Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak ve ellerde güçsüzlük için yüzde kaç oran verilir?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar lise mezunuyum meslek lisesi iklimlendirme soğutma bölümünden. 2 yıl önce rahatsızlık geçirdim şuanda düşük ayak ve ellerde güç kaybı var acaba rapor alsam yüzde kaç verirler ve meurluk sınavına girsem kaç puan almm lazım memur olmm için?

Ne rahatsızlığı geçirmiştiniz..?

Düşük ayak için alınabilecek oranlar şöyle;

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferiksinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinirsistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyorf akat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorlukçekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızınyürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Ellerinizdeki hareket kısıtlılığından alınabilecek oranlar;

Tablo 4.2.b- Her iki üst ekstremite bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

Hafif:% 20
Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım, kavrama ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor..

Hafif-Orta:% 40
Kişi her iki ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok..

Ağır-Orta:% 80
Kişi her iki ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor..

Ağır:% 90
Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor

Üst Alt