teşhisi koydular, yürüme güçlüğü çekiyorum. sağ ayak bileğim ve sağ ayak baş parmağımı hareket ettiremiyorum. diğer parmaklarımı da az hareket ettirebiliyorum. benim gibi durumda olupta engelli raporu alan var mı? vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. yaşım 45, istanbulda yaşıyorum. rapor için hangi hastaneye başvursam ne yapsam bilmiyorum. tecrübe sahibi arkadaşlarımızdan fikir almak isterim. bazı hastaneler esnek davranır mı?
teşekkür ediyorum.

ahmetMNH

Motor Nöron için malülüyet verilebilir. Belki vergi indirimine değil de doğrudan emekliliğe müracaat edebileceğinizi düşünüyorum

Maluliyet istemiyorum. Prim ve gün sayımı doldurdum %40 alırsam emekli olabiliyprum ama ben emeklilik şimdilik düşünmüyorum çalışabildiğim kadar çalışmak istiyorum. Vergi indirimi olsa yeterli bana. Yüksek tansiyonımda var devamlı ilaç kullanıyprum ondan da puan alır mıyım?

ahmetMNH

alacağınızı düşünüyorum. Yüksek tansiyona %10 veriyorlar, motor nöron için ise aşağıdaki tabloya tabi olacağınızı düşünüyorum

Tablo 1.9- Motor kayba bağlı yetersizlik yüzdesinin belirlenmesi.
Derece
Kas kuvvetinin değerlendirilmesi
Motor kayıp (%)
5
Maksimum dirence karşı aktif hareket var
0
4
Kısmi dirence karşı aktif hareket var
25
3
Yerçekimine karşı aktif hareket var
50